Kitap Önerilerimizi Bu Başlık Altında Paylaşıyoruz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Biraz ekşisözlük başlığı gibi oldu ama modlar gerek görürse düzeltilebilir. Arkadaşlar Vatandaşlar biliyorsunuzki Ahmed Arifin deyimiyle Namussuz bir Cağda yaşıyoruz. Çagımızda öyle bir sistem varki insanı insana kırdırtıyor. Özellikle Türkiyede Sistem öyle bir durumdaki evlat babaya baba anaya kardeş kardeşe düşman oluyor. İşte kendisinin ve çevresinin farkına varan insanlar bu sistemden uzaklaşmaya çalısıyor. Kimimiz bu hayat meşgalesinde bu uhrevi sıkıntılarımızı program yaparak kimimiz web sitesi kurarak(Tbt için diyorum) kimimiz hayvanları kendine dost ederek kimimiz into the wilddeki arkadaş gibi doğaya kendimizi bırakarak kimimiz ise benim gibi kitaplara sığınarak bu buhrandan kurtulmaya çalışıyoruz. Ülke gündemi vs. Vol 5 te bazı müridcanların isteği üzerine okuduğum ve ufkumu açan bir kaç kitap paylaşmak istiyorum. Eğer sizinde öneriniz varsa paylaşabilirsiniz. Diyeceksiniz Ağa amk bu nedir sen edebiyatçımı oldun iki kitap okudun diye. Haklısınız edebiyatçı değilim ormancıyım nihayetinde ama okumayı çok severim not almayı çok severim ve ayrıca bilgiyi paylaşmayı çok severim. Neden severim çünkü ülkemizde şu an yaşanan peygamberimiz dönemindeki cahiliyeyi yaşıyor maalesef. Bunu aşmak tek bir şekilde olur. Oda okumak ve bilmek. Benim bildiğim pek bişey yok. Koskoca iman rabbani hazretleri bile diyorki Okuduğum kitapları ayagimın ucundanu arşa kadar yükselir Ancak bildiğim bir şey varsa o da hiç birşey bilmediğimdir. (Yanlıs hatırliyor olabilirim söyleyen alimi). Neysa vatandaşlar çok kafa şişirdim direk konuya girelim.

    1. Kitap tavsiyem Hayvan Çiftliği Yazar George Orwell Tür. Distopik. Konu. Fabl niteliğindeki bu hiciv kitabı Özgürlükleri ve sömürülmemeleri için yaşayan Hayvanlarin isyanı yeni bir düzen kurulmasi sonra düzeni kuranların bu düzen içinde kendi arkadaşlarını suistimal etmesini anlatıyor. Kitapta stalin marx vs gibi tarihi şahısları görür gibi olacaksınız.

     

    2.1984 Yazar George Orwell Tür distopik Konu. Kahramanimız winstonun düzeni kendi içinde sorgulamasıyla başlayan bir süreçte kâh 2+2=5 olduğunu kâh işkence yerlerinin isminin sevgi bakanlıği olduğunu ögreneceksiniz. Kitap 1940larda falan yazılmasina rağmen Günümüz Türkiyesini okuduğunuzu hissedeceksiniz bir an. Sürükleyici bir kitaptır. Kitapta en çok hoşuma giden cümle şu İsyan etmeden asla başkaldıramazlar. Ama başkaldırmadanda isyan edemezlerdi. Çok güzel mesajlar var. Gerçekliğin nasıl çarpıtıldığıni kitapta gorünce acaba bizim başımızdakilerde bunlardanmı esinlenmiş demekten alamadım kendimi. Savaş barıştır. Özgürlük kölelik. Cehalet güctür.

     

    3. Cesur Yeni Dünya. Aldoux Huxley.Tür distopik yine 1984 gibi akıcı dille anlatılmıs bu kitapta gelecekte aldoux amca gelecekte karamsar bir tablo çizmiş. Bu tabloda insanlar soma adı verilen sentetik uyuşturuyla benlikleri elinden alınmış yeni dünyada bilim sanat kültür adına hic bir şey bırakılmamıs insan irkı suni döllenme ile ancak nesillerini devam ettirebilmistir. 

