Tarihteki Kahramanımız Çerkez Ethem Ama Onu Hain İlan Ettiler
-
:) Atatürk zamanında kurulan partilerin hemen hemen hepsi değil,kesinlikle hepsi! Atatürkün isteği doğrultusundadır .Atatürkün gayesi çok partili sisteme geçmekti zaten.yoksa düşünsene Atatürk gibi bir adamın astığı astık kestiği kestik olmazmı?yani bu zemini hazırlayan bizzat Atatürkün kendisidir.ve....e be birader sen T.C nin kuruluşunda önemli rol oynayan bu adamların yunanlılarla işbirliğine gittiğine inanıyorsan ben ne yapabilirim?yani sendeki bu önyargıyı nasıl kırabilirim? üstelik zaman makinamda yok ki seni geçmişe götüreyim.vatan için git cephelerde heder ol.sonra yunanlılarla işbirliği yap ? e aklın bunu alıyorsa var böyle düşünmeye devam et.eminimki Atatürk yaşıyor olsa bu yiğitlerin hakkını teslim ederdi..
-
Bunların tartısılması kadar sacma sapan ipi sapı belli olmayan koca bir hiçten ibaret bir konu sayılıdır.
Siz bana yeşil kod adlı mahmut yıldırımın kimler için çalıstıgını neden ölü yada diri yakalanmadıgını kesin ve net bir sekilde anlatın.Kesin ve net anlatmanız imkansız bu yüzden hiç bir sey faraziden öte degildir.
Kuşcu başı eşref,topal osman.
Bu adamların o günün kosullarında teşkilat-ı mahsusada görev yapmıs adamlar oldugunu unutmayın.O dönemin iç siyasi dengeleri geregi kamoyunda satılmıs hain damgası vurulup dış ülkelerin yanlarına yaklasılmasını saglanmadıgını ve bunun bir hedef sasırtmaca taktigi olmadıgını söyleyebilirmisiniz.Yok
Tekrar söylüyorum bu tip konuların tek bir amacı var.
1.Atatürk bencildir
2.Atatürk diktatördür
3.Atatürk bazı seyleri yanlıs yapmıstır vs bu yüzden yanındakiler (hilafet yanlıları gerici yobazlar) aslında haklıydılar. Bilinç altı çalısması ürünüdür.
Ya bilinçli yapıyorsunuz yada safsınız.Bugun eleştirinin topuzunun kactıgı bir dönemdeyiz.Bir taraftan demokrasi bir taraftan humanist,globalist safsatlar ile bazı degerler yıpratılmaya calısılıyo.Bugun senin için gerekli olan çerkes ethemin hain main oldugu degildir.Sanane o günün kosulları göregi öyle veya böyle bir sekilde tasfiye edilmiş sanane.Kapanmıs bitmiş.Hersey bitti bütün isimsiz kahramanlar anıldıda bir tek bazı seyleri manupule edebilcek bir muamması olan adam çerkes ethem mi kaldı ? Bu konular da madem çok hassassınız elçibey içinde bir konu açın osman batur içinde bir konu açında göriyim babayigitler.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------
:) Atatürk zamanında kurulan partilerin hemen hemen hepsi değil,kesinlikle hepsi! Atatürkün isteği doğrultusundadır .Atatürkün gayesi çok partili sisteme geçmekti zaten.yoksa düşünsene Atatürk gibi bir adamın astığı astık kestiği kestik olmazmı?yani bu zemini hazırlayan bizzat Atatürkün kendisidir.ve....e be birader sen T.C nin kuruluşunda önemli rol oynayan bu adamların yunanlılarla işbirliğine gittiğine inanıyorsan ben ne yapabilirim?yani sendeki bu önyargıyı nasıl kırabilirim? üstelik zaman makinamda yok ki seni geçmişe götüreyim.vatan için git cephelerde heder ol.sonra yunanlılarla işbirliği yap ? e aklın bunu alıyorsa var böyle düşünmeye devam et.eminimki Atatürk yaşıyor olsa bu yiğitlerin hakkını teslim ederdi..
