Muhteşem Yüzyıl Rezaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Rezalet olan bence tarihte ve Osmanlı'da bu şekil olayların yaşanmasıdır asıl rezalet olan 

o yüzden Osmanlı'dan nefret ediyorum tüm Arap ülkelerinde bu tür rezillikler olduğu gibi araplaşan Türk devleti Osmanlı'da da böyle olaylar olmuş ne yazık ki 

bunlar daha bir şey değil kundakta katledilen şehzadeleri islamı babasının çiftliği gibi kullanıp fetvalar çıkartanları saymıyorum bile 

evet bende sövüyorum ama  böyle ecda da ve şahsiyetlere

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    HAZAR_HAN bunu yazdı

osmanlı fatihle beraber ecdat olmaktan çıkmıştır. zira fatihin adı kayzder-i rum dur... onu da geçelim ne olursa olsun bu devlet mirasçıdır ve ben onca rezaletine rağmen bir fransızın napolyona sövdüğünü görmedim. bende sövmem.. hele ki devleti için oğlunu feda eden bir babaya ne diye söveyim ? ecdat olmasına gerek yok böyle bir şey için.. ayrıca da haklısın  milletin içi iyice boşaltıldı. kırmızı çizgiler bile delik teşik oldu. sövdürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. 

devlet için değil kendi poposunu kollamak için... Yoksa Süleymanı öldürecek??

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Rezalet olan bence tarihte ve Osmanlı'da bu şekil olayların yaşanmasıdır asıl rezalet olan 

o yüzden Osmanlı'dan nefret ediyorum tüm Arap ülkelerinde bu tür rezillikler olduğu gibi araplaşan Türk devleti Osmanlı'da da böyle olaylar olmuş ne yazık ki 

bunlar daha bir şey değil kundakta katledilen şehzadeleri islamı babasının çiftliği gibi kullanıp fetvalar çıkartanları saymıyorum bile 

Serdar,

Zaten osmanlının tarihini adam gibi anlatan kitap yada benzeri dökümanlar yok..

Herkes keyfine göre yorumluyor :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı

Konuyu açan arkadaş neden güceniyorsun ? tarih bilgin ne kadar ? Osmanlı ileri gelenlerinin kendi menfaatleri için yaptıkları tüm rezillikler ortada iken biz Osmanlı ile ne kadar alakası olduğu belli olmayan ve gerek Anadolu'da yerleşik olan gerek Cumhuriyet döneminde Anadolu'ya göçen Türkmenler olarak neden bu adamları ata diye benimsiyoruz ? bu adamlar sarayda sikinin keyfine çoluk çocuğun götünüde sikmiştir öz kardeşlerini evlatlarınıda öldürmüştür Türklerden topladıkları haraçlar ile sarayda göt büyütmüşlerdir , Emir Timur Beyazıd'a yazdığı mektupta Osmanlının pisliklerinden özelliklede saray içindeki Oğlancılıktan ne kadar tiksindiğinden bahsetmiştir Ankara Savaşındada sadece %20 si Atlı Süvarilerden oluşan bi ordu ile Timur'un karşısına çıkmıştır ki bu Türk savaş tekniği değil özenti Osmanlı'nın Roma'dan kaptığı pasif ve uğraş istemeyen bir teknik'dir Timur ise tamamı Asya ve Anadolu Türklerinden oluşan  piyadesiz Atlı kuvvetleri ile boynumuzdan geçinen Osmanlı'dan çok keyifli bir intikam almıştır , Osmanlı'ya ata diyen kökünü iyi araştırsın , Osmanlıcılık Türkçülük ile mantıken tabandan zıd'dır , Ocağa gittiğinizde yaptığınız tek şey çay içmek olmasın .. 

Yakın tarihinden bihaber, aslını bilmeyen, Türk olduğunu söyleyen arap kırmalarına laf anlatmak o kadar zorki.. Nefesine yazık. Boşa kürek olduğu için yazmamaya çalışıyorum ama gel gör ki aptallık tavan yaptığında tahammül edilemiyor.
    Onu da geçtim utanmadan birde gelip Türklüğümüze laf etmezler mi..

