Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..
-
bence savas cikmaz, cunki cikarsa herkes biliyor ki savas TR topraklarinda kalmaz, amk.
siz dusunuyo musunuz, amrika dumduz edecek TR yi sonra cekip gidecek, bizde bosnada olanlar gibi sineye cekecez olayi, nato araya gircek herkes olenleriyle kalcak, hic sesimiz cikmayacak. Walla tek turk kalana kadar bu kan davasi bitmez!!!!!!!!!!!!!!!!
ki kan davasi basladi mi da 3. dunya savasi coktan baslamis demektir....
-
Hava kuvelerımız oldukca guclu ama yeteınce degıl kayıp verdırımıyız oldukca fazla. Karadan havaya savunmamız dunya sırlamsında oldukca sadece aselsan ve taının ortakasa urettıgı sıtemler bıle hıcte fena degıl ama genede yeterlı degıl. Havada goctuk dogru..... Gelelım denıze denızde gemılerımız coook eskı ama muhtesen denız altılarımızlada oradada neredeyse kafa kafaya savasırız ve o ucak gemılerıne denızlerı dar etmekte pekde zorlanmayız..... Ama kara geldıyı zaman kuyruklarını bacaklarına alıp gıtmelerı gereklı ne dıyecek olursanız sadece nato kaynakları yeterlı cevap olur. Dunyanın hıc bır ulkesı bır savas durmunda profesyonel ordusunu 4e katlama kapasıtesıne sahıp degıl turkıye harıc. Cunku bız her seferınde sunu soylerız her turk asker dogar...... vatan sagolsun...... vatana canımız fade vs..... bunları bızım kadar candan soyleyen bır ulke yoktur. ve 19 yasını asmıs her turk ergeı muhtemeln asker sırasında askerı egıtım almıs hız olmazsa elıne sılah aldıgında bu ney dıye bakmaz yanı anlıyacagınız en az elı sılah tutanımız fazla. Ve ne mutlukı bıraz barbarız :) kım ne derse desın hıcbır ulkede bızım kadar av merakı olupta evınde pompalı tufek veya av tufeyı olan sus olsun dıye duvarı av tfeklerıyle suseyen bızım kadar bır mıllet yoktur.Bızım avcılarımız kosan got kadar tasanı bıle tek atısta ındıre bılıyorkı gersını sız dusunun
-
ABD bizimle omuz omuza savaşmaz.. ırak değiliz biz. Halkımıza oyunlar oynarlar...
-
LeonidaS bunu yazdı:
-----------------------------
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------amerika Türkiye'ye asker bakımından kapısacak bi gücte değil zaten Türkiye'yle savaşması konumunda zararlı cıkan taraf olur savaş kazanmaları imkansız denecek kadar az.
karadan Türkiye'ye hiçbir zorluk sağlamazlar.
hava yolunu zaten rahat kullanamazlar cünkü ortadoğu da üs olarak incirlik i kullandıkları için orayı kapattığımız takdirde pek bi zararları dokunamaz.
kimyasal ya da nükleer silah da atamazlar cünkü yakınımızda iran ve rusya gibi devletler var bu silahların onlarada etkisi dokunacağı icin böle bisey yapmak onlar icin delilik olur.
ancak israil yoluyla savaşmaya calısırlar.
baska bi ülkede üs kurupta savaşmak her zaman zordur.
ayrıca karsında Türk ordusu varsa bu dahada zorlaşır.
en rahat saldırı yolları denizden uçak gemileri yoluyla olur.
ama çanakkale olayından sonra denizlere inmeye cesaret edemez heralde dünyada hic bir devlet.
olası bi savaş halinde Türk tarafı ağır basar bence.
-----------------------------afedersin ama sana şurdan bi s.ktir çekmek durumundayım . baştan şunu söyleyeyim ki abd propogandası yapmıyorum. kazanma şansları 0 demişin hiç bir savaşta 2 taraf daha girmeden %100 kazanıcaz diyemezler tarihte 100lerce delili var. ayrıca sen "amerika hava yolunu iyi kullanamaz" bu söylediğin cümleden abd nin hava gücü hakkında en ufak 1 fikrin olmadığın çıkartılıyor. adamlar şuanda dünyada hava kuvveti sıralamasında dünyanın en güçlü ülkesidir ve bunu bir çok otoritede kabul ediyor zaten senin demenle amerikanın hava kuvvetleri kötü olacak değil . incirliği bıraktım adamlarda süper savunmalı tam 11 tane UÇAK GEMİSİ var firkateyn ve destroyerleri sayma nükleer güçlü 10 larca denizaltı . kısacası o uçak gemisini vurmak hayli zor olacak. f-22 , f-18 , b2 , a-10 , f16 ların hiç biri bu uçaklarla kapışabilecek donanımda bir uçak değil. kaldıki sadece kara yoluyla zorlanabilirler . arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır . bizim böyle bir kaygımız olmadığından pusu tuzak kolay kurulabilir . ayrıca tr nin uçak savunma sistemleride hala tam oturamamış durumda sadece amerikanın verdiği patriotlar var onlarında çoğu alçak irtifa hava savunması yukarda saydığım çoğu uçakta zaten patriotların yetişemeyeceği yükseklikte uçan uçaklar
-----------------------------%100 biz kazanırıs die bise yazmadım.
amerikanın yenmesi imkansız denecek kadar az dedim.
