Microsoft PHP Yi Seviyormuş
-
SharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdıBuremba bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
yine cehalet kaynamış wallahi
php nin gücü , this summer!
hacı gene mi olay çıkartmak istiyorsun ben anlamadım seni?
bu yorumları okuyup sinirlenmiyor musunuz cidden?
ben de mi bi aşırılık var.. eskiden parmakla gösterilen site de bu yorumları görmek sizin gücünüze gitmiyor mu?
neymiş microsoft php nin gücünü anlamış ahahahah kıçıyla güler lan millet buna :D
php nin ne gücü var allah aşkına ya :)
Hocam niye php'ye bu kadar düşmanlık besliyorsun :D
abi anlamıyorsunuz yeminle anlamıyorsunuz.
abi ben .net i de sevmiyorum ama karşılaştırdığınız şeylere iyi bakın.
gözünüzü seviyim objektif olun taraftar gibi tutmayın şunları..
koskoca microsoft php nin gücünden ötürü seviyoruz demiş
laf mı abi bu gözünüzü seveyim az çok piyasada bişiler görüyorsunuz..
Hocam php'nin gücü derken illa işlem gücü bakımından değerlendirmeye gerek yok.Misal Php belki java'nın onda biri kadar yavaş işlem yapıyordur (atıyorum örnek sadece) ama sonuçta kolay kullanılabilen ve esnek bir dil böyle bir gücü var yadsınamaz bence.
5 yıl önce belki dediğin doğru ama şuan kesinlikle yanlış,
şuan php den daha kolay olan, node.js bildiğin javascript zaten :)
Hocam node.js ile ilgileniyorum zaten arada sana sorularda soruyorum biliyorsun :) ama bence phpyi çöpe atıp sadece node.js kullanmak yerine belli kısımları node.js ile destekleyerek çok güzel projeler çıkartılabilir.Php'yi beş dakkada harcamamak lazım :F php-ist 2013 konferansında bir çok yenilikler gösterildi php bence dediğin kadar kolay yokolacak bir dil değil.
-
tercih sizin beyler herkes kendi kariyer hayatını çiziyor.
ben uyarımı yaparım, kolay gelsin
-
Bir dakika arkadaşlar bir dakika !
Benim bu konuya açmaktaki asıl amacım, M$ nun kendi ürününü satmak için neler yapabileceğini göstermek idi.
Verdiğim linki incelerseniz (ilk postumda otomatikman silinmiş yazı)
Siz < 3 PHP. Biz de. demişler..
Hadi bir firma kendi ürününün, destek verdiği ortamları listeleyebilir.
Ama bunu SEVİYORUZ demeden, çok geniş yazılım dilleri desteğimiz var, C#, Java, PHP, Ruby... türünden listeleyebilirdi.
Ne olursa olsun M$ nun Siz PHP yi seviyorsunuz, biz de PHP yi seviyoruz demesi.. PHP nin çok büyük bir firma tarafından dikkate alındığını gösterir..
-
ipTelefon bunu yazdı
php nin gucunu mucunu bilmiyorum da bu nasil bi turkcedir amk
`Son sürümümüzde SQL Server 2.0 için PHP'nin Microsoft sürücülerinde, PDO desteği eklemek için kodumuzun mimarisini yeniden yazdık. Bir PHP geliştiricisi artık gereksinimlerini en iyi karşılayan sürücüyü kullanma esnekliğine sahiptir; yerleşik prosedür API ile SQLSRV sürücüsü veya SQL Server ya da SQL Azure'la birlikte çalışmak ve böylelikle ölçeklendirilebilir bir ilişkisel veritabanının avantajlarından faydalanmak için PDO_SQLSRV sürücüsü`
gayet açık yazmış neresini anlamadığını anlayamadım.
-
SerYolcu bunu yazdı
Benim bu konuya açmaktaki asıl amacım, M$ nun kendi ürününü satmak için neler yapabileceğini göstermek idi.
Ama bunu SEVİYORUZ demeden, çok geniş yazılım dilleri desteğimiz var, C#, Java, PHP, Ruby... türünden listeleyebilirdi.
Ne olursa olsun M$ nun Siz PHP yi seviyorsunuz, biz de PHP yi seviyoruz demesi.. PHP nin çok büyük bir firma tarafından dikkate alındığını gösterir..