Bu Türkmen sözünü de bilmezler mesela;
    şalvarı şaltak osmanlı
    eyeri kaltak osmanlı
    ekmede biçmede yok
    yemede ortak osmanlı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Serdar,

Zaten osmanlının tarihini adam gibi anlatan kitap yada benzeri dökümanlar yok..

Herkes keyfine göre yorumluyor :)

Tabi ki hocam o da var doğru bilinmez ama ortada inkar edilemeyen gerçeklerde var örn: "kardeş katli" devletin bekası filan hikaye hocam onlar kılıf kanun değiştirme imkanı varken kan dökmek daha mı basit haksız mıyım ?  

Daha neler neler var bu sadece biri Osmanlı öyle sanıldığı kadar masum bir devlet değil

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bu arada yeni gördüm, bir  arkadaş  kayzder-i rum fatih için.. hani oradan "rum" farklı anlaşılabilir. 

rum aslında roma demektir, araplarda o harfi olmadığı için u kullanılır, doğu roma o dönem anadoluda olduğu için, anadoluyu betimlemek için rum kelimesi kullanılmıştır

mesela mevlana celaleddin rumi, rum mevlana değil, anadolulu celaleddin..

orada arkadaşın "ima" ettiği şekilde rumluk bir ırk değil, anadolu anlamına gelmektedir. ayrıca bizans lılar da romalıdır, son 3-5 yüzyılda greek egemenliği altına girmiştir. bizanslıları yunanlılar olarak bilmemizin sebebi onların yaptığı tarihi propagandadır. zaten yunanistandaki müzelere giderseniz, size propagandanın en büyüğünü yaparlar. her yerde slaytlar, sesli sunumlar, görseller.. hepsi de türkler şöyle yaptı,böyle yaptı, şurayı şöyle kan gölüne çevirdi,şöyle kadınlara tecavüz ettiler, şöyle yaşlı, kadın, çocuk katlettiler, diye mağdur edebiyatı yapıyorlar.. maalesef bizim insanlarımız çok şeyden habersiz, daha kendi tarihlerini doğru dürüst öğrenemiyorlar.. dünya arenasında osmanlı devleti hep haksız görülüyor, sömürgeci politika izlememesine rağmen. bunlar büyük karalamaların sonucudur. ayrıca cumhuriyeti ön plana almak için 80 yıldır eskiyi kötüleme modası vardır.. çünkü "eski" nin daha iyi olması yeni sistemin çabuk yıkılmasının önünü açar o yüzden 80 yıldır ve hala bile kötüleniyor (şuan görüyoruz örneklerini)

hani bazıları der ya 1 tl 1 dolara eşitti cumhuriyet zamanında v.s. ama söylemezler ki cumhuriyet kurulana kadar dünyanın en değerli parası osmanlı parasıydı ve hala da öyle. çünkü bir osmanlı lirası = 1 osmanlı altını (reşat altın), şuan reşatın fiyatı 600 tl den fazla.. bu o ülkenin gücünü gösteriyor.. şimdiki türkiyeye bakın ? parası bile samandan daha değersiz.. utancımızdan 20 milyon tl yi 20 tl yaptık.. işte aradaki büyüklük farkı.. tabii anlayana..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Altına versen 2 adam yönetemeyecek mallar çıkmış 3 kıta, 7 denize hükmetmiş adamlara laf etmeye kalkıyor. Gelde sövme amk.

O laf ettiğinz, yüzlerce yıl önce yaşamış adamların yarısı kadar bilginiz olsaydı bari.. Ben anlamıyorumki bu nasıl bir düşmanlıktır kendi soyuna. Osmanlı tarihini nerenizle okudunuz bilmiyorum ama, yabancılar bizim türklerden fazla saygı duyup daha fazla okuyorlar bizim tarihimizi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

devşirme tohumu osmanlının amk(osmangazi ve orhan gazi hariç :)) ) Türk'e bi şey olmasın 

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Altına versen 2 adam yönetemeyecek mallar çıkmış 3 kıta, 7 denize hükmetmiş adamlara laf etmeye kalkıyor. Gelde sövme amk.

O laf ettiğinz, yüzlerce yıl önce yaşamış adamların yarısı kadar bilginiz olsaydı bari.. Ben anlamıyorumki bu nasıl bir düşmanlıktır kendi soyuna. Osmanlı tarihini nerenizle okudunuz bilmiyorum ama, yabancılar bizim türklerden fazla saygı duyup daha fazla okuyorlar bizim tarihimizi.

