Metrobüs...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    Ben mi yanlış biliyorum ibb aldı diyorsunuzda Metrobüsleri Albayraklar almadımı hatta ibb de de albayraklardan kiralamıyomu ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

tamam guzel bir fikir ama cok eksikleri var veya soyle soyleyeyim tamamen yanlis bir proje.

bir defa e-5 gibi bir uluslararasi yolu 2-3 serite dusuren o yolda bir emniyet seriti yapmayi akil edememislerdir. biri kaza yaptigi zaman veya arac arizalandigi zaman trafik kesinlikle felc. hergun goruyorsunuz.

metrobuslerin aliminda kesinlikle kazik yenilmistir. bu isi elin gavuruna verene kadar senin bmc firman var, senin Turkiye de fabrikasi olan otobus firmalari var onalra ver, 

metrobusu ya yerin altindan gecir veya yolun ustunden gidebilecegi bir proje yap. dunyada bunun onlarca ornegi var.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

nasılda yakışmışlar birbirlerine

ff

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

tamam guzel bir fikir ama cok eksikleri var veya soyle soyleyeyim tamamen yanlis bir proje.

bir defa e-5 gibi bir uluslararasi yolu 2-3 serite dusuren o yolda bir emniyet seriti yapmayi akil edememislerdir. biri kaza yaptigi zaman veya arac arizalandigi zaman trafik kesinlikle felc. hergun goruyorsunuz.

metrobuslerin aliminda kesinlikle kazik yenilmistir. bu isi elin gavuruna verene kadar senin bmc firman var, senin Turkiye de fabrikasi olan otobus firmalari var onalra ver, 

metrobusu ya yerin altindan gecir veya yolun ustunden gidebilecegi bir proje yap. dunyada bunun onlarca ornegi var.

underzero yeraltı ve yolüstü dediğin şeyler bildiğiim kadarıyla çok daha pahalıya malolan şeyler, metrobüs ucuza maledilmeye çalışılan bi projeydi sanırım...

Bi de eminyet şeridi olayına pek katılmıyorum, emniyet şeridi de olsa bizde normal şerit niyetine kullanılıyo =)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    AKP'liler hemen savunmuş ama biraz araştırın isterseniz. Bu otobüsleri İstanbul için son tercih edilecek şey. Metrobüs'ün kullanıldığı yerlere bakarsanız tamamen düz yerler ve alan sıkıntısı yok. 1.5 milyon Euro para verildi alındı ne oldu ilk seferde durağa gitti dönemedi. Birkaç yerde yokuşu çıkamadı. Ne oldu peki o metrobüsler. İETT garajında yatıyor. İETT ne yaptı diğer elinde olan otobüsleri metrobüs olarak kullandı. 2 tarafta kapıları olmadığı için ters yönden gidiyorlar. Metrübüsün geçtiği yollarda emniyet şeridi kalmadı 1 kaza olduğunuda trafik komple kilit. Ambulanslar yolda ilerleyemiyor sıkışıklıktan. Günde 1 milyon insan taşınacakmış.Geriye kalan 13 milyon ne olacak peki? Zaten dar olan yolların içine sıçtılar iyice. O ters yönden giden metrobüsler bir de köprü trafiğine katılacak. Köprü zaten sıkışıktı artık tamamen kilit olacak. Durağa sıfır yanaşıyormuş. Duraklara bakın bakalım kaçında engelli asansörü var. Engelli durağa çıkabilirse otobüse biner. İstanbul'a yapılması gereken sistem üstten raylı sistemdi. Zaten dar olan yolları iyice daralttılar. Bir de şoförsüz gidiyormuşmuş. O otobüsler Türkiye'de şoförsüz nah gider. Hadi yaptınız bir hata illa metrobüs yapacam dediniz. Bu metrobüsler neden mercedes'in Türkiye fabrikasında ürettirilmedi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

1.si boş bi konu. Arkadaş daha durağa sıfır gelse ne olur diyor. Bi an için üst geçitlere niye asansör koydular falan dicek sandım.

2.si gene konu 'şrfsiz tayyip'e gelmiş. Konuyu oraya getirmk ne kadar da kolay. Pff..

Metrobüsle günde kaç yüzbin hatta milyon kişi taşınıyor, trafiğe ne kadar katkısı var bilmiyosunz sonra kalkmış eleştiriyosunuz. Bugün hiç bi allahın istanbullusu metrobüs kötü oldu demiyor. Kazık yemişiz. Niye yerli malı değilmiş. Ne kadar basit tartışmalar... 