"M$ nun kendi ürününü satmak için neler yapabileceğini göstermek"
neler yapıcak? ürünü için driverda mı yazmıcak amk
"Ama bunu SEVİYORUZ demeden, çok geniş yazılım dilleri desteğimiz var, C#, Java, PHP, Ruby... türünden listeleyebilirdi"
önceden php desteği yokmuş işte, yeni gelmiş dolayısıyalda özellikle belirtmişler; bu mudur php yi göğe çıkardığın nokta?
"Siz PHP yi seviyorsunuz, biz de PHP yi seviyoruz demesi.. PHP nin çok büyük bir firma tarafından dikkate alındığını gösterir"
???? sanki dil yeni çıkmış, bak artık dikkatede alınıyoruz der gibisinden? dil çıkmış kaç sene geçmiş altı üstü bi driver çıkarmış adamlar.
"m$"
abicim bu nedir? şirketler hayır kurumumudur arkadaşım? hepsi para kazanmayı amaçlıyan kurumlardır, şu anti-microsoftcu akımından sıyrılın artık midem bulanıyor yemin ediyorum, bu kadar tiksinmesem cevap bile yazmazdımda, dayanamadım.
-
Her konuda fanatizmden kaçının komik oluyor :))
-
nessaj bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
"Ama bunu SEVİYORUZ demeden, çok geniş yazılım dilleri desteğimiz var, C#, Java, PHP, Ruby... türünden listeleyebilirdi"
önceden php desteği yokmuş işte, yeni gelmiş dolayısıyalda özellikle belirtmişler; bu mudur php yi göğe çıkardığın nokta?
"Siz PHP yi seviyorsunuz, biz de PHP yi seviyoruz demesi.. PHP nin çok büyük bir firma tarafından dikkate alındığını gösterir"
???? sanki dil yeni çıkmış, bak artık dikkatede alınıyoruz der gibisinden? dil çıkmış kaç sene geçmiş altı üstü bi driver çıkarmış adamlar.
"m$"
abicim bu nedir? şirketler hayır kurumumudur arkadaşım? hepsi para kazanmayı amaçlıyan kurumlardır, şu anti-microsoftcu akımından sıyrılın artık midem bulanıyor yemin ediyorum, bu kadar tiksinmesem cevap bile yazmazdımda, dayanamadım.
Yıllardır geliştirmeyi beceremedikleri paint ve explorer'dan da anlayacağınız gibi ;
windows 8 ile birlikte sadece metro arayüzüne falan geçmedi , değişime girdi (ki takdir ettiğim birşer - başlat menüsü hariç). Microsoft, şirket konusunda farklı bir yapılanmaya gitti ve güzel işler başardı.
Temayı minimalistleştirdi, metro arayüzü çok katı değişimdi ve bunu tak diye çıkarttı ; zaten başlatın geri gelmesi bundandır.
vs.. vs..
PHP tabi ki güçlüdür.
Sırasıyla ; C, Java, C++, PHP, javascript ....
Tabi HTML, CSS, SQL falan saymazsak ; araya katarsak yine PHP bunların ardından gelir.
---
Kalınlaştırdığım yerde görebileceğin gibi ; "önceden yokmuş". Yani nasıl bir aptallık ki , PHP gibi bir dil desteğini bunca senenin ardından verebiliyor ? Esas komedi kısım bu (eğer dediğin yerden bakarsak).
Adam açıklamış ; "Siz <3 PHP. Biz de." Bu nedir abi ? Biri açıklasın ? Ergen, apaçi Türkçesi karışımı birşeyle mi hitap ediyor programcılara ?
---
Microsoft'un değişimi, belki 5 senelik bir gecikmeden sonra geldi ama hem mantalite de hemde bi rçok yönde değişiyorlar. Microsoft bana devlet dairesi gibi geliyor. Geç, yavaş ama radikal.
PHP'nin gücüdür tabi ki bu ! PHP güçlü dil, en çok kullanılan diller listelerine bakabilirsin.
PHP open source yani açık kaynaktır ; güçlenmesinin en büyük nedenlerinden biriside budur !Buda gayet yerinde bir tespit.
---
Neye nasıl karşı geleceğinizi şaşırmışsınız.
Microsoft'un imajı vardır ; "bana göre" windows blogda PHP altyapılı Wordpress kullanmaları ise bu imaja zarar veriyor !!! Senin ASP.NET'in var ve güçlü olduğunu iddia ediyorsun. O zaman yazacaktınız bir blog. Koskoca Microsoft'ta blog yazacak adam yok mu ??? E paint ve explorer'a bakarsam inanırım.
