folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

ama şunu da belirteyim yani ben sağ el kuralı, kuzey kutup referansı falan tanımam. bilimin sciencenin bugu buradadır bana göre. kesinlik kavramı bilimin çoğu alanında vardır ama benim gibi arıza bir insan kesinlik kavramını sikip atacak bir bug bulur. bulmalıdır yani.

farzedelim ki ben kuzey kutbunu referans almalarını kabul etmiyorum ve o yarışma programında yarışırken bu soru yüzünden 2 bin tl para kaybettim. ne yapar ne eder o kaybettiğim para + milyonların önünde küçük düşürülme tazminatı alırdım yani alırdım ben.. ama yarışmacılar koyun gibi.. "hmmm öylemiymiş biz bilmiyoduk o yüzden dünya dedik ehehehe". şeklinde koyunluk yaptılar.

ne diyeyim ki yani ne diyeyim ?  program kalitesiz bi kere..

(program bugün akşam saatlerinde starda yayınlandı merak edenler bakabilir tv arşivinden. ismini hatırlamıyorum.  hem programın hem sunan adamın. ama sunan adam kurtlar vadisindeki aslan beydi :D )

DadasAdam tarafından 02/Eki/13 23:34 tarihinde düzenlenmiştir

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek

Esasında bu tür referanslar iki boyutlu güneş haritasından anlaşılıyor, güneş etkisinde dönen gezegenler belli açılara sahipler güneş etrafında ki dönüş yörümgeletinden mütevellit, böylece hangi açıdan bakarsanız bakın(alt üst olarak) diğerlerinin aksine ters dönen gezegen venüs gözükecektir.

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

onun için Venüs, kadınları temsil eden gezegen olmalı.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TBT
    TBT's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı. 

edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?

yanlış hatırlamıyosam gezegenlerinde kendi halinde dönen meteor parçalarının bir araya gelmelerinden oluştuğunu okumuştum bi yerde , en büyük kütleye sahip olanın çekimi daha fazla olacağı için o anakaya oluyodu diğer herşey onun etrafında toplanıyodu yani yer çekimi olmazsa olmaz tabi yazan eleman sallamamışsa :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı

ama şunu da belirteyim yani ben sağ el kuralı, kuzey kutup referansı falan tanımam. bilimin sciencenin bugu buradadır bana göre. kesinlik kavramı bilimin çoğu alanında vardır ama benim gibi arıza bir insan kesinlik kavramını sikip atacak bir bug bulur. bulmalıdır yani.

farzedelim ki ben kuzey kutbunu referans almalarını kabul etmiyorum ve o yarışma programında yarışırken bu soru yüzünden 2 bin tl para kaybettim. ne yapar ne eder o kaybettiğim para + milyonların önünde küçük düşürülme tazminatı alırdım yani alırdım ben.. ama yarışmacılar koyun gibi.. "hmmm öylemiymiş biz bilmiyoduk o yüzden dünya dedik ehehehe". şeklinde koyunluk yaptılar.

ne diyeyim ki yani ne diyeyim ?  program kalitesiz bi kere..

(program bugün akşam saatlerinde starda yayınlandı merak edenler bakabilir tv arşivinden. ismini hatırlamıyorum.  hem programın hem sunan adamın. ama sunan adam kurtlar vadisindeki aslan beydi :D )

Ağırlık birimi olarak gram'ı kabul etmiyorum gibi bişey olmuş bu :))

Aynı şekilde x-y-z koordinatlarınıda kabul etmeyebilirsin şuan kullandığın euler uzayı ama senin kullandığın standardın dışında kendi uzayın olur euler uzayına göre yine x-y-z koordinatlarına eşit olur

Yani sen güney kutbunu, ekvatoru kabul edersen aslında yine kuzey kutbu referansın olur , sana göre saat yönünde dönen aslında saat yönünün tersinde dönüyodur :d

Si vis pacem para bellum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

Soyle bi yazi var ilgimi cekti belki sizinde ilginizi ceker.

neferkaminanu.wordpress.com/2013/04/02/venus-niye-ters-doner/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@c0nverse

@Mazhal

Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten :) Siz ikiniz bir çarşafı alın havada düz bir şekilde açın.Ortayada ağır bir küre koyun.Sonra o kürenin etrafına cisimler koyun.O cisimlerin o küreye doğru hareket ettiğini ve çarşaf üzerinde bir baskı oluşturduğunu göreceksiniz.İşte buna çekim kuvveti deniyor.

Uzaydaki her cismin olduğu gibi dünyanında kendi ağırlığına göre bir çekim kuvveti vardır.Biz bu kuvveti biraz estenebiliriz.Örneğin gökyüzüne doğru zıplayınca bir metre ya da daha fazla çekim kuvvetinden kaçabilir ve belli bir hızda merkeze geri göndersiniz.Eğer dünyamız daha ağır olsaydı, zıplama mesafeniz daha düşük olurdu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

aynı mantığa göre şeffaf bir saate arkasından bakarsan saat yönünün tersine döndüğünü görürüz.

yine senin mantığa göre;

"Saat kime göre neye göre soldan sağa döner, bence sağdan sola dönüyor, ben arkadan görünüşünü referans alıyorum" diyebiliyorsan sorun yok.

edit: böyle şeylere takılma, bir yargıya varabilmek için bir şeyi referans almalısın. ortak yargılarda bulunmak için ortak referans noktaların olmalı. yoksa adres bile tarif edemezsin.

KodlayanAdam tarafından 03/Eki/13 02:45 tarihinde düzenlenmiştir

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Prometheus bunu yazdı

bu kadar işte.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

bu kadar işte.

aslinda kadinlari temsil etmesinin sebebi olarak kendi ekseni etrafinda ki bir turunun 243 gun olmasindan kaynakli oldugunu dusunuyorum. mars ise 24 saat 40 dakika gibi bir surede turunu tamamlayarak dunya'ya en yakin gezegen olmasindan dolayi erkekleri temsil ediyor olabilir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 5562 Toplam Mesaj: 33