folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Söz Konusu ATATÜRK İse Gerisi Teferruattır!

Söz Konusu ATATÜRK İse Gerisi Teferruattır!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Bu konuyu nereye açsam diye kararsız kalıp, Atatürk bölümüne açtım, eğer farklı bi bölümde olması gerekiyorsa, yönetici arkadaşların taşımasını talep ediyorum.. Ayrıca Sözlerimin tamamının GENELLEME olduğunun altını çizerek belirtirim, kimse üstüne alınmasın..

###########

Son zamanlarda özelliklede Siyasi içerikli gündemin artmaya başladığı şu günlerde yine bir takım cephelerin Atatürk ve Atatürk'ün Devrimleri üzerine tartışmaları, TV, Radyo ve Bilhassada Internet cephesinde harıl harıl artarak devam etmekte.

Normalde işine gücüne sarmış, Siyasi konulardan ırak durmaya çalışan bir bünye taşımaya çalışsamda "BAM TELİME" dokunanlar var olunca dayanamayıp tersine işletiyorum..

Normalde her insanın görüşüne saygı duymaya çalışırken farkettim ki tek konuda en sevdiğim insanın bile saçma-sapan, bilmeden, okumadan, anlamadan konuşmasına dayanamayıp öfkeyle dövecek kadar tartışıyorum.

O'da : ATATÜRK!

İşte o zaman Kalemimi elime alma vaktim gelmiş oluyor... İşte o vakit geldiği için bu yazı ortaya çıktı...

#######

Yıl: 1950'ler, Atatürk'ün yaptığı devrimler ve yarattığı etki tartışılıyor..

Yıl: 2009, Atatürk'ü sevmeyen, istemeyen, hazmedemeyenler ve kendilerine RANT sağlamak için Atatürk'ü savunmuş gibi gösterip karalayanlar, Halen daha Atatürk'ün yaptıklarını ve devrimlerini tartışıyorlar!

Güzelim ülkemizde yıllar boyu bir arpa boyu yol alınamamış. Halen daha Devrim kelimesinin anlamı ve ne olduğu anlaşılamamış! Halen daha bizler Atatürk'ün İNSAN olduğu anlayamamış, Safca ve Hünkarca gidip Ecnebilerin bilmesini istediğimiz, olmasını diledikleri bir Lideri tanımış!..

######

Halen daha Atatürk'ün yapmaya çalıştıklarını sindiremeyip, anlayamayıp günümüzdede tartışıyor olmamız çok acı verici.

En azından ben şahsım adına üzülüyorum Atamızın yapmaya çalıştıklarının bu kadar dingilce anla$ılmasına.

Ben Atatürk'ün Rakısını, Karısını, Kızını, Ülke sorunlarına yaklaşımını değil, YAPTIKLARINI, Yapmak istediklerini, ülkenin hali belli iken 10 yıl içinde nerelere getirip, ne gibi devrimler yaptığını DÜŞÜNÜYORUM. ANLIYORUM.

Irkcılık değil benim yaptığım ! Türk dişinda her milleti sevebilirim. Derdim Müslümancılık yada Anti-Yahudilikte değil benim! Yahudi birisini de sevebilirim, Atatürk'e ve Devrimlerine ÇAMUR atmayan, Anlayan, O'nu yaşayabilen ve yaşatabilecek kadar savunan herkesi SEVERİM!

Türk'üm, Türk'cüyüm, Faşist Değil!

Müslümanım, Anti-Siyonist değil!

Çağdaşım, Anti-Devrimci değil!

Atatürk'cüyüm, Dinsiz hiç değil!

Kavramlara sığdırmıyorum içimdeki ATATÜRK sevgisini.

Dile gelmesi gerektiği gibi getiriyorum. Olması gerektiği gibi!

Atatürk'ü seven, Anlayan kim olursa olsun otomatik olarak sevgi besliyorum... Yahudisi, Misyoneri, Kürt'ü, çerkezi, alevisi, sunisi, suvisi vs. vs. vs.'si...

İçindeki Atatürk sevgisi İNSAN gibi olanlar, Atatürk'ün neyi neden yaptığını, ne yapmak istediğğini anlayabilenler olarak düşünüyorum.

Zor günler yaşıyoruz evet. Ekonomik kriz, dış tehditler, çıkar sağlamak için DEVLET İÇİNDE DEVLET kuranlar, Film içinde film çevirenler vs vs... Bunlar olmalı.. Bunlar bizim GÜCÜMÜZ. Bizim GÜÇLÜ yanımız! Türkiye ve Atatürk'ün Türkiye'si bölgesinin en kritik en güçlü ülkesidir. her zaman öyle olmuştur, hepte öyle olacaktır!