Bugün bi metrobüsle nerdeyse heryere gidiyoruz. Üstelik trafiğe takılmadan. Yazık diyorum. Sırf karalama amacyla bilinçsiz yorumlar. Elle tutulur bi tarafları da yok.

edit: arkadaşın işi 29 marta bağlaması daha da vahim. metrobüsün bitirilme tarihine bir bakın derim. anadoluya geçmesi dışında. hatta bir de proje tarihine bakın derim.

We can be more, we can be much more.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@konpicyus

git bi arastir gel ondan sonra bos elestiri de. proje nin yanlislari var. evet kazik yedik

git bi arastir bakalim metrobus kac paraya alinmis, Turkiye de olsa kac paraya yaptirabilirdik veya baska firma daha ucuzken neden bunlar tercih edilmis

uygulama guzel keske daha genis olsa. yanlislarini yaziyorum takmissin gozlugunu elestiriliyorsa mutlaka karsi cikmam gerek diyerek gelme

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    hocam birşey sorucam bmc böyle bir otobüs üretiriz dedide devletmi izin vermedi acaba? hepimiz işi yüzeysel olarak biliyoruz. Neden bazıları sanki babası bmc müdürü dedesi ak partide istihbarat şefi gibi konusuyor. Neye dayanarak savunma yada itiraz ediyorsnuz anlamadım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

1- hemen hergün metrobüsü kullanıyorum; metrobüsten önceki stresli işe yetişme merasimlerim aklıma geliyor (: işe geç kalmadıgımı farkettim  tabiki daha hızlı gittigimide söyleyebilirim

2-mercedes ve diger marka sanırım daha uzun yıllar kullanılabilir diye düşünüyorum, bakım giderlerinin dayanıklılıgı yüzünden düşecegine inanıyorum (kaliteli malzeme kullanılmasından tarafım senelerce bu millet nerede çürük çarık yamalı malzeme varsa ucuzdur diye kullandırıldı) hani abi nitelikmi yoksa nicelikmi diye seçim yaptırlar ya insana (:

3-beş altı sene öncesinin trafigi geliyor aklıma bence su anda gayet akıcı gidiyor (ama yeterli degil) metrobüs toplu taşımacılıgı özendirerek  ana artellerdeki trafik akışını bence sogurmuştur ...

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:

1.si boş bi konu. Arkadaş daha durağa sıfır gelse ne olur diyor. Bi an için üst geçitlere niye asansör koydular falan dicek sandım.

2.si gene konu 'şrfsiz tayyip'e gelmiş. Konuyu oraya getirmk ne kadar da kolay. Pff..

Metrobüsle günde kaç yüzbin hatta milyon kişi taşınıyor, trafiğe ne kadar katkısı var bilmiyosunz sonra kalkmış eleştiriyosunuz. Bugün hiç bi allahın istanbullusu metrobüs kötü oldu demiyor. Kazık yemişiz. Niye yerli malı değilmiş. Ne kadar basit tartışmalar... 

Bugün bi metrobüsle nerdeyse heryere gidiyoruz. Üstelik trafiğe takılmadan. Yazık diyorum. Sırf karalama amacyla bilinçsiz yorumlar. Elle tutulur bi tarafları da yok.

edit: arkadaşın işi 29 marta bağlaması daha da vahim. metrobüsün bitirilme tarihine bir bakın derim. anadoluya geçmesi dışında. hatta bir de proje tarihine bakın derim.

Benim yazdıklarımı okumadın galiba.Biraz araştırma yapmayı denedin mi hiç? Günde taşınan 1 milyon insan haricindeki milyonlarca insan ne olacak. Metrobüs yüzünden daralan yollarda artan kazalarda ölenler ne olacak. Yolda ilerleyemediği için ambulansta hastaneye yetişemeyenler? Bugün hiç bi allahın istanbullusu metrobüs kötü oldu demiyor. demişsin.  %47'si AKP'ye oy verdiği için demezler. Sen arabası olanlara sor bakalım ne diyorlar. O metrobüsleri alanlar da böyle düşünmeden gittiler istanbul'a şartlarına uymayan metrobüslere milyonlarca euro verdiler şimdi garajda duruyor. Metrobüs arazisi  geniş ve eğimli olmayan yerler için kullanılan bir ulaşım sistemidir. Raylı sistem yapsalar belki biraz daha zahmetli olurdu ama büyük kısmı Türkiye'de üretilirdi. Paramız dışarı gitmezdi ve trafiğin ırzına da geçilmemiş olurdu.

Toplam Hit: 4865 Toplam Mesaj: 36