Söz Konusu ATATÜRK İse Gerisi Teferruattır!
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------sirpence bu konudaki yazilarini bi oku bakalim ne yazmaya calismissin ne anlatilmak istenmis sen ne anlamissin ?
"o senin kuruntun", "tamam siz haklisiniz biz haksiziz" gibi yazip isteyerek istemeyerek ortaligi karistiriyorsun.
-----------------------------amcik iste
-----------------------------
eminmisin ?
-
Siz-Biz ayrımına da karşıyım! Hepimiz BİR'iz... ayrımcılık olsun diye konu açmadım! Konu ayrımcılığa gidecek amacından sapacaksa vurun kilidi!
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------sirpence bu konudaki yazilarini bi oku bakalim ne yazmaya calismissin ne anlatilmak istenmis sen ne anlamissin ?
"o senin kuruntun", "tamam siz haklisiniz biz haksiziz" gibi yazip isteyerek istemeyerek ortaligi karistiriyorsun.
-----------------------------amcik iste
-----------------------------underzero tarafsızsan bu herifi banlarsın:)
edit: 6 saat çok olmuş :)
-
Master bunu yazdı:
-----------------------------Siz-Biz ayrımına da karşıyım! Hepimiz BİR'iz... ayrımcılık olsun diye konu açmadım! Konu ayrımcılığa gidecek amacından sapacaksa vurun kilidi!
-----------------------------hoca işte ben onu anlatmak istiyorum.
Söz Konusu ATATÜRK ise tüm kavramlar, düşünceler, tartışmalar, var olan tüm hesaplar benim için TEFERRUATTIR!
Atatürk hiç hata yapmamış mı illaki yapmış. İçki içmeseymiş bi 10 yıl daha fazla yaşasaymış kötü mü olurdu:) Yani Benim neyi kastettiğim ortada ve açık. Atatürk hiç hata yapamazmış gibi konuşmuşsun. Ne siz benim Atatürk sevgimi ölçebilirsiniz ne de başka birşeyi. Ama kuru kuru bağlantılık yapılmasını istemiyorum ben. Atatürk'ünde yanlışları illaki vardır. Keşke şöyle yapmasaydıda böyle yapsaydı dediğiniz birşey yok mu sizinde? Belki hayır diyeceksiniz, belki biranda aklınıza gelmiyecek ama iyi düşünürseniz illaki aklınıza gelecektir. Bu arada size göre yanlış yaptığı şey bana göre doğru yapılmış olabilir yada tam tersi. Ama bunu söyleyebilme imkanını bile elinden almak istiyorsun sen.
-
underzero bunu yazdı:
ya duzgun bi cevap ver yazdiklarimi curut veya anlamli bi yazi yaz
siz biz diyerek kutuplasma yaratmadan yaz. sen bir sahissin biz diyerek tek basina bir zumreyi ifade ediyorsan ifade ettigin zumrenin lideri onderi olman gerekiyor.
bizim oyle birsey yaptigimiz yok diyorsun ama Ataturk u ilahlastiran yok diyorum kendi kendine kuruntu yapiyorsun diyorum yok o yazidan bu anlami cikarttip deyip cikiyorsun kenara,
yazdiklarimi algilamiyorsan sirf yazmis olmak icin yazma
-----------------------------hocam benim sinrm biraz yukarıdaki RanGeR nickli mürideydi yazıyı tekrar okuyunca tekrar sinirlendim. Açıkça bana vatan haini demiş, emin ol bunu karşımda olsa diyemez, dedirtmem. Kimse beni tanımadan rastgele yorum yapmasın. En son bana vatan haini diyen kişinin hali fenaydı. isterse karşımda dünyanın en güçlüsü olsun. gerekirse ölürüm ama ne kendime, ne atama, ne devletime, ne milletime, ne de dinime laf yedirtmem. Biraz böyle basit cümleler kurmamın sebebi bu sinirdendi
-
biraz flood oldu ama neyse,
yine Master yazmış, Atatürk hakkında çocuklara gerçekleri anlatın falan, sanki ben her önüme gelenee Atatürk içkiciydi kumarcıydı, din düşmanı diyorum. Ben zaten her zaman Atatürk'ü savunurum her zaman her ortamda.
Ama Atatürk'ün dediği bir söz vardır her sözü gibi bu sözü de severim;
Beni övme sözlerini birakiniz; gelecek için neler yapacagiz, onlari söyleyin!
-
Normalde böyle konulara karismayi sevmem ama bende kisa birseyler yazayim dedim.
Simdi Atatürk'ü sevmek, onun izinden gitmek hersey cok güzel. Bu ülkede yasayan herkesin, büyügünden kücügüne kadar herkesin Atatürk'ü sevmesi lazim, yoksa onun aklindan süphe ederim.
Baska bir arkadas yazmis zaten, Atatürk olmasaydi biz ne olurduk gibisinden. Cok dogru yazmis. Atatürk'ü sevmeyenler, cekemeyenler bunlari bir düsünsünler.
Ha M. Kemal sigara icmis, alkol almis. Bunlar beni hic rahatsiz etmiyor. O zamanlarda o kadar stresi belkide böyle atabiliyordu üzerinden.Fazla uzatmak istemiyorum ama sigarasina ickisine takanlara sunu demek istiyorum. Sizde icin, hatta 2 katini icin ama Atatürk'ün yaptiklarinin 1% yapin yeter.
