folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nedir Bu "Kürt Müsün Oğlum/Kızım"!

Nedir Bu "Kürt Müsün Oğlum/Kızım"!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------

wert bunu yazdı:

şöyle düşünüyorum ben

kürt insanların çoğu eğitimsiz(yani bilgisiz) olduğu için çok fazla hata ve garip(saçma desem daha kötü olurdu)

hareket ediyorlar buda diğer insanlarda istemsiz olarak bir etki yaratıyor

neden rahatsızlık duyduklarınıda anlamıyorum

buradan kürt-türk kavgası çıkaracaksanız şu cvbıda verebilirim

mesala amerika yada avrupa ülkelerinde hırçın azimli biraz sert(yada maço yada kaba) kişilerede türk lakabı takarlar

buda onun gibi bişey etrafındakileri suçlamadan önce düşüneceksin nereden geliyor bu diye ondan sonra şikayet edeceksin

yada her gördüğün zenciye(ne alakaysa) arap demek

yada güzel kız gördünmü aklına ruslar gelir bu onun gibi bişey

bu olaylar zamanla insanların kafasında kalıplaşır

bunda kızalacak bişeyde göremiyorum ben açıkçası

bir nevi ektiğini biçmek gibi bişey 

+1

►"+1", "haha", "+1000" gibi tek cümlelik mesajlar, mesaj olarak kabul edilmez, bu tip mesajların foruma yazılması yasaktır, attığınız mesajların bir görüş bildirmesi bizim için önemlidir. Aksi taktirde mesajlarınız silinebilir.

apoya pkkya söven cok kürt gördük..

Velakin bir zaman sonra özüne dönüyor hepsi...

Yani güvenmemek gerek kim ne derse desin...

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Onu bunu bilmemde, kürtler dışlandıkça pkk sempatizanı oluyor. Bir kürt arkadaşınızla aranız iyidir, ama sen pkknın yaptığı bir olayı, veya herhangi bir kürtün yaptığı olayı "vay aq kürtleri" veya küfür edercesine "kürt işte ne olacak" diye eleştirirsen, sonra "ulan bu kürtler önce iyi oluyorlar, sonra hepsi değişiyo" demiyeceksin. Çünkü sen o şekilde eleştirince o adam suçsuz olduğu yerde kendini suçlu, hatta pkk sempatizanı bile olmadığı halde pkklı gibi hissediyor. Ben bizzat yaşadım bunları ama cahil birisi olmadığım için yanlış hareket etmedim hiç. Sadece önceden arkadaş bildiklerimi sildim attım ve eminim onlar şimdi benim arkamdan da, "kürt işte, hepsi aynı" diyordur. Çokta şeyimde değilya...

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerShery
    SerShery's avatar
    Erkek
    Davos bunu yazdı:
    Bana şimdiye kadar adam gibi bir kürt denk gelmedi...
    Ben çok yanımda pkk'ya yada apo'ya söven yada biz onlardan deyiliz onlar o.ç diyen çok gördüm...
    Ama bir zaman sonra öle demiyorlar çok büyük deyişmeler oluyor ...
    Yani burda kimseye laf atmak istemiyorum ama bn bir kürtte çok güvenmem....

yok be usta her kurt bir degil her milletin iisi kotusu var!

Azerbaycan tv de pokemon: Ash pikaçuya, ''Seni seçtim aybalam ceryan şoku atasan'' dedi, hayattan soğudum :O
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

her platformda ayrımcılık yapmanın ülkeye zarar getireceğini savunurum.ama sen gidipte alenen pkk'ya oy verir, o bölgede pkk'nın iktidar olmasına ön ayak olursan maalesef bazı kişiler tarafından aşağılınırsın.köpek yerine de kürt denir, öküz yerine de kürt denir.herşey denir.

ben demem orası ayrı..:)

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Bölücüler yüzünden Kürtler arada kaynıyor bende doğal ve haklı olarak kürtlere karşı bir önyargı var..Tamamen kürt sorununun halka yansıması heryer de bu şekil..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    ve siz burada bunlari atesli bi sekilde tartisir iken yıllar sonunda kuzey ırakta coktan kürt devleti bi nevi kuruldu..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

kürtler tabi neden biz böyleyiz diye kendilerine hiç sormasınlar ? neden milletin suratını almanım rusum , çerkezim , arapım diyince düşmüyor da...

