Sizce Gireyim Mi?
-
gitme askeri liseye sonra darbeci diye içeri alıyorlar
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------
bırakınca ne kadar tazminat veriyosun o rakamı tam bi öğren :)
-----------------------------Bizim bir eleman vardı Hava Harp Okulunda dayanamadı çıktı 32 bin TL kaydı (: - Valla dostum bence milletin dediklerine kafanı yorma her kafadan farklı bir ses çıkacaktır bu doğal herkezin görüşü aynı değil...Sen iyice bir araştır hatta böle asker subay mubay tanıdıkların varsa git konus onlardan bilgi edin en sonda kararını kendin ver ;) (:
-
bende 8 sınıfta hava harp okulu için yazılıyı kazandım ama mülakattan elendim. Bizi dışarı çıkarırken o sene mezun olaca bir eleman "olum bok mu var gidin normal liseye karı kız eğlenin, eğer istiyosanız liseden sonra girin sınava" demişti
Ayrıca akıl almaz torpil doner, sen daha sınava yeni girmişşin çok artizce buldum tavrını sanki şimdiden kazanmıssın gibi.
-
bak kardeşim askeri lise 4 yıldır 1 yılı hazırlık.askeri liseden sonra sınıfın belirlenir ve 4 sene daha harp okuluna gidersin.sabah 5 akşam 9 biraz abartı geldi ama herşeyin saatlidir.ast üst kapıdan girdiğin günden itibaren(kazanırsan eğer)başlar.normal lise eğitimi yanında yabncı dil , muharebe tekniklerini ve bol bol spordan oluşan eğitimden geçeceksin.bunları göze alıyorsan ve gerçekten istiyorsan gir.liseden sonra da şansın var bunu unutma ama lise düzeyinde başlayanlar herşeyin çekirdeğini öğrenirler ve birazda ayrımcılık vardır liseden harp okullarına girenlere.iyi düşün.bence gir bişey kaybetmezsin
-
valla senin kadar çalışkan olsaydım askeriyeye giderdim çünkü neden ? birkere giriş saatin belli çıkış saatin belli rütben yüksek olduğu zaman sana karışacak adamda pek olmaz millet sana hizmet eder rahat edersin garanti bir mesleğin olmuş olur.Ama Fen Lisesine gidicem dersende şunları göz önüne al.Birkere her doktor her mühendis veya her b.mühendisi iş bulucak diye bir dava yok yani üniversiteye bağlı herşey çok iyi bir üniversiteden mezun olucaksınki iyi biyere giresin.Örneğin devlet hastanesinde çalışan doktorda var ücreti ebesinin örekesi olan doktorda var.Yani demek istediğim garanti ve sağlam iş istiyosan Askeriye ama ben krizi filan göze alırım bu ülkenin geleceği ileride iyi olur bende süper bir üniden mezun olur paranın bişeysine koyarım işimide bulurum dersen Fen Lisesi oku.
-
arkadaş burdada her kafadan farklı ses çıkar önmli olan senn ideallerin unutma =)
bnde kendi düşüncelerimi söleyim ;
bn senn yerinde olsam torpilinde varmış koşarak giderdim disiplin falan hikaye bnm için alışır insan nasıl olsa
Türkiye de senin yerinde olmak isteyip olamayacak ne kadar çok insan olur o üniformayı taşımak hem sorumluluktur hem gururdur bunuda düşün bi seçilmişlik havası vardır bnm gözümde
ayrıca git önce subay ol sonra bordo bereli olursun al sana fantastikliğin kralı =)
veya eline bi f16 verirler uçmak:anlatılmaz yaşanır bişeydir yani =)
ayrıca o üniformaya hasta olan bi çok kız tanıyorum =)
bnm gözümde olay böle yani..
-
Binbaşı bir tanıdığım var bu zamana kadar 12 kez ev taşımış aile saadeti yok devamlı emir altında . Bu devirde askere kız vermiyorlar. Bunlarıda düşün kimse kızının ordan oraya savrulup durmasını devamlı tehlike altında yaşamasını istemez. Alacağın maaşda fazla değil. Mühendis ol bi kamu kurumuna kpss ile yerleş şu an 2500 tl ye ulaşıyo maaşları.. En rahatı bence.
-
o değil de, şimdi ömrünü verirsin askeriyeye, geleceğin parlak bir yarbay, albay olursun sonra bir bakmışın seni emekliye ayırmışlar tam da general olacakken :) işte bu insana çok koyuyor hacım, bunu da göze alabiliyorsan gir başka bişi kalmıyo zaten geriye :))))
-
fenlisesi rulazZ..::|
amma şu şehitleri görünce çeşke Askeri liseye gitseymişim diyorum ama peder ordudan ihraç zor almazlardı herhald:S:D
-
sabah okula giderken yatağını topluyorsan, okuldan geldiğinde çoraplarını bi kenara atmıyosan askeri liseye git yok odan perşembe pazarı gibiyse fen lisesine git.