Türkiye Cumhuriyetinin aklı selim gençleri olarak artık Atamızın yapmaya çalıştıklarından öte.. Yapmayı istediklerini, Hedeflerini bilmeli ve O Hedeflere uygun işler yapmaya çalışarak Türkiye'mizi şekillendirmeliyiz.

Bizler hiç bir şey yapamayan Asalak Millet değiliz. Koyun hiç değiliz! Kendini koyun yada asalak gibi hissedenler varsa... Kendi seçimleri.. Ama ben ve benim gibi düşünenlerin bu tarz şeylerle çokta ilgilenmediğini bu tartışmalara hiç kulak asmadığını düşünüyorum.

Biz işimize bakalım.

Pa$amın dediği gibi; " Hiç bir şeye ihtiyacımız yok, Tek bir şeye ihtiyacımız var; Çalışkan olmak ! "

Çalışalım.. Türkiye için, Atatürk için.. Çalışırkende uyumayalım tabii ki.. Ecnebi olarak nitelendirdiğimiz şahısların Türkiye'miz üzerindeki oyunlarını boşa çıkaralım... Görelim, bilelim, anlatalım, uyaralım, gerektiğinde müdahale edelim.

Genç beyinlerimize Türkiye'nin bugünlere nasıl geldiiğini nelerden geçtiğini ve neler olabileceğini aktaralım.

Kardeşiniz, yeğeniniz, kuzeniniz var mı ?

Çekin bir köşeye bi gün.. Başlayın Osmanlının işgalinden.. Atatürk'den devam edin, Sağ-Sol darbesinden bitirin ve günümüze gelin.. (Çanakkaleyide unutmayın..)

Ha diyeceksiniz ki bacak kadarlar abi ne anlarlar.. Anlarlar.. Hissederler.. Sonra az daha büyüyünce kendi kendilerine gelip sorup araştırırlar.. Bu işleri benimseterek, anlatarak, sevgi ile kalplere girerek hükmetmek bir ülkenin birlik ve beraberliğini gelecek nesillere taşımak ile bağlantılıdır...

Nasıl ki Cuma vakitlerinde Camii'lerde hoca efendilerimiz vaaz ve hutbe veriyorlarsa.. Bizlerde etrafımızdakilere bilgilerimizi böyle aşılamalı, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmalı, Eğrisi ve Doğrusu ile sahiplenmeliyiz..

Ülkenin bugünleere nasıl geldiğini beynine kazıyanlar ülkemizin kolay kolay yem olmayacağını bilip, öyle çalışıp, düzgün işler yapanlardır.

Söz Konusu ATATÜRK ise tüm kavramlar, düşünceler, tartışmalar, var olan tüm hesaplar benim için TEFERRUATTIR!

Saygılar benden..
    (Master)

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek
    dediklerin doğrudur,,lakin..atatürkü tanrılaştırmamak lazım..

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Söz Konusu ATATÜRK ise tüm kavramlar, düşünceler, tartışmalar, var olan tüm hesaplar benim için TEFERRUATTIR!

Bu cümlenin bariz bir bağnazlık örneği olduğunu düşünüyorum. Diğer dediklerine katılsam da..

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

ibo123 bunu yazdı:
    -----------------------------
    dediklerin doğrudur,,lakin..atatürkü tanrılaştırmamak lazım..

tanrılaştıran kimki ? kimse tapmıyor sadece yolundan ilerliyoruz.. 

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:

Bu cümlenin bariz bir bağnazlık örneği olduğunu düşünüyorum. Diğer dediklerine katılsam da..

hoca yazdıklarına katılıyorumda konpi nin de dediği gibi Atatürk'ü tanrılaştırmışsın.

Aynısını başka birisi islamiyet için dese gerici, yobaz gibi duymuyacağı hakaret kalmaz:) yanlış anlaşılmasın görüşlerine zıt hiçbir lafım yok sadece bu lafı biraz bende garipsedim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

sirpence bunu yazdı:

konpicyus bunu yazdı:

hoca yazdıklarına katılıyorumda konpi nin de dediği gibi Atatürk'ü tanrılaştırmışsın.

Aynısını başka birisi islamiyet için dese gerici, yobaz gibi duymuyacağı hakaret kalmaz:) yanlış anlaşılmasın görüşlerine zıt hiçbir lafım yok sadece bu lafı biraz bende garipsedim

hiç tanrılaştırıldığı yok,

ya tanrıyı iyi tanımıyosunuz ya atatürkü hazmedemiyosunuz.

