Şöyle Bir 3D Model Çizebilecek Var Mı ?
-
joe_black bunu yazdıRETRET bunu yazdıjoe_black bunu yazdıitalyan bunu yazdı
silikon kalıp işi nasıl oluyor biliyor musun? Yada forumda bilen var mı ?
Peder hobi olarak yapıyo bşiler. silikonun tozu var. bişeyle karıştırıp hamur yapıyolar. hamur dediğin çok sulu alçı gibi oluyor.
mesela kare bi kutuya kalıbını almak istediğin dalgayı koyuyon. hamuru döküyon. bekliyon. kuruyunca içine ne istiyosan ondan koy aynısı oluyor.
çok ince detaylı olursa 3 4 kullanımdan sonra esniyor bozuluyor. tabi o içine koyulan ilacını ve ununu kaliteli pahalı alırsan sıkıntı olmaz epeyce.
peder boşuna yapıp yapıp koyduğu çin ultra dandik alıyorum unu.
bir kaç örnek koyabilir misin? merak ettim şimdi.
neyin örneği hocam? kalıbın mı ürünlerin mi :D
hem kalıbın hem ürünlerin silikon tozu nasıl bir şey nasıl uyguluyor?
-
Konuya her girdigimde - mesajlari her okudugumda gulen bir ben degilimdir sanirim :))
-
yolbulucu bunu yazdı
fusion 360 indirdim çizmeye çalışıyorum, hem öğrenmiş olurum :P
çizersem burda paylaşırım. isteyen kendine yarak kalıbını basabilir.
bu arada @acemi-webci, biraz araştırdım. içine gıda konulabilen malzemeyle de basabiliyosun
evet pla gıda için kullanılabiliyormuş, şu ürünün açıklamasında da yazıyor. https://store.zaxe.com/urun/zaxe-pla/?attribute_renk=Ye%C5%9Fil&gclid=Cj0KCQjwwr32BRD4ARIsAAJNf_3gmUH4m3YvAV8YGdGiHCLnwiV8b_CF1saP_-lczkKjObb26C-KVNgaAhoJEALw_wcB
merakla bekliyoruz hocam
-
Bende lazer tarayıcı var, normalde kendimden kalıp alıp hallederdim ama 18 üstünü tarayamıyor. Malum baskı boyutları...
-
yolbulucu bunu yazdı
selam gençler
içini erimiş damla çikolatayla doldurup sonra dondurup eşe dosta hediye etmelik şöyle bişey lazım , thingiverse a falan baktım da pek istediğim gibi şeyler bulamadım. çok vakit alan bir şey değildir diye düşündüğümden konu açtım. 2dk çiziktirebilecek mürid varsa çok memnun olurum, sonra 3d printerı olan birini bulup bastırıcam :P
bu resimdeki piç çok güzel çizmiş damarlı falan .
edit: resim çıkmamış
3d printer bende var hocam :D pm atarsan yardımcı olurum
-
arkinfes bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
selam gençler
içini erimiş damla çikolatayla doldurup sonra dondurup eşe dosta hediye etmelik şöyle bişey lazım , thingiverse a falan baktım da pek istediğim gibi şeyler bulamadım. çok vakit alan bir şey değildir diye düşündüğümden konu açtım. 2dk çiziktirebilecek mürid varsa çok memnun olurum, sonra 3d printerı olan birini bulup bastırıcam :P
eyvallah hocam, henüz çizim aşamasındayım. çizince kapını aşındırırım. kredi kartı boyutunda falan basmak istersem kaç para karşılığında basarsın böyle bir parçayı ? piyasayı hiç bilmediğimden soruyorum
-
yolbulucu bunu yazdıarkinfes bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
selam gençler
eyvallah hocam, henüz çizim aşamasındayım. çizince kapını aşındırırım. kredi kartı boyutunda falan basmak istersem kaç para karşılığında basarsın böyle bir parçayı ? piyasayı hiç bilmediğimden soruyorum
hocam ici dolu ciz de buradaki herkes faydalansin :D
-
abi al bi poşet aljinat, evde çıkar masada kalıp al mis gibi :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı
abi al bi poşet aljinat, evde çıkar masada kalıp al mis gibi :)
Tanıdıklar anlar hocam kalıbın nereden geldiğini :D
-
3d boyutlu cikti almak ve tasarlamak icin hangi program onersiniz.