folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kıl Dönmesi Ve Lazer Ameliyat Tecrübesi [Sorun-Süreç-Sonuç]



Kıl Dönmesi Ve Lazer Ameliyat Tecrübesi [Sorun-Süreç-Sonuç]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2013
    Erkek

    Öncelikle herkese merhabalar, 

    Aşağıda çoğunlukla erkeklerde vuku bulan ve birçok insanın yaşadığı bir durum olan kıl dönmesi ve lazer tedavisi hakkında kişisel deneyimimi aktaracağım. Yazmış olduğum durumların kişisel olduğunu ve kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini de belirtmek istiyorum. Çok uzatmadan konuya geçeyim en iyisi

    NOT:  Konunun çok uzun olduğunu farkettim başlık başlık bölümlere ayırmıştım, hepsini okumakla vakit kaybetmek istemeyen arkadaşlar bölüm başlıklarına bakabilir, saygılar.

     

    Her şeyden önce kıl dönmesinin ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu bilmek gerekir ki ben 1 sene boyunca ağrı çekip kıl dönmesi olduğumu 1 senenin sonunda öğrenmiş bulundum. 

    Sorun:

    Kıl dönmesi vücudumuzun muhtelif yerlerinden dökülen kılların yine vücudumuzdaki gözeneklerden içeri girerek birikip kese oluşturmasıyla ortaya çıkan bir durumdur.  Kese içerisinde iltihap oluşma olasılığı çok yüksektir ki bundan dolayı ağrı şiddeti iltihap büyüklüğü ile orantılıdır. Bazı hastalar sadece bölgeye temas ile ağrıyı hissederken bazı hastalar (benim gibi) yürüyemeyecek, oturamayacak, hareket edemeyecek duruma bile gelebilir. Çoğu zaman iltihap, apse yapan bölgeye yakın yerlerde küçük delikler oluşturarak az az akıp apseyi boşaltır ya da apse içini hıncahınç dolduran iltihap apseden akmaya başlar. (Bu durumda akıntı çok daha fazla olur ama hastayı rahatlatan en iyi durum budur.) 

    Süreç:

    Gelelim benim hastalık sürecine, 2022 yılı bahar mevsimi itibariyle bazen kuyruk sokumumda bir şişlik ve sertlik hissetmeye başlamamla süreç başladı. O zamanlar çok üstünde durduğum bir şey değildi, gün içerisinde ters bir hareket yapmışımdır falan diyerek bu durumları hep geçiştirdim. Çünkü çok uzun süre devam eden şişlik ve sertlik değildi. Ama zamanla bu şişliğin büyüklüğü, sertliği ve ağrısı artmaya başladı, bununla birlikte 5-6 hatta 7 gün boyunca çoğu hareketim kısıtlandı. Düzgünce oturamaz, uyuyamaz ve yürüyemez oldum. Çareyi doktora görünmekte buldum ve randevumu alıp gittim. Hocamız sağolsun ilk görüşte kıl dönmesi dedi ve antibiyotik + krem yazıp gönderdi. İlaçları kullandım ilk başlarda her şey gayet iyiydi ne şişlik kalıyordu ne ağrı. Daha sonra ilaç fayda etmemeye başladı ve alternatif tıp önerileri almaya, araştırma yapmaya başladım. Bir doktor tavsiyesi üzerine halk arasında her şeye faydasıyla bilinen kara merhemi yani ihtiyol kremi alıp kullanmaya başladım. Bu kremi kullananlar bilir müthiş kötü bir kokusu vardır ve eldende kolay kolay çıkmaz o kokusu. Ben kremi kullanmaya başladım fakat kremin mucizesi bir türlü başlamadı. İş iyice canımı sıkmaya başladı, 2-3 ayda bir olan şişlik her ay tekrarlamaya ve yaşam kalitemi günden güne düşürmeye başladı. 2023 yılının Mayıs-Haziran aylarına kadar defalarca doktora gittim, bir gidişimde hastanenin acil servisinde doktorlar bir faydası olmaz demesine rağmen kendi rızam ile enjektör aracılığıyla iltihap çektirmeyi bile denedik ama nafile gerçekten de hiçbir işe yaramadı (denenmesi tavsiye edilmez, ağrıdan duramadığım için istedim fakat o acıyı çektikten sonra hiçbir faydasının olmaması daha çok üzüyor). Bu olaydan sonra ben klinik araştırması yapmaya başladım. Açık ameliyat olmayı, ameliyat ve tedavi sürecinden dolayı tercih etmiyordum. Bu yüzden lazer ameliyat yapabilen klinikleri araştırmaya başladım. Bazıları ile telefondan bazıları ile yüz yüze görüşme yaptık. Birçok kliniği elimine etmek zorunda kaldım çünkü ön muayene için bile 3.000 - 3.5000 ₺ isteyen klinikler vardı. Ankara'da ikamet ettiğim için Ankara içerisinde bulunan bir kliniğin ücretsiz ön muayene yaptığını öğrendim ve hemen bir randevu oluşturdum. Ön muayenede doktor gayet güzel ve açıklayıcı bir şekilde kıl dönmesinin sebebini, dikkat edilmesi gereken durumları, ameliyat anında neler yapacağını ve iyileşme sürecini anlattı. Ben ameliyat olmaya bu klinikte karar verdim.