Türkiye yencek diye de bise demedim ağır basar dedim.
savaşın bi galibi cıkar mı o da mağlum.
amerikanın dünyanın en iyi hava kuvvetlerine sahip olduğunu kimse inkar edemez.
ama kendileri de ortadoğudaki hava trafiğinin %70 ini incirlikten yaptığını sölüyorlar.
incirlik olmayınca ucak gemilerine döncekler.
ben ucak gemileri yoluyla saldırcaklarını düşündüğümüde söledim.
ucak gemisi her zaman acık denizde acık hedeftir.
denizaltı mayın hava yoluyla vurulma ihtimali ne kadar savunması güclü olsa da vardır.
benim bildiğim Türk ucakları amerikanlarınkinden kötü olsa da pilotların amerikalılardan daha ii olduu.
her savaşın sonunda karadan bi operasyon yapılıp kalanlar temizlenir die biliorum bilmem yanlış mı ?
kara savaşında da Türklerle kapışcak devlet görmüyorum dünyada.
gerilla savaşında bir numarayız bence.
ayrıca bordo bereliler gibi dünyanın en iyi özel timine sahibiz.
s.qtir cekmeden bi düsün ondan sonra gel.
-
Türkiyemiz şimdiye süper güç olurdu peki neden olamadı?bir savaş karşısında ekonomi olarak biteriz..
orhan gencebayın ismi bir yerde geçmezken neden ibram tatlıses her türlü pis işte adı geçiyor? İstanbula aracımızı parkederken tepemizde biten değnekçiler kimler?alanyada 4 hollandalı turiste tecavüz edip öldüren alanya sapığı lakaplı hakan karayavuz kim? sokaktaki baş belası tinerciler nereli? genelev patronları neden hep mardinli diyarbakırlı? Bakanların kaçta kaçı ankara batısını oluşturuyor? ( geçmiştekilerde dahil) Denizli vergide 7. yatırımda 28. izmir vergide 5.yatırımda 24. neden ?
Ülke genelinde kaçak elektirik oranlarına göz atalım.
Şanlıurfa % 66.7
Diyarbakır % 62.7
Hakkari % 62.5
Mardin % 59.3
Van % 58.0
Şırnak % 52.0
Batman % 51.0
Muş % 50.0
Bitlis % 48.0
Siirt % 48.0
Kastamonu % 4,
Trabzon %5,4
Giresun %3,568 lik bir dede 26 yaşındaki ikinci karıından 13. peydahlıyor 100 ü geçen torunu da var .soruyorlar nasıl geçiniyorsunuz,diyorki kaymakamlığımız her türlü ihtiyacımızı karşılıyor diyor.kimin parasıyla????neyse uzar gider......
-
3.dünya savaşı çıkacak diye düşünen bi tek ben değilmişim..
harbi bu gidişle çıkacak..
-
böyle bir şeyin söz konusu olması oldukça komik.. biraz gerçekçi olalım arkadaşlar
-
LeonidaS bunu yazdı:
-----------------------------
afedersin ama sana şurdan bi s.ktir çekmek durumundayım . baştan şunu söyleyeyim ki abd propogandası yapmıyorum. kazanma şansları 0 demişin hiç bir savaşta 2 taraf daha girmeden %100 kazanıcaz diyemezler tarihte 100lerce delili var. ayrıca sen "amerika hava yolunu iyi kullanamaz" bu söylediğin cümleden abd nin hava gücü hakkında en ufak 1 fikrin olmadığın çıkartılıyor. adamlar şuanda dünyada hava kuvveti sıralamasında dünyanın en güçlü ülkesidir ve bunu bir çok otoritede kabul ediyor zaten senin demenle amerikanın hava kuvvetleri kötü olacak değil . incirliği bıraktım adamlarda süper savunmalı tam 11 tane UÇAK GEMİSİ var firkateyn ve destroyerleri sayma nükleer güçlü 10 larca denizaltı . kısacası o uçak gemisini vurmak hayli zor olacak. f-22 , f-18 , b2 , a-10 , f16 ların hiç biri bu uçaklarla kapışabilecek donanımda bir uçak değil. kaldıki sadece kara yoluyla zorlanabilirler . arazi şartlarını fizibilite etmeleri zamanları alır . bizim böyle bir kaygımız olmadığından pusu tuzak kolay kurulabilir . ayrıca tr nin uçak savunma sistemleride hala tam oturamamış durumda sadece amerikanın verdiği patriotlar var onlarında çoğu alçak irtifa hava savunması yukarda saydığım çoğu uçakta zaten patriotların yetişemeyeceği yükseklikte uçan uçaklar