Bende Atatürk'ü fazla abartmayi sevmiyorum. Cok zeki oldugunu hepimiz biliyoruz, hepimizde seviyoruz. Vefaat ettigi günden bu yana seviyoruz.
Ama iste. Sadece seviyoruz.Atatürk'ün sözleri pek ezberimde yoktur ama söyle demiyormu? "Beni anlatmayi yada sevmeyi birakin, ileriye dönük ne yapabiliriz onu düsünün." Tam emin degilim, yanlisim varsa düzeltin.
En sevidigim sözlerinden biriside "Bende sizden biriyim" gibi bir lafi vardi galiba. Bu herseye bedel. Bunu bilerek yola cikmak lazim, sevmeyi birakip isi icraate dökmek lazim. Sevmek kolay, herkes sever ama hepimiz sevmekle kaliyoruz bence. O yüzden yerimizde sayiyoruz.
-
sirpence bunu yazdı:
hocam benim sinrm biraz yukarıdaki RanGeR nickli mürideydi yazıyı tekrar okuyunca tekrar sinirlendim. Açıkça bana vatan haini demiş, emin ol bunu karşımda olsa diyemez, dedirtmem. Kimse beni tanımadan rastgele yorum yapmasın. En son bana vatan haini diyen kişinin hali fenaydı. isterse karşımda dünyanın en güçlüsü olsun. gerekirse ölürüm ama ne kendime, ne atama, ne devletime, ne milletime, ne de dinime laf yedirtmem. Biraz böyle basit cümleler kurmamın sebebi bu sinirdendi
-----------------------------ranger in hangi yazisi seni sinirlendirdi. adam seninle ayni dili konusuyor. Sen Ataturk e ilah diyenlere kizmiyormusun ? onlara karsi degilmisin ?
Adamda aynisini soyluyor. kim ki Ataturk hakkinda yalan yanlis bilgi yaziyor anlatiyor ben onun karsisindayim diyor.
yaziyi nasil okuyorsun nasil algiliyorsun bilmiyorum ki.
ayni seyi soyluyorsunuz farkli sekilde soyluyorsunuz ama sen yanlis anliyorsun. nasil oluyorsa...
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------sirpence bunu yazdı:
hocam benim sinrm biraz yukarıdaki RanGeR nickli mürideydi yazıyı tekrar okuyunca tekrar sinirlendim. Açıkça bana vatan haini demiş, emin ol bunu karşımda olsa diyemez, dedirtmem. Kimse beni tanımadan rastgele yorum yapmasın. En son bana vatan haini diyen kişinin hali fenaydı. isterse karşımda dünyanın en güçlüsü olsun. gerekirse ölürüm ama ne kendime, ne atama, ne devletime, ne milletime, ne de dinime laf yedirtmem. Biraz böyle basit cümleler kurmamın sebebi bu sinirdendi
-----------------------------ranger in hangi yazisi seni sinirlendirdi. adam seninle ayni dili konusuyor. Sen Ataturk e ilah diyenlere kizmiyormusun ? onlara karsi degilmisin ?
Adamda aynisini soyluyor. kim ki Ataturk hakkinda yalan yanlis bilgi yaziyor anlatiyor ben onun karsisindayim diyor.
yaziyi nasil okuyorsun nasil algiliyorsun bilmiyorum ki.
ayni seyi soyluyorsunuz farkli sekilde soyluyorsunuz ama sen yanlis anliyorsun. nasil oluyorsa...
-----------------------------ATATÜRK ile TANRILAŞTIRMAK kelimelerini aynı cümlede kullanan herkesin karşısındayım. Hepsini bölücü, terörist ve en kötüsü de dini sömürerek bireysel amaç güden insanlara yardım ve yataklık edenler olarak göreceğim. Herkes kullandığı kelimelere çok dikkat etsin. Atatürk'ün yüceliğini, bilgeliğini ve büyüklüğünü anlamayanlar, anlayamayanlar, anlamak işine gelmeyenler ya sussun, ya öğrensin, ya da terk etsin..."
burayı sen mi yanlış anladın ben mi? oda aynı şekilde tanrılaştırmaya karşı bende ama orada o kelimeyi ben kullanmışım. bu laf açıkça bana denmiş. Eğer yanlış anladıysam affola
-
e ikinizde ayni seyi soyluyorsunuzya iste. sen o kelimenin orda kullanilmasina karsi degilmisin ?
karsisin (yazdiklarindan anladigim kadariyla)
ranger da karsiyim diyor.
o kelimeyi kullananlara sen kizmiyormusun ?
oda kiziyor.
o kelimeyi kullananlara sen dangalak diyorsun, o vatan haini diyor.
sen niye ustune aliniyorsun ki. sen o kelimenin kullanilmasini istiyorsan o zaman ustune alinabilirsin.
bende o kelimenin kullanilmasina kesinlikle ve kesinlikle karsiyim cunku bunun tutarli bi tarafi yok amac insanlari Ataturk den uzaklastirmak icin uydurulmus bir cumle.