Kuzu Göbeği Mantarı İhracatı İçin
-
Aslinda Truf uretebilsek, zengin olurduk fransada :)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%BCf_mantar%C4%B1
-
hacı bizim oralarada olur 3-4 kilo kadar çıkarabilirim ama baharı beklemen lazım...
-
-
SpArK bunu yazdı
Aslinda Truf uretebilsek, zengin olurduk fransada :)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%BCf_mantar%C4%B1
Ustam Turkiyede 2 firma var fidan satisi yapip truf ciftligi kurma calismasi yapan
onlarda yazlik truf icin corum ve denizlide calisma yaptilar ama bu konuda cok bilgi olmadigi icin elimizde
neler yapmamiz gerektigi arsa ozellikleri ve diger kriterleri tam olarak bilmiyoruz bu isi yapan universite profesor une attigim maile
gelen karsilik hic beklemedigim sekildeydi sadece ph degeri 7.8 ve hic agac ekilmemis biryer olmasi lazimmis onceden halbuki cok daha farkli asamalari var.
birde cok sabirli olmak lazim ilk hasilat ortalama 6 -10 sene arasinda oluyor
-
serhat8102 bunu yazdı
hacı bizim oralarada olur 3-4 kilo kadar çıkarabilirim ama baharı beklemen lazım...
Bu aralar elinde kurutulmus olarak satan varsa iletisime gecebilirsin
2014 sezonunda gelir toplu alim yapariz diger mantarlar hakkinda da bilgilendirme yaparim.
-
bi araştırayım eğer bulursam yazıcam
-
Moruk bu en iyi kastamonu bülgesin de çıkıyor ama vermiş olduğun fiyat tr fiyatı ile aynı ve toplama da en fazla bir poşet çıkıyormuş. tosya da gördüm bunu araştırır dönerim sana ve her sezon 1 defa çıkan bir ürün sanırım.
-
ahahah tez konum lan bu:D o belirttiğin fiyat aralığı kurutulmuşları için geçerli hocam. yaş olanların fiyatları 30lira civarında. bu mevsimde pek bulamazsınız bunlardan. nisan fln olurlar. ayrıca yanmış ormanlarda yangından hemen sonrada cıkarlar. üretimi ile ilgili tez yazıyorum birkaç yıla üretim yapma gibi bi planımda var^^
-
Bana bulun ben kilo fiyatına 500tl veriyorum hemde peşin nasıl olsa yurt dışına onu çok rahat pazarlıksız 2,000 tl den satarım :)
-
ugur0 bunu yazdı
ahahah tez konum lan bu:D o belirttiğin fiyat aralığı kurutulmuşları için geçerli hocam. yaş olanların fiyatları 30lira civarında. bu mevsimde pek bulamazsınız bunlardan. nisan fln olurlar. ayrıca yanmış ormanlarda yangından hemen sonrada cıkarlar. üretimi ile ilgili tez yazıyorum birkaç yıla üretim yapma gibi bi planımda var^^
Ustam mantar uretimi konusunda fransa cok ileride elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim skype adresini gonderirsen uretimi konusunda bir faydam olabilir belki