Maymun Yukarıya Tırmanmaya Başladığında Yük Nasıl Hareket Eder.
-
Birkaç durum söz konusu;
1) Yükün ağırlığı maymunun ağırlığından fazla ise yük sabit kalır
2) Yük = Maymun ise bu biraz komplex bir durum olacak. Bu noktada yükle maymun denge durumunu gelecek ilk etapta yani aynı yükseklikte kalacaklar. Bu seçenekten tam da emin değilim sanki
3) maymun< yük ise yük yukarı haraket eder, maymunun tırmanabileceğini sanmıyorum
not: ???
-
bu soruyo cevap verilmesi imkansız ağırlıklar filan yok belki yük 19 gram maymun 50 kilo o zaman çok farklı sonuç olur yük 50 kilo olupta maymun 6 kilo olursa o zaman bambaşka bir sonuç
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------önce etmez, ardından maymun makarnın ağırlık merkezine gittiği anda ağırlık düşer, maymunda kayar düşer o zaman herhalde :D
-----------------------------
ağırlık çoksa, maymun makaraya sıkışıp püre de olabilir :D -
maymunun kabiliyeyine bağlı değişir :D
edit:resmi uzaktan görünce başka bişeye benzettim :D noluyoz dedim maymun falan :D
-
Maymun kipirdamadan yukariya hareket ediyorsa yuk asagiya hareket ediyordur :D
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------Birkaç durum söz konusu;
1) Yükün ağırlığı maymunun ağırlığından fazla ise yük sabit kalır
2) Yük = Maymun ise bu biraz komplex bir durum olacak. Bu noktada yükle maymun denge durumunu gelecek ilk etapta yani aynı yükseklikte kalacaklar. Bu seçenekten tam da emin değilim sanki
3) maymun< yük ise yük yukarı haraket eder, maymunun tırmanabileceğini sanmıyorum
not: ???
budur -
-----------------------------önce etmez, ardından maymun makarnın ağırlık merkezine gittiği anda ağırlık düşer, maymunda kayar düşer o zaman
-
Basit denkleme bakacak olursak;
m1*x1=m2*x2
Maymun her şartta yukarı tırmanacaktır. Eğer kütleler eşit ise; yükte yukarı doğru hareket edecektir.
Eğer maymunun kütlesi daha ağır ise; yük gene yukarı doğru hareket edecektir.
Eğer yük daha ağırsa; yük gene yukarı doğru hareket edecektir.
-
eğer yükle maymunun ağırlığı eşitse ikisi de yükselir. ama bu soru normal bi fizik sorusu değil. maymunun anatomisi ve tırmanışı cevabı çok etkiler.
-
maymununa göre değişir