Ne tanrı atatürkle karşılaştırılacak kadar küçüktür ne de atatürk "bişeyler yaptı" denip geçilecek kadar küçüktür.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

konpicyus bunu yazdı:

Ne tanrı atatürkle karşılaştırılacak kadar küçüktür ne de atatürk "bişeyler yaptı" denip geçilecek kadar küçüktür.

ya tmm hoca tmm ya. illa muhalefet olacaksınız illa biz Atatürk düşmanıyız tamam hoca sen nasıl biliyosan öyle bilmeye devam et :S

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    sirpence bunu yazdı:
    konpicyus bunu yazdı:

hehe.hoca abartmışın sen de..

bu insanların senden ve konuyu açan arkadastan duymak istedikleri şu ki :

"Atatürk çok büyük bir liderdir ancak Allah Atatürk'ten büyüktür."
    Hernekadar söylenmesine bile gerek duyulmasa da bir kısım insanların bu cümleyi duymaya ihtiyacı var. Zaten hiç düşünmeden her müslümanın da bu cümleyi söyleyebilmesi gerek.

Olayın benim açımdan yorumu ise şudur..Ne İslamiyet ne Atatürk sevgisi sözle olmaz.İkisini de yaşarım herkes görür.Atatürk'ün istediği gibi milletime sahip çıkar,az uyur,çok çalışır,az konusur,öz konuşurum.Ve dinimin gerektirdiği gibi farzları,rükunları,sünnetleri yerine getiririm.Zaten dikkat edersek Atatürk'ün istediklerinin dinimizle çelişen bitarafı yok.

Seven insan,sevdiğinin dediğini yapar.Seviyorum diye basbas bağırmanın kanımca hiçbir manası yoktur.

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Atatürkü Türk milletinin kalbinden ruhundan silmek isteyen faşist akp hükümetinin AlLah bildiği gibi yapsın.

Atamın yalovadaki çiftliğini özelleştirip arap ppiclerine satmak isteyen akp hükümetinn azına tukiriyim. VE bir çok kamu kurumlarında ULU ÖNDERİMİZİN fotoğraflarını kaldırtan sisteminde taaa......

Millet kriz içinde psikolojik olarak çökmüşken seçim yatırımı yapıp çek verip 1 aylık geçiştirmeyle milleti kandıran vekillerin suratına tukiriyim. .halk zor şartlar altında yaşarken verdiğimiz vergilerle karılarını dubailerde orada burada zevkten dört koşan bütün hepsinin Allah cezasını versin.

ULAN TAYYİP ATAMA DOKUNMA. ONUN VARLIĞINI SİLMEYE GÜCÜN YETMEZ.

Atatürk Diyor ki ; Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

Çağdaşım, Anti-Devrimci değil!

bence burada bi yanlışlık var

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Beyler ;

Hepinizin görüşlerine saygım var.. Tek tek okuyorum zaten.. Eyvallah yorumladığınız için sağolasınız..

Lakin amacım Atatürk'ü TANRILAŞTIRMAK değil. Zaten bu konuyu acınca direk olarak aklıma gelen şey bu tip yorumların gelecek olmasıydı.. Bu konunun elinde sonunda DİNE bağlanacağını tahmin etmiştim.. Çünkü ne zaman ki birisi çıkıp Atatürk ve icraatlerinden bahsetse mutlaaka ama mutlaka sonunu DİNE bağlarlar.

Neden biz ? Biz Atatürk'ü sevdiğimiz için müslüman değilmiyiz ? Kim biliyor benim çok iyi bir Müslüman olmadığımı ? Yada Çok iyi bir Yahudinin aslinda Atatürk'ü sevdiğini ? Zıt kavramlar olmak zorunda mı illa ki ? İkisi bir arada olamaz mı ?

Artık $unu kafamızda BELLEMELİYİZ.. Bu ülke Atatürk, Türkcülük ve Müslümanlık sayesinde bu günlere gelmiştir. Hür ve bağımsız bir ülke için Müslüman Türkler Atatürk önderliğinde Kurtuluşu, Çanakkaleyi gerçekleştirmişlerdir.

Müslümanım! Atatürkcüyüm! Türkcüyüm! Söylediğim yazdığım hiç bişeyin SİYASİ olarak bağı yoktur. Ben kendi görüşümü savunuyorum.. Siyasi miyasi işlere alet etmeyin.

Yobazlıklada işim yok, Tanrılaştırmaylada... Olması gerektiği gibi olsun... Artık NE YAPTIĞININ farkında olup NE YAPAMADIĞINA bakalim diyorum farkindaysanız dimi ?

Yani Atatürk'ün YAPAMADIĞI bir sürü şey var YAPTIĞININ yanında.. İşte bizler onun izinde bunların yolunda ilerlemek için bri şey yapmalıyız, Geçmişimizi GELECEĞİMİZE götürmeliyiz diyorum.

Bu durumun neresi Tanrılaştırmak , anlamış değilim. Yok illa ki tanrılaştırıyorsun diyenler devam edecekse bu yazıdan sonrada ; Onları ibretle ve şaşkınlıkla takip edeceğimi bilsinler.

Türkiye O'nlarla Gurur Duyuyor! :)

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
Toplam Hit: 5555 Toplam Mesaj: 48