Bu laflarınla tipik bir tarihini bilmeden gurur duyan ülkenin %50 lik kesimi gibi ( akp liler ) konuşuyorsun hocam.

Osmanlının şaşalı dönemleri olduğu gibi çok büyük yanlışlarda yapılmıştır. 

bu yanlışları konuşmak laf etmek mi oluyor ? hükmettik fazlasına da hükmedeblirdik. ama biz edemedik ingilizler etti. 

2. dünya savaşındada bu miras ABD ye geçti. 

tarih değişir. osmanlı bitti çoktan. dün gece muhteşem yüzyılda gördüğün şehzade mehmetin öldürülmesi ise ( izlemesen bile bilirsin yani ) koskoca imparatorluğun yıkılışına giden adımlardan biri idi.

Yoksa tüm padişahlar 7 deniz hükmetmedi . hiç bir şey yapmadan sadece sefa sürenler de vardı. Bunu anlamak anlatmak bu kadar mı zor ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bu arada yeni gördüm, bir  arkadaş  kayzder-i rum fatih için.. hani oradan "rum" farklı anlaşılabilir. 

rum aslında roma demektir, araplarda o harfi olmadığı için u kullanılır, doğu roma o dönem anadoluda olduğu için, anadoluyu betimlemek için rum kelimesi kullanılmıştır

mesela mevlana celaleddin rumi, rum mevlana değil, anadolulu celaleddin..

orada arkadaşın "ima" ettiği şekilde rumluk bir ırk değil, anadolu anlamına gelmektedir. ayrıca bizans lılar da romalıdır, son 3-5 yüzyılda greek egemenliği altına girmiştir. bizanslıları yunanlılar olarak bilmemizin sebebi onların yaptığı tarihi propagandadır. zaten yunanistandaki müzelere giderseniz, size propagandanın en büyüğünü yaparlar. her yerde slaytlar, sesli sunumlar, görseller.. hepsi de türkler şöyle yaptı,böyle yaptı, şurayı şöyle kan gölüne çevirdi,şöyle kadınlara tecavüz ettiler, şöyle yaşlı, kadın, çocuk katlettiler, diye mağdur edebiyatı yapıyorlar.. maalesef bizim insanlarımız çok şeyden habersiz, daha kendi tarihlerini doğru dürüst öğrenemiyorlar.. dünya arenasında osmanlı devleti hep haksız görülüyor, sömürgeci politika izlememesine rağmen. bunlar büyük karalamaların sonucudur. ayrıca cumhuriyeti ön plana almak için 80 yıldır eskiyi kötüleme modası vardır.. çünkü "eski" nin daha iyi olması yeni sistemin çabuk yıkılmasının önünü açar o yüzden 80 yıldır ve hala bile kötüleniyor (şuan görüyoruz örneklerini)

hani bazıları der ya 1 tl 1 dolara eşitti cumhuriyet zamanında v.s. ama söylemezler ki cumhuriyet kurulana kadar dünyanın en değerli parası osmanlı parasıydı ve hala da öyle. çünkü bir osmanlı lirası = 1 osmanlı altını (reşat altın), şuan reşatın fiyatı 600 tl den fazla.. bu o ülkenin gücünü gösteriyor.. şimdiki türkiyeye bakın ? parası bile samandan daha değersiz.. utancımızdan 20 milyon tl yi 20 tl yaptık.. işte aradaki büyüklük farkı.. tabii anlayana..

O zamana kadar anadolu rum değildi de fatihle mi oldu ? Diğer beyler ve önceki padişahlar niye kullanmadı ? Senin ki laf-ı guzaf. Zira fatih romenlerle büyümüş romanın ihtişam hikayelerini dinlemiştir. En buyuk kanıtı da ayasofyaya girince söylediği "perdedari mikuned der kasri kayser ankebut. Bum novbet mizunet ber tarimi afrasyabdir " zaten o güne kadar padişah olan fatih sonra kayser olmuştur.  Kayser bir roma terimidir...

Ne Mutlu Türk Doğana..
Toplam Hit: 14427 Toplam Mesaj: 113