folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

az önce bi yarışma programını izlerken rastladım. soru şu "saat yönünde dönen tek gezegen ?", cevap "venüs".

bana çok mantıksız geldi çünkü alt kutuptan bakınca saat yönünde dönüyo desek üst kutuptan bakınca tam tersi yöüne dönüyo olur. ekvatordan saat yönüne dönüyor diyemeyiz çünkü yine kutupların birini referans alıp diyebiliriz bunu.

aynı şey güneş etrafında dönen gezegenler için de geçerli, sadece kendi etrafında dönme olayıyla bitmiyor.

güneşin etrafında saat yönünde dönüyolar diyelim bu durumda güneşin kutuplarını referans alırız, alt kutuptan bakarsak saat yönünde üst kutuptan bakarsak tersi yönde dönüyo gezegenler. 

alt kutubu referans almışlarsa kime göre ve neye göre ? belki ben üst kutubun referansını kabul ediyorum..

edit: gezegenleri keşfeden bilim adamlarından biri alt kutubu referans almış ona göre kabullenmişler demesin kimse, burada gezegenlerin varlığını yokuluğunu sormuyorum o yüzden o bilim adamının kişisel bir düşüncesi olmuş olur ve bana vız gelir :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı. 

edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?

Cosmic tarafından 02/Eki/13 20:01 tarihinde düzenlenmiştir

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

alt kutup ust kutup nedir boyle tuhaf bir tanimlama gormedim.

orn: haritalar kusbakisi cizilirler.

evren gezegen sistem modelleri ayni sekilde kusbakisi modellenir.

senin deyiminle ust kutup

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam haklısın ama bunu ölçerken büyük ihtimalle kuzey kutbunu baz almışlar. yani kuzey üstü gösterecek şekilde. tabi bilemiyorum güneyi de baz almış olabilirler. karışık konu ama mutlaka bilimsel bi' açıklaması vardır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

çok eskiden bi haber okumuştum, büyük bir gök cisminin venüs gezegenine çarpmasıyla tek ters dönen gezen olmuştur. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

peki plütonun yörüngesi diğer gezegenlerinkiyle farklı olduğu için gezegen sınıfından kaldırıldı o neye göre belirleniyo?

pardon hocam saat yönüne göre demişler jeton yeni düştü :D

c0nverse tarafından 02/Eki/13 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

Converse giyen uzaylı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

merkür, venüs , dünya , mars , jüpiter , satrün , üranüs , neptün pülüton

küçükken ezberletmişlerdi hala sayabiliyorum aralarına yeni gezegenlerde katılmış amk bizim zamanımızda bukadardı :D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı. 

Kütlesi olan herşeyin yer çekimide vardır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

http://en.wikipedia.org/wiki/Poles_of_astronomical_bodies#cite_note-report-1

burada yazana göre Uluslararası Astronomi Birliği üyeleri vakti zamanında güneş sistemindeki diğer gezegenleri kutuplandırırken dünyanın Kuzey kutbunu baz almışlar. ayrıca güneş sisteminde bulunmayan bazı asteroid, güce gezegenler vs.. de meşhur sağ-el kuralına göre kutuplandırılıyormuş.

senin bahsettiğin olaya da değinmiş ve bunu önlemek için bu referans alma olayını yapmışlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh

hay
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh

aynen hocam uzayda kütle olmaz :D

Converse giyen uzaylı
Toplam Hit: 5561 Toplam Mesaj: 33