     

    4 Saphiens Hayvanlardan Tanrılara yazar yual harari. Tür Bilimsel Makale araştırma vs. Bu kitapta evrim sürecimizi ilk insanlari bizim neandartel ve diğer ırkların katili olduğumuzu sonra kendi ırkımızın katili olduğunu yemek insan doğa ilişkilerini yine akıcı dille anlatan bilimsel bir eserdir. Kitabın en güzel yanı bilimsel veri ve bilgileri bize sade bir dille anlatıyor oluşu.

    5 Mikrop Tüfek ve Çelik Yazar Jared Diamond. Tür Bilimsel Makale araştırma. Aslında saphiens ile benzer bir kitap. Ama saphiens bu kitapta sorulan sorulara cevap vermeye çalışmış gibi geldi size tavsiyem önce bu kitabı okumanız. Kitap yine aynı sadelil ve akıcılıkta yazılmış.Buğdayın nasıl evcilleştiginde tutunda insanogluna mülk kavramının(yerleşik hayat) sonrs ispanyollarım aztekalari nasıl öldürdügünü ve ispanyolların orda neden öldügünü vs. Gibi insanlık tarihindeki kilometre taşlarinı anlatan bir kitap

     

    6 Mülksüzler. Yazar Ursula Le guin. Tür distopik. Bu kitapta yazarımız mülk kavramını komünizmi vs gibi ideolojik imgeleri bilim kurguyla harmanlayıp işlemiştir. Ayrıca ursulanın diğet kitaplarinıda okumanız şiddetle tavsiye edilir(misal yerdeniz serisi)

     

    7 Homo Deus. Yazar Yuval Harari Tür bilimsel .. Konu. Belkide bizim forumdaki herkesi tek ortak noktada buluştabilecek kitap diyebilirim. Harari reis kitabında insanoğlunun artik yaracı konumuna geldiğini ileride siber insanlar yaratacigını kademe kademe anlatan bir kitap.

     

    8 Saatleri ayarlama enstitüsü. Yazar Ahmed Hamdi Tanpınar tür edebi Konu. Hayri irdalin ayarcı halitle tanışmadan önce tanıstıktan sonraki hikayesini anlatiyor. Bu hayri irdal arkadaşımız kadersiz bir adam işi rast gitmez ailesiyle arası yoktur. Çocukluğu sefalet içindr geçer. Sonra bir gün ayarcı halitle tanışır ve şansı döner öyle bir dönerki yazar öyle bir cümleyle anlatırki belki türk edebiyatında böyle bir yorum yoktur. 'Herşeyde bir çocuk saçı yumuşakligı var.' Yazar aynı zamanda felsefedende yararlanmısıt. Misal şu cümle gibi Saatin kendisi mekan yürüyüsu zaman ayarı insandır. Yazar tüm bunlari birleştirerek toplumumuzdaki değişim sancılarin sikintilarıni güzel bir dille anlatiyor.

     

    Şimdilik benden bu kadar. Daha isteyen olursa paylaşırım . Ayrıca sizinde bana tavsiye edeceğiniz kitap varsa seve seve alır okurum.

    Birde kusura bakmayın telefondan yazıyorum imla hatalarim olabilir. İyi okumalar


    İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek


    Şu kitap:
    5 Mikrop Tüfek ve Çelik, Yazar: Jared Diamond.
    Adı ve içeriği itibariyle dikkatimi çekti.



    Şu kitaptaki:
    Saatleri ayarlama enstitüsü. Yazar Ahmed Hamdi Tanpınar, tür: edebi.