-----------------------------elevator kardeşim madem istedi atatürk o zaman partileri neden atatürk kapttı nutukta yazmış atatürk çerkez yunanlarla iş birliği yaptı die,
ya tabi tarih bir yorumdur doğru sana göre o dur bana göre budur bunlar sadece benim bildiklerim benim okuduklarım
-
tarih bilgisinden yoksun sadece kendi fikirlerini yürüten arkadaşlara saygım sonsuzdur .
bugün bir M.Akif in hayatını bilmeyenlere de saygım sonsuzdur.
onları kucaklıyorum .öpüyorum.seviyorum.
-
aziz ..
sana sadece daha çok okumanı tavsiye diyorum.
söyleyeceklerim havada kalacak çünkü.
yargılanan insanların hayatını oku ve biraz olsun mantık yürüt.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Bunların tartısılması kadar sacma sapan ipi sapı belli olmayan koca bir hiçten ibaret bir konu sayılıdır.
Siz bana yeşil kod adlı mahmut yıldırımın kimler için çalıstıgını neden ölü yada diri yakalanmadıgını kesin ve net bir sekilde anlatın.Kesin ve net anlatmanız imkansız bu yüzden hiç bir sey faraziden öte degildir.
Kuşcu başı eşref,topal osman.
Bu adamların o günün kosullarında teşkilat-ı mahsusada görev yapmıs adamlar oldugunu unutmayın.O dönemin iç siyasi dengeleri geregi kamoyunda satılmıs hain damgası vurulup dış ülkelerin yanlarına yaklasılmasını saglanmadıgını ve bunun bir hedef sasırtmaca taktigi olmadıgını söyleyebilirmisiniz.Yok
Tekrar söylüyorum bu tip konuların tek bir amacı var.
1.Atatürk bencildir
2.Atatürk diktatördür
3.Atatürk bazı seyleri yanlıs yapmıstır vs bu yüzden yanındakiler (hilafet yanlıları gerici yobazlar) aslında haklıydılar. Bilinç altı çalısması ürünüdür.
Ya bilinçli yapıyorsunuz yada safsınız.Bugun eleştirinin topuzunun kactıgı bir dönemdeyiz.Bir taraftan demokrasi bir taraftan humanist,globalist safsatlar ile bazı degerler yıpratılmaya calısılıyo.Bugun senin için gerekli olan çerkes ethemin hain main oldugu degildir.Sanane o günün kosulları göregi öyle veya böyle bir sekilde tasfiye edilmiş sanane.Kapanmıs bitmiş.Hersey bitti bütün isimsiz kahramanlar anıldıda bir tek bazı seyleri manupule edebilcek bir muamması olan adam çerkes ethem mi kaldı ? Bu konular da madem çok hassassınız elçibey içinde bir konu açın osman batur içinde bir konu açında göriyim babayigitler.
-----------------------------işte atalarımız senin gibiler yüzünden şu sözü söyleme gereği duymuşlar.
"Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme" :)
burada hiçbirşeyi bilinçli veya saflığımızdan yapmıyoruz bizim dediğimiz tek söz şudur:
"Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme"
siz hem öldürüyorsunuz hem de hakkını yiyorsunuz.
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------işte atalarımız senin gibiler yüzünden şu sözü söyleme gereği duymuşlar.
"Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme" :)
burada hiçbirşeyi bilinçli veya saflığımızdan yapmıyoruz bizim dediğimiz tek söz şudur:
"Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme"
siz hem öldürüyorsunuz hem de hakkını yiyorsunuz.
-----------------------------Güzel kardeşim,yazdıklarımdan bu sonucu cıkartıyorsan kusura bakma ama bu senin algı organlarının yer degiştirmesidir.Madem yigidi öldür hakkını yeme lafına bu kadar sagdıksın.Tüm isimsiz kahramanlar için ayrı ayrı konu açıp ayrı ayrı haklarını savunursun.Sana kimse neden vatana hizmet etmiş birilerinin hakkını savunuyorsun bırak yigitte ölsün hakkıda yensin demiyor dikkat et.
Bu arada bizleri öpen ve kucaklayan arkadasları bende ayrıca öpüyorum ve gucaklarıyorum ve konu içinde yazılı tarihi degil koca bir farazinin sebep ve sonuclarını yazdıgımı hatırlatarak kendisini engin tarih bilgisi ile yeni ufuklara yelken acması için bırakