Ramazan Ayında Karşınızda Yemek Yenmesi
-
Kabaca bi davranış ama oruç tutan kişinin bunu çok sorun etmemesi gerekir bence. Çünkü kimse zorla tutturmuyo dayanamıyorsan zaafın varsa tutmazsın...
-
Abi ben şimdi ben öyle yapanlara ana avrat sövvüyorum kah döğüş oluyo duyarlarsa duymazlarsa da yola devam onların günahı bana mı geçer onlara mı?Ağır tahrik var amma:)
-
Geçen yıl iftar vaktine 15-20 dk kala hızla eve dönüyordum.Sigarsızlıktan başım dönmüş salaklaşmıştım.bana doğru gelen biri sırtında ceket ağzında sigara havalı havalı geliyordu.bugüne kadar gördüğüm belki 11534 .kişiydi oruç tutmayan ama bu adamın hareketi zaten dönmüş olna kafamın gözlerimide döndürdü.tam yanımdan geçerken bir anda ağzındaki sigarayı kaptım yere atı çiğniyvermiştim.ne oldu demeye kalmadan yakamda bir el hissettim o anda zaren kafa dönmüş olan ben bu kişinin çenesine şiddetli bir kapama yaptım.çocuk uçtu gitti.yerden kalkarken ikinci darbeye hazırlanıyordumki iki öğretmen hemen ayırdılar.O kişi şaşkın bende şaşkın kendi kendime ne oluyo demekten bile alamadım.
Bu olay hiç hoş olmadı tabi.çok pişman olmuştum ama onun yürürken sigara içiş tarzı aklımı kaybettirmişti.şimdi de aynı manzaralar oluyor .ama aklıma dahi gelmiyor.hatta her görüştede kendimi kınamaktan alamıyorum.böyle bir halt yemiştik işte.
-
istediğini yesin a.q su içmesinde ben çok susarım :D
-
Sonuçta bu kendi nefsine hakim olmak için yapılan bir ibadet şeklidir.Tıbbende faydalı yönleri olduğu artık ortadadır.
ama ! işte ama diyoruz , hoş bir davranış değil.
benim için farketmiyor, zaten gece gündüz pasta börek poğaca baklava kadayıf içindeyim:)işim gereği.
-
sen oruclu iken karsında yiyip icen adama sinirleniyorsan orucunun amacını merak ederim. iftarda sahurda essek gibi yemek yiyorsan, gidip iftarını iskenderle acıyorsan amacın nedir merak ederim. karsıda yiyen adama sinirlenip nefsine sahip cıkamıyorsan ne anladın bu işten. iftarda sahurda essek gibi yiyorsan ne anladın sen fakirin açın halinden. sadece belirli saatler arasında agzıma lokma koymadımın tanımı degildir oruc. yani yaptıgın fiili eylem degil onun içindeki onemlidir.
-
Ben oruç tutmuyorsam gidip de oruç tutanın karşısında yemem. Bu benim görüşüm.
Ha oruç tutarken biri gelse karşımda bir şey yese umurumda olur mu? Olmaz. Saygı gösteririm, bişey demem.
Önemli olan saygıyı koruyabilmek. O bana saygı göstermiyorsa onu dövmem gerekmiyor.
Ama ben herkese saygı duyarım. Önemli olan budur. Başkaları beni ilgilendirmez. Onları yargılamak benim işim değil çünkü.
-
Türkiyede kimse oruç tutmuyor. Sadece aç kalıyor. Sahurda deliler gibi ye. İftarda deliler gibi. Dikkat ederseniz ramazandan sonra insanlar tosuna dönüyor.
Ayrıyetten oruç tutmuyor diye insanlara saldıran yaratıklarda aslında oruç değil, başka bişey tutuyor.( bi bana denk gelmedi böle bikaç yaratık)Tabi pişmanlık duyanlar hariç. Oruç tutmayanlara kızgınlıkla bakıp iç geçirmenin sebebide protein eksikliği. Uncudurlar kendileri. Az çalışır çok yerler ekmeği.ama sadece ekmek. o yüzden fiziksel gelişme daha çok boyunaltında fos yağ olarak oluyor. Birde ramazan aylarında moralim felaket bozuluyor. Sigarayı artırıyorum. Sokak, cadde, araba dinlemiyorum. iştahımda açılıyor, açık havada iskender yemek en büyük zevkim. Mahalle baskıları da giremiyor buralara. Olanıda defederiz tabiki. Yüce Ata ne demiş,"Bir Türk Dünyaya bedeldir."
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------Geçen yıl iftar vaktine 15-20 dk kala hızla eve dönüyordum.Sigarsızlıktan başım dönmüş salaklaşmıştım.bana doğru gelen biri sırtında ceket ağzında sigara havalı havalı geliyordu.bugüne kadar gördüğüm belki 11534 .kişiydi oruç tutmayan ama bu adamın hareketi zaten dönmüş olna kafamın gözlerimide döndürdü.tam yanımdan geçerken bir anda ağzındaki sigarayı kaptım yere atı çiğniyvermiştim.ne oldu demeye kalmadan yakamda bir el hissettim o anda zaren kafa dönmüş olan ben bu kişinin çenesine şiddetli bir kapama yaptım.çocuk uçtu gitti.yerden kalkarken ikinci darbeye hazırlanıyordumki iki öğretmen hemen ayırdılar.O kişi şaşkın bende şaşkın kendi kendime ne oluyo demekten bile alamadım.
Bu olay hiç hoş olmadı tabi.çok pişman olmuştum ama onun yürürken sigara içiş tarzı aklımı kaybettirmişti.şimdi de aynı manzaralar oluyor .ama aklıma dahi gelmiyor.hatta her görüştede kendimi kınamaktan alamıyorum.böyle bir halt yemiştik işte.
-----------------------------hahahah komik olmuş zigana=) ama keşke yapmasaymışsın sonra millet kafasına göre yorum yapıyor bak senin
ibadetinin doğruluğu yanlışlığı hakkında yaptığın ii bişe değil ama inş Allah ibadetini kabul etmiştir zaten Allah bilir
herşeyi.. belki türkiyede milletin tuttuğu oruçlar kabul oluyordur Allah katında haşa biz bilemeyiz değilmi bunu??
-
Ben oruç falan tutmuyorum.
Gayette yer içerim.
Sende bunun yuzunden "MINNETTAR" olmalısın bana.
Sana orucun anlamını kazandırıyorum.
Fakir, sıgarasız adamların onunden gecerken,
Sen sonduruyor musun sıgaranı ?
Yada yolda acıklı acıklı bakan herkese sıgara uzatıyor musun?
Uzatıyorsan, sana 2 sozum var.
1. si "Sallama."
2. si "Eğer sallamıyorsan, nasıl para kazanıyorsun?"
Uzatmıyorsun dımı ?
Demekki, neymiş:
Fakir adamın halinden anlamak için,
O kıllandıgın adamlar sana lazımmış.
Herkes yiyip içmedikten sonra, ne manası kaldı ki orucun ?