folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Maymun Yukarıya Tırmanmaya Başladığında Yük Nasıl Hareket Eder.

Maymun Yukarıya Tırmanmaya Başladığında Yük Nasıl Hareket Eder.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

bilişim forumuna yakışan şık bir soru olduğu için irem nasıl hareket ediyorsa, yükte ipi bırakır gider, çünkü biliyordur ki karşısında irem vardır ve kaçılması farzdır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Makara ve maymunun ağırlıkları eşit kabul edilirse ve oradaki ip ağırlıksız sayılırsa;

Bu durumda her ikisininde makaraya göre dik uzaklıklarıda eşit olduğundan momentumları eşit olur. Bu durumda maymunun biraz yukarıda yada aşağıda yada yük ile aynı hizada durması yükün konumunu değiştirmez. Şöyle açıklayayım yani eğer maymun ağırlığını aşağıya vermeden sakince yukarı çıkarsa yük orada sabit kalır. Eğer maymun ipi kendine doğru çekip yukarı çıkmaya çalışırsa bu sefer maymun sabit yük yukarı doğru hareketlerinir.

Ben böyle düşündüm bakalım sonuç ne çıkacak :)

@editledim : yükün yerine hep makara yazmıştım :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Yükle maymunun ağırlığı önemli demişsiniz. Ağırlıklar eşit olmasa resimdeki gibi dengede durur mu la :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ilk durumda dengede (yani kütleler eşit) ve sürtünme makaranın eylemsizliği ve ipin ağırlığı ihmal ettik   ise

ikiside yukarı doğru çıkar  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

maymun yükten ağırsa yük yukarı maymun sabit
    maymun yükten hafifse yük aşağı maymun yukarı
    maymun ile yük aynı ise yük yukarı maymun yukarı :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

eğer  ağırlığının tamamını vermiyorsa maymun tırmanırken yük yukarı çıkar ve aşağı iner ama arada  dinlenmek  için durursa ağırlığının tamamını vereceği için yük yukarı çıkar

Ayet var, ayet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    modifiyeci447
    modifiyeci447's avatar
    Erkek

Bunu yapmakla maymunun amacı nedir?

Yükün içinde muz varsa gayet elini uzatıp da alabilir:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

şekilden görüleceği üzere ikisi de duryo.. hiç bi hareket belirtisi yok.. ( başlangıç koşularımız belli ve sıfır hareket yani.

maymun sabit hızla yukarı hareket ediyorsa yukarı ulaştığı anda denge  bozulacak ve sağ taraftan kütle ile beraber aşşa düşecektir..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

hareketli makara ise yukarı hareket eder

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
Toplam Hit: 8571 Toplam Mesaj: 74