Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen
-
ama şunu da belirteyim yani ben sağ el kuralı, kuzey kutup referansı falan tanımam. bilimin sciencenin bugu buradadır bana göre. kesinlik kavramı bilimin çoğu alanında vardır ama benim gibi arıza bir insan kesinlik kavramını sikip atacak bir bug bulur. bulmalıdır yani.
farzedelim ki ben kuzey kutbunu referans almalarını kabul etmiyorum ve o yarışma programında yarışırken bu soru yüzünden 2 bin tl para kaybettim. ne yapar ne eder o kaybettiğim para + milyonların önünde küçük düşürülme tazminatı alırdım yani alırdım ben.. ama yarışmacılar koyun gibi.. "hmmm öylemiymiş biz bilmiyoduk o yüzden dünya dedik ehehehe". şeklinde koyunluk yaptılar.
ne diyeyim ki yani ne diyeyim ? program kalitesiz bi kere..
(program bugün akşam saatlerinde starda yayınlandı merak edenler bakabilir tv arşivinden. ismini hatırlamıyorum. hem programın hem sunan adamın. ama sunan adam kurtlar vadisindeki aslan beydi :D )
DadasAdam tarafından 02/Eki/13 23:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Esasında bu tür referanslar iki boyutlu güneş haritasından anlaşılıyor, güneş etkisinde dönen gezegenler belli açılara sahipler güneş etrafında ki dönüş yörümgeletinden mütevellit, böylece hangi açıdan bakarsanız bakın(alt üst olarak) diğerlerinin aksine ters dönen gezegen venüs gözükecektir.
-
onun için Venüs, kadınları temsil eden gezegen olmalı.
-
Cosmic bunu yazdı
alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı.
edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?yanlış hatırlamıyosam gezegenlerinde kendi halinde dönen meteor parçalarının bir araya gelmelerinden oluştuğunu okumuştum bi yerde , en büyük kütleye sahip olanın çekimi daha fazla olacağı için o anakaya oluyodu diğer herşey onun etrafında toplanıyodu yani yer çekimi olmazsa olmaz tabi yazan eleman sallamamışsa :D
-
BeyinAdam bunu yazdı
ama şunu da belirteyim yani ben sağ el kuralı, kuzey kutup referansı falan tanımam. bilimin sciencenin bugu buradadır bana göre. kesinlik kavramı bilimin çoğu alanında vardır ama benim gibi arıza bir insan kesinlik kavramını sikip atacak bir bug bulur. bulmalıdır yani.
farzedelim ki ben kuzey kutbunu referans almalarını kabul etmiyorum ve o yarışma programında yarışırken bu soru yüzünden 2 bin tl para kaybettim. ne yapar ne eder o kaybettiğim para + milyonların önünde küçük düşürülme tazminatı alırdım yani alırdım ben.. ama yarışmacılar koyun gibi.. "hmmm öylemiymiş biz bilmiyoduk o yüzden dünya dedik ehehehe". şeklinde koyunluk yaptılar.
ne diyeyim ki yani ne diyeyim ? program kalitesiz bi kere..
(program bugün akşam saatlerinde starda yayınlandı merak edenler bakabilir tv arşivinden. ismini hatırlamıyorum. hem programın hem sunan adamın. ama sunan adam kurtlar vadisindeki aslan beydi :D )
Ağırlık birimi olarak gram'ı kabul etmiyorum gibi bişey olmuş bu :))
Aynı şekilde x-y-z koordinatlarınıda kabul etmeyebilirsin şuan kullandığın euler uzayı ama senin kullandığın standardın dışında kendi uzayın olur euler uzayına göre yine x-y-z koordinatlarına eşit olur
Yani sen güney kutbunu, ekvatoru kabul edersen aslında yine kuzey kutbu referansın olur , sana göre saat yönünde dönen aslında saat yönünün tersinde dönüyodur :d
-
Soyle bi yazi var ilgimi cekti belki sizinde ilginizi ceker.
neferkaminanu.wordpress.com/2013/04/02/venus-niye-ters-doner/
-
@c0nverse
@Mazhal
Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten :) Siz ikiniz bir çarşafı alın havada düz bir şekilde açın.Ortayada ağır bir küre koyun.Sonra o kürenin etrafına cisimler koyun.O cisimlerin o küreye doğru hareket ettiğini ve çarşaf üzerinde bir baskı oluşturduğunu göreceksiniz.İşte buna çekim kuvveti deniyor.
Uzaydaki her cismin olduğu gibi dünyanında kendi ağırlığına göre bir çekim kuvveti vardır.Biz bu kuvveti biraz estenebiliriz.Örneğin gökyüzüne doğru zıplayınca bir metre ya da daha fazla çekim kuvvetinden kaçabilir ve belli bir hızda merkeze geri göndersiniz.Eğer dünyamız daha ağır olsaydı, zıplama mesafeniz daha düşük olurdu.
-
aynı mantığa göre şeffaf bir saate arkasından bakarsan saat yönünün tersine döndüğünü görürüz.
yine senin mantığa göre;
"Saat kime göre neye göre soldan sağa döner, bence sağdan sola dönüyor, ben arkadan görünüşünü referans alıyorum" diyebiliyorsan sorun yok.
KodlayanAdam tarafından 03/Eki/13 02:45 tarihinde düzenlenmiştir
edit: böyle şeylere takılma, bir yargıya varabilmek için bir şeyi referans almalısın. ortak yargılarda bulunmak için ortak referans noktaların olmalı. yoksa adres bile tarif edemezsin. -
Prometheus bunu yazdı
bu kadar işte.
-
Ka1nsha bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
bu kadar işte.
aslinda kadinlari temsil etmesinin sebebi olarak kendi ekseni etrafinda ki bir turunun 243 gun olmasindan kaynakli oldugunu dusunuyorum. mars ise 24 saat 40 dakika gibi bir surede turunu tamamlayarak dunya'ya en yakin gezegen olmasindan dolayi erkekleri temsil ediyor olabilir.