Microsoft PHP Yi Seviyormuş
-
Microsoft, Google'dan daha çok açık kaynağa destek vermekte.
Web Platform Installer ile 2008r2 sunucuya PHP+MySQL+MediaWiki kurdum, çok da güzel oldu.
-
YeniHarman bunu yazdı
Web Platform Installer ile 2008r2 sunucuya PHP+MySQL+MediaWiki kurdum, çok da güzel oldu.
Ayrıca Codeplex ve son olarak Entity Framework'un opensource hale gelmesini de atlamamak gerek.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
yanlış anlamadıysam ;
Microsoft Drivers for PHP for SQL Server 2.0 released!!
adamlar php geliştiricileride sqlserver kullansın diye driver yazmışlar bizde heriflere "php nin gücü microsofta boyun eğdirdi" mi diyoruz? mynet haberi gibi olmuş :) :) sqlserver sadece asp.net ile kullanılsın diye mi var ? adamlar ürünlerini daha geniş bi kitleye yaymak için yapmış olabilirler mi acaba :) :)
-
YeniHarman bunu yazdı
microsoft hangi opensource projelere destek veriyor ki?
-
Okuduğumuzu anlamak gerek aslında önce.
Adamlar SQL server'ı sadece asp.net için çıkarmıyorlar. Bütün platformlara desteklemek amaçlı çıkarıyorlar? SQL server nedir? Lisans parasıdır. Ne kadar çok şirket kullanırsa (o şirket ister javacı olsun ister phpci olsun ister asp.net ci olsun) sql server kullandımı lisansını alacaktır. Microsoft para kazanacaktır. Şimdi SQL server'ın bağlantı araçları java içinde çıktığına göre c# ın yenildiği anlamınamı geliyor.
Bu konu biraz şöyle olmuş. Amerikan filmlerinde Türk veya Türkiye kelimesi geçtimi sevinen insanlar vardır ya onun gibi işte.
Ayrıca bir PHP ci olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki kurumsal anlamda asp.net MVC framework'u ile php yi geçmiştir. (uygulanabilirlik, kod bütünlüğü, okunabilirlik ve performans)
DrKill tarafından 14/Tem/13 00:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Buremba bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
typescript, asp.net mvc, web api, entity framework ve
http://www.linuxfoundation.org/news-media/announcements/2012/04/linux-foundation-releases-annual-linux-development-report control+f microsoft
gibin şeyler.
-
YeniHarman bunu yazdı
+ kesik bilgim olmamakla birlikte ;
exe 'nin bir kısmını açmıştı ; bu sayede .exe uzantılı programları kurmak daha rahat gibi bir bilgi hatırlıyorum ama ; neyi açtı, olay nedir kesin bilgim yok.
-
Opensource'adn kasıt nedir arkadaşlar, birde o kavramdan ne anladığınızı bir ortaya çıkarırsanız. Linus Torvalds kitabında koca bölüm bu terimin için deşiyor.
-
nessaj bunu yazdıBuremba bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
typescript, asp.net mvc, web api, entity framework ve
http://www.linuxfoundation.org/news-media/announcements/2012/04/linux-foundation-releases-annual-linux-development-report control+f microsoft
gibin şeyler.
hocam hangi opensource projelere destek veriyor diye sordum. ilk saydıkların zaten microsoft'un bünyesinden çıkmış veya microsoft'un paralı uygulamalarına ilgiyi artırmayı amaçlayan projeler.
kernel'e katkıda bulunuyormuş tamam. google'da mükemmel değil de şu listeye bak istersen bi: https://developers.google.com/open-source/organizations
mesela metabrainz benim bağlantım olan bir şirket. musicbrainz ile çok güzel amme hizmeti yapıyorlar ve google'ın yaptığı işle alakaları bile olmamasına rağmen en büyük destekçileri google.
-
zumsuk bunu yazdıMycity bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Orjinal Microsoft Türkiye blogu ;
Wordpress. Yani PeHePe...
Er yada geç doğru yolu bulacaklar abisi. Dur sen.
bunun teması çok hoşuma gidiyo :D yürütemezmiyiz :D
tema yanlış hatırlamıyorsam Microsoft için özel yaptırılmıştı.
Yinede yürütülebilir fakat baya bi zahmet çekilir (:
valla şu ramazanda bol dua ederim :D