Türk milleti ırkçı değildir , hiç kimseye ırkından dolayı kin nefret beslememiştir. Hatta savaş halinde olduğu milletlere bile insanlık namına el uzatmayı da bilmiştir. Ancak hak edene hak ettiği gibi davranmayıda bilecek kadar deneyim sahibidir. Kürtlerin %90 ı eğer gayrımeşru yollardan para kazanıyorsa, %95 i terör örgütünü destekliyorsa , çıkıpta bize surat asıyorlar diye bozulmaya hakkınız yok hiç kusura bakmayın  - ya ne yapacaklardı ? Ne demeye çalışıyorsunz hem bu ülkede ayrımcılık yapıldı dedirtmeye mi getireceksiniz aklınızca ? Madem ayrımcılık var neden dini bile farklı olan yahudilere, rumlara yok. Ülkemize yerleşmiş ruslara almanlara yok ? Sorun kürtlerin kendisi ile ilgili olabileceğini düşünmek aklınıza gelmiyor tabi, olmayan istasyona tren gelmeyeceğinden , hep suçu karşı tarafa atın boyuna şikayet edin herşeyi , zaten Türk milleti sizi bağrına basmak , sizi beslemek için var mk... 

rahmetli babannem derdi "kürtten olsa evliya sokma avluya" diye , ben tabi ufakken anlam veremezdim kürt nedir ,neden avlu ? sonra okumaya büyük şehre gelip "kürt" gerçeği ile çarpışınca dank etti bişeyler . Tamam iyi adamlarda var aranızda bişey diyemem ama kurunun yanında yaşta yanıyor ve bu yangını kürtler çıkardı 

Kürtlerin  %90 gayrimeşru yollardan para kazanıyor ama yarısından fazlası aç nedense sırf fantazi olsun diye baba toprağını bırakıp büyük şehirlerde barakalarda yaşıyorlar dimi  Hoca Allah için mantıklı Konuş Kürtlerin yüzde 95 i pkk sempatizanı ondan dtp nin aldıgı oy  2 milyon 214 bin Lütfen Bilerek konuş bilmiyorsan Sus Sükünet içinde dinle belki bişeyler kaparsın

De Get Yalan Dünya...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

Aslinda bu "dil" ozelliklerinin bilinmesi ile anlasilabilir.

Cok detaya girmeyecegim ama inglizce'de de mesela birisine kabahat atmak icin

"You jewed me"  dersiniz. Burada ki JEW yahudi anlaminda, tabii olumsuz, hatasina kusruna neden olma anlaminda.

"Kurt musun" dil kullanimi bile bu olayin nereden kaynaklandigini ve yonlendirildiginin acik ve secik gostergesidir.

Lutfen kullanmayalim, kullandirtmayalim. Sonucta hepimiz kardesiz, ayni topragin evladiyiz...

Bunu "dil" kullaniminda ki yerini anlamaz isek, gunlerce tartissak ta bir sonuca varamayiz!

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Erkek
    sende onlara deki bir araştırsan kürtleri bakalım türk/kürt ayrımı die salakça bir laf duymadım kürtler oguzların bugdüz boyundan gelmektedir onun için türk kürt lafı cok salakça gelir bana :|

hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

önceden kürtleri savunurdum, tartışmalarda filan onları savuncak şekilde konuşurdum ama artık nötr kalıyorum.

çünkü artık büyük bi kısım değişim içerisinde bu değişim sadece onları değil onlar hakkında düşünenleri de değiştiriyor 

bkz : ben :|

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 15270 Toplam Mesaj: 111