    Kıl dönmesinde lazer ameliyat şu şekilde gerçekleşiyor;

    (Ameliyat öncesinde 1 hafta süreyle antibiyotik kullanılıyor).


    Öncelikle iltihaplı bölge tespit edilip, akan iltihabın hangi deliklerden aktığı belirlenir.

    Daha sonra belirlenen deliklerden içeri mikro kablo salınarak iltihap temizlenir.

    Son olarakta temizlenen bölgeler lazer yardımıyla yakılarak vucüda yapıştırma yapılır. 

    Ameliyat sonrasında belirli bir süreyle düzenli pansuman yapılır.

    Lazer ameliyatın en büyük faydaları;

    Hasta operasyon sonrası günlük hayatına çok kısa bir sürede döner.

    İyileşme sürecinde minimum derecede ağrı / sızı olur.

    Operasyon ve Sonrası:

    Doktorla görüşmemizden sonra ameliyat kararı aldım ve antibiyotik kullanmaya başladım. Operasyon için 06 Nisan 2024 tarihi kararlaştırıldı. Operasyon günü kliniğe 09:25'de girdim ve 09:55'te çıktım toplam yarım saatlik bir süre içinde lokal anestezi yapıldı ve ameliyat tamamlandı. (Doğruluğu tartışılır ama doktorum operasyona giren hastaları arasında durumu en sıkıntılı 2. hasta olduğumu iletti, normalde operasyon süresi 10-15 dakika kadar sürüyormuş.) Ameliyat süresince hissettiğim tek şey anestezi iğneleri oldu, ki doktorda buna dayandıktan sonra başka bir şey hissetmezsin ertesi güne kadar dedi gerçekten de öyle oldu. Yürüyerek gittiğim klinikten yine aynı şekilde yürüyerek evime döndüm. Operasyon sonrasındaki ilk 2 gün minimum düzeyde yürüdüm ve kendimi yordum, doktor tavsiyesi üzerine sadece apseli tarafımın zıt yönüne dönüp yattım (açık ameliyatta olduğu gibi yüz üstü yatma durumum çok olmadı). İlk 3-4 günümde düzenli ağrı kesici ve antibiyotik aldığım için hissetiğim en büyük ağrı 10 üzerinden 2-2.5 seviyelerindeydi. Bugün itibariyle 18. gündeyim ve gündelik hayatıma devam ediyorum, pansuman yapmayı 1 hafta önce bıraktım. Araba ile işe gidip geliyorum, oturup kalkmamda sıkıntı olmuyor, hafif hafif uzun yürüyüşler yapıyorum. Yani kısacası normale döndüm diyebilirim, ama doktor apsenin çok kötü durumda olduğunu ve kritikliğini belirterek her hafta kontrole çağırıyor. Kontrollerde bir sıkıntı çıkmadan devam ediyoruz. Hala antibiyotik kullanmama rağmen ara sıra akıntı oluyor. 

    Anlamadığım şekilde doktorum hala lazer epilasyona başlamama izin vermiyor. İzin verdiği an lazer epilasyona başlayacağım, bütün vücut ne varsa kurtulacağım. Allah kimsenin başına böyle bir ağrı, sızı durumu vermesin gerçekten çok zorlu bir süreç.. 

    Sonuç:

    Artık çok uzattım konuyu yavaştan bitireyim. Yukarıda yazdığım bütün her şey, şahsi deneyimlerimdir. Herkesin acı eşiği farklıdır. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, eğer bu illet size de musallat olduysa lütfen ertelemeyin. Çünkü apse ve iltihap belli bir düzeyi geçtiği zaman lazer ameliyat işe yaramıyor mecburen açık ameliyat olmak zorunda kalıyorsunuz. Her hastalıkta olduğu gibi kıl dönmesinde de erken teşhis fazlasıyla önemli, 1-2 ilaç ve kişisel bakım ile çözebileceğiniz sorun gün gelir ameliyatsız çözülemez olur. 