-----------------------------bisey bilmeden konusmamak lazım. bende sana burdan hasiktir cekmek durumundayım. dunyada hava kuvvetlerinde bir numara olduklarını bir cok otorite kabul ediyor sacma bir soz olmus. adamlar zaten oyle kabul etmeyende yok zaten bunu. ancak birseyi baz alırken saldırı ve savunma gucu bakımından ayırabilmeyi bilmek gerekir. abd(butun ulkeler icin gecerli) herhangi bir ulke ile savasa girdigi zaman elindeki ucakların veya herhangi baska savas araclarının ancak belirli bir kısmını intikal ettirebilir. elindeki butun orduyu komple bir savasa yollarsan anakaranı ne savunacak. bildigin butun modelleri saymısın ama bildiginin ne oldugunu kendin bile bilmiyorsun. F-18 hornet modeli donanma icin uretilmistir bu nedenle manevra kabiliyeti tasıyabilecegi muhimmat ve ucus mesafesi kısadır. B2 bombardıman ucagıdır. it dalası yani F sınıfı ucakların işini yapamaz. A-10 kara mevzilerine taruz etmek icin uretilmis bir ucaktır. mekanize birliklere saldırmada kullanılırlar hava-hava mucadelesine girmezler, giremezler. F-22 nin tek ozelligi radar goruntusunun kucuk olmasıdır. manevra kabiliyeti F-16 kadar iyi degildir. F-16 ya gelince, bu ucakların block 50+ modeli suanda dunyadaki en iyi avcı ucaklarıdır. manevra kabiliyetleri tasıdıkları muhimmat miktarı ve ucus mesafesi bu ucagı F serisinin en iyisi yapar. F-35 piyasaya girene kadarda boyle kalacaktır. Türkiyenin hava savunma sistemleri yuksek irtifa haricinde son derece gelismistir. Türkiyenin elinde patriot yoktur. patriotun ne oldugunu idrak edelim once. patriot fuze savunma sistemidir. yuksek irtifadır. kara yolu ile zorlanabilirler degil kara yolu ile yok olurlar duman olurlar. tankları ve zırhlı araclarının tamamı, saldırı helikopterleri yani kara savasında kullanılan savas araclarının tamamı cöl iklimine gore tasarlanmıs araclar. bir abrahams tankı ne trakyanın bataklıgında ilerleyebilir nede dogunun daglarında. biz bosunamı leopard kullanıyoruz, M-60-48 kullanıyoruz. iki ulkeyi kıyaslarken savunma yapan ve saldıran faktorunu ayırabilmek gerekir. savunan ulke tum imkanları ile mucadele eder, saldıranın ise getirebilecegi herseyin belirli bir miktarı vardır. bugun turkiyeye saldıran bir ulke karsısında en az 15 milyonluk bir insan gucu 7,165 zırhlı arac, 4,935 topcu bataryası, 1,552 fuze savunma sistemi, 216 F-16 Block 30-40-50, 52 F-4 2020 Terminator, 32 RF-4E Phantom II, 45 F-5 2000 bulacaktır. dunya uzerinde bundan fazlasını bir ulkenin ustune yollayabilecek bir ekonomik ve lojistik guc yoktur.
-
amerika biraz zor saldırır.. siz ıraka girdiğine bakmayın . ıraka girerken bile incirliği kullandı adamlar.. hani bize saldıracakken böyle bi üstleri çevremizde varmı başka ülkede yok... faso fiso.. amerika falan tamamen fıs... yıllardır incirlik üssünden adamlar ortadoğuyu yönetiyor sayılır.. incirliği kullanamadıktan sonra onların borusu ancak kendi ülkelerinde siyah ırktaki insanları zülm etmeye yeter..
-
Bir kaç arkadaşın da dediği gibi ne olursa olsun Türkiyede Öyle bir şey varki asla yııkılmazlar .. Yani Tüm ordular dağılsa bile evlerdeki vatandaşlar canla başla savaşıyor ... 1 semti ele geçirmek için tüm semti yok etmeleri gerekir...
Zaten metal fırtına kitabındada yazıyor ... Ki bu doğruudr..
Ayrıca Kürt meselesine gelirseeek.....
Bilmem kürtler ne yapar bilmem ne yapar.. Amk kürtlerde biliyor conilerin elinde ne olackalarını ... Kurtuluş savaşında olsun diğer savaşlarda olsun .. Ülkenin doğu ,Güneydoğu kısmında ağırlık kimlşer vardı ??
Çanakkalede kaç Kürt öldüü?Çanakkalede hiç kürt savaşmadıı Vatan için ?
Yani anlatmak istediğim Kürtlerinde eli armut toplamıyor... Onlarda barındıkları yeri CONİLERE vermek istemezler her halde ...?
Benim düşümcem bu ..
Ki şayet Savaşi çıkarsa benimde silahım belimde damda mevzilenirim ,Yada provokatörler gibi sokaklarda hiç bi bok olmazsa Panzerlere uçaklara taş atarım ..
(Taş atma şeysi Geyik değil.)