    Şu cümle;
    " Saatin kendisi, Mekan yürüyüsu; zaman ayarı, İnsandır. "
    Nasıl bir cümledir. @@@@,)


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Faruk Eczacıbaşı - Daha Yeni Başlıyor

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    Albert Camus - Yabancı: varlık olgusu ve değer yargılarımıza farklı bir yorum getiriyor bu kitap. misal hayatımızda bir şeylerin yolunda gitmesine çabalamasak, hiç mutlu olmasak bile yaşamımızı sonlandırmak istemediğimiz müddetçe bu durum yaşama görece de olsa bir değer verdiğimizi gösteriyor. bir insanın hayatta her şeye kayıtsız davranıp kendisine dahi yabancılaşmasını ve bunun eksikliğinin insanı nerelere sürükleyebildiğini gösteriyor. en son bunu okudum, okuyabilirsiniz bence tek oturuşta bitiyor zaten, ben yeterince derinliğini anlamamış olabilirim kusura bakmayın.

    onun haricinde beğendiğiniz bir yazarın diğer bütün kitaplarını okumanızı öneririm yazarı da tanımış oluyorsunuz bir miktar böylece keyifli oluyor. mesela george orwell ve stefan zweig'in bütün kitaplarını okuyabilirsiniz bence.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek

    Yunus ÇENGEL - Termodinamik :)))


    Mustafa
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    zamanında favorilere aldığım bir konu: https://www.tahribat.com/forum/kategorilestirilmis-kitap-tavsiyelerim-232048

    bunda da baya kitap önerisi paylaşılmıştı, maksat çeşitliliği arttırmak olsun.


    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    batuhanavl
    batuhanavl's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2011
    Erkek

    Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali

    Kardeşimin Hikayesi - Livaneli

    Huzursuzluk - Livaneli

    Otomatik Portakal - Anthony Burgess

    Aklıma gelen şimdilik bunlar.


    Diplomalı Cahil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Jack london demir ökçe, uçurum insanları, deniz kurdu,( hatta bütün kitapları)

    Yazar Adı şuşerenko olması lazım YAŞAM YOLU kirabın adı 


    Yav he he
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

    Amin Maalouf- Semerkant (tüm kitapları okunabilir)

    Khaled Hosseini - Bin Muhteşem Güneş / Uçurtma Avcısı 

    Zülfü Livaneli - Serenad / Huzursuzluk 

    W. Somerset Maugham- Boyalı Peçe

    Azra Kohen - Fi / Çi / Pi

    Dan Brown - Başlangıç / Cehennem 

    Ayşe Kulin - Kanadı Kırık Kuşlar 

    Romantik Aşk Kitabı olsun diyenler içi

    Sarah Jio tüm kitapları okunabilir 

    Jane Austen kitapları

    Gerçek Hayattan öyküleri için

    Sinan Akyüz Piruze / Piruze ve Oğulları / Şahika ve Feraye / İncir Kuşları 

    Arthur Golden - Bir Geyşanın Anıları


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2007
    Erkek

    Soner yalçın - Saklı Seçilmişler

    Soner bey biraz komplo teorileriyle ünlü bir yazar fakat kitapta bunlardan ziyade malum partinin 17 seneden beri izlediği leş gibi gıda ve hayvancılık politikasını belgelerle ve kanıtlarla sunuyor. (Devlet arşivlerinden) Okuyunca kendisininde dediği gibi tüyleriniz ürperebilir. Tamamını bitirmedim ama şiddetle tavsiye ederim pişman etmez. 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    KarakartaL bunu yazdı

    Soner yalçın - Saklı Seçilmişler

    Soner bey biraz komplo teorileriyle ünlü bir yazar fakat kitapta bunlardan ziyade malum partinin 17 seneden beri izlediği leş gibi gıda ve hayvancılık politikasını belgelerle ve kanıtlarla sunuyor. (Devlet arşivlerinden) Okuyunca kendisininde dediği gibi tüyleriniz ürperebilir. Tamamını bitirmedim ama şiddetle tavsiye ederim pişman etmez. 

    Bende de var, fırsat buldukça bakıyorum, konuları yüzeysel olsa da biliyordum ama burada derinlemesine anlatılmış, o yüzden alıp okunası kitaptır. 

    Hayvan çiftliği ve 1984 te önerimdir. 


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
Toplam Hit: 7517 Toplam Mesaj: 72
tavsiye kitap harari 1984