     

    Konu altında aklında sorusu, şüphesi, tedirginliği olan herkese yardımcı olmaya çalışacağım. Yazmayı unuttuğum şeyler için affola, saygı ve sevgiyle

     

    efsaneburak tarafından 24/Nis/24 15:02 tarihinde düzenlenmiştir

    wAreX!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    ben lisedeyken aldırdım kuyruğumu sıkıntı yok doktorum iyidi


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Ameliyat sureci tamamen bitsin gecsin

     

    Deri az daha guclensin, tam saglikli deri gibi guclenemez akintilar oluyor diyorsun muhtemelen devam edecek

    Akintilarla bogusmak yerine gotunu Gumus Nitrat ile yaktiriyorsun

    Bir daha irin mirin ufak tefek nükslerle ugrasmiyorsun yeni bir kil donmesine kadar ( yeniden doner elbet ileride genetik faktorlerle ilintili bu hastalik, o bolgede derin hassas demektir. Dogru kumas ic camasiri falan da muhim tabi ve o bolgeyi cok zorlayip deriyi çatlatmamali da BODYBİLDİNKTE 350 KİLO İLE PUMP YABİM FALAN GİBİ )


    Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2013
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

    Ameliyat sureci tamamen bitsin gecsin

     

    Deri az daha guclensin, tam saglikli deri gibi guclenemez akintilar oluyor diyorsun muhtemelen devam edecek

    Akintilarla bogusmak yerine gotunu Gumus Nitrat ile yaktiriyorsun

    Bir daha irin mirin ufak tefek nükslerle ugrasmiyorsun yeni bir kil donmesine kadar ( yeniden doner elbet ileride genetik faktorlerle ilintili bu hastalik, o bolgede derin hassas demektir. Dogru kumas ic camasiri falan da muhim tabi ve o bolgeyi cok zorlayip deriyi çatlatmamali da BODYBİLDİNKTE 350 KİLO İLE PUMP YABİM FALAN GİBİ )

    Teşekkür ederim hocam bilgilendirmen için. Şu aşamada gümüş nitrat uygulaması yapılır mı hiçbir fikrim yok 


    wAreX!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    dökülen kılların kesede birikmesi olayını anlamadım. ben kıl dönmesini hep, kılın dışarı çıkamayıp içerde büyümesi diye düşünüyordum.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    dökülen kılların kesede birikmesi olayını anlamadım. ben kıl dönmesini hep, kılın dışarı çıkamayıp içerde büyümesi diye düşünüyordum.

    Oyle olsa kolay bir nebze

    Sirt ense vs gibi killar oraya saplaniyor, o sorun cok iste. Genetik yatkinlik , bolgedeki deri zaafiyeti demem o yukarida

    Erkek boxerlari da ozellikle pamuklular orada cok tüy topluyor bilirsin


    Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    İlk şikayetimi 34 yaşında yaşadım. Bugün itibarı ile üzerinden 20 yıl geçti. Tahminim 5-6 defa içeride birikmiş olan iltihap boşaltıldı müdahale ile, o kadar. Gittiğim her doktor mutlaka ameliyat dedi ama olmadım. Bir kaç yıldır hiç bir rahatsızlık yok.

    Çok A-Tipik bir hastaymışım. Öyle diyolar :)))


    Huzur islamda... Yok, yanlış. Para islamda. Net...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    dökülen kılların kesede birikmesi olayını anlamadım. ben kıl dönmesini hep, kılın dışarı çıkamayıp içerde büyümesi diye düşünüyordum.

    İlk olarak kuyruk sokumunda biriken sırt kılı ense kılı falan orada kapatıyor gözenekleri ardından içeri giriyor bir şekilde ve dışarıda çıkmasını engelliyor içeridekilerin böye böyle apse falan filan.....

    Yüzdeki gibi tek kıl dönmesi gibi değil yani olay. içerisi bir karıştımı eti komple kesip atmaktan başka çare kalmıyor.


    Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

     

    fark ettiğinizde hemen gidin . ilerde çok çok zahmetli oluyor . bazı durumlarda tekrarlama durumuda oluyor . yapacak birşey yok . 

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2013
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

     

    fark ettiğinizde hemen gidin . ilerde çok çok zahmetli oluyor . bazı durumlarda tekrarlama durumuda oluyor . yapacak birşey yok . 

     

    Kesinlikle katılıyorum hocam, her iki ameliyat türü içinde sonuç yüzdesi ileri vaka için %80-85 normal düzey vaka için %90-95 olarak belirtmişti doktor. Kesin bir çözüm değil ama ne kadar erken tedavi o kadar iyi


    wAreX!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    dökülen kılların kesede birikmesi olayını anlamadım. ben kıl dönmesini hep, kılın dışarı çıkamayıp içerde büyümesi diye düşünüyordum.

    Senin dediğin kıl kökü iltihabı hocam.


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 719 Toplam Mesaj: 24
sağlık kıldönmesi tedavi