O zaman dışarıdan yazdırt kardeşim. Hem dilimiz güçlü deyip, PHP'ye rakip olarak çıkartıyorsun ; hemde kendi sitende kullanmıyorsun. İmaja büyük zarar verir.
Zaten Microsoftun senelerdir imaj ile ilgili olmadığını görüyoruz da ; hazır değişime girmişken, bunlarada dikkat etseler ...
-
en çok kullanılan dil demek en güçlü dil demek mi?
syntax rahatlığı ucuz hosting gibi onlarca sebebi var.
okullarda php nin tercih edilmesi bile etken buna. neyse şu güçlü bu güçlü yarışına girmeyeceğim çünkü gerçek yük altında çalışan biri bu farkı çok rahat görecektir.
yüksek trafikli siteler yönetmeye başladığınızda farkı göreceksiniz.
kolay gelsin
-
o değilde iphone5 mi s4 mü alayım konusu mu açsam acaba?
-
zumsuk bunu yazdınessaj bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
"m$"
Yıllardır geliştirmeyi beceremedikleri paint ve explorer'dan da anlayacağınız gibi ;
windows 8 ile birlikte sadece metro arayüzüne falan geçmedi , değişime girdi (ki takdir ettiğim birşer - başlat menüsü hariç). Microsoft, şirket konusunda farklı bir yapılanmaya gitti ve güzel işler başardı.
Temayı minimalistleştirdi, metro arayüzü çok katı değişimdi ve bunu tak diye çıkarttı ; zaten başlatın geri gelmesi bundandır.
vs.. vs..
PHP tabi ki güçlüdür.
Sırasıyla ; C, Java, C++, PHP, javascript ....
Tabi HTML, CSS, SQL falan saymazsak ; araya katarsak yine PHP bunların ardından gelir.
---
Kalınlaştırdığım yerde görebileceğin gibi ; "önceden yokmuş". Yani nasıl bir aptallık ki , PHP gibi bir dil desteğini bunca senenin ardından verebiliyor ? Esas komedi kısım bu (eğer dediğin yerden bakarsak).
Adam açıklamış ; "Siz
---
Microsoft'un değişimi, belki 5 senelik bir gecikmeden sonra geldi ama hem mantalite de hemde bi rçok yönde değişiyorlar. Microsoft bana devlet dairesi gibi geliyor. Geç, yavaş ama radikal.
PHP'nin gücüdür tabi ki bu ! PHP güçlü dil, en çok kullanılan diller listelerine bakabilirsin.
PHP open source yani açık kaynaktır ; güçlenmesinin en büyük nedenlerinden biriside budur !Buda gayet yerinde bir tespit.
---
Neye nasıl karşı geleceğinizi şaşırmışsınız.
Microsoft'un imajı vardır ; "bana göre" windows blogda PHP altyapılı Wordpress kullanmaları ise bu imaja zarar veriyor !!! Senin ASP.NET'in var ve güçlü olduğunu iddia ediyorsun. O zaman yazacaktınız bir blog. Koskoca Microsoft'ta blog yazacak adam yok mu ??? E paint ve explorer'a bakarsam inanırım.
O zaman dışarıdan yazdırt kardeşim. Hem dilimiz güçlü deyip, PHP'ye rakip olarak çıkartıyorsun ; hemde kendi sitende kullanmıyorsun. İmaja büyük zarar verir.
Zaten Microsoftun senelerdir imaj ile ilgili olmadığını görüyoruz da ; hazır değişime girmişken, bunlarada dikkat etseler ...
yav asp.net teknolojisinin gücü blog yazmaya yetmediği için adamlar daha güçlü olan php ile yazmışlar bloğu, ne var bunda arkadaşım :D
yani blog işi büyük iş, öyle kıçı kırık bi dillle geliştirilir mi hiç?
halbuki kıçı kırık stackoverflow, outlook, bing gibi şeyleri nasılda bak asp.net le geliştiriyo millet :D,
misal facebook baktı php çok hızlı ve güçlü; adamlara platform aşırı geldiği için tutup 2 sene boyunca hiphop yazdılar.
ahahaha
bu kadar geyik yeter
http://www.quora.com/Quora-Infrastructure/Why-did-Quora-choose-Python-for-its-development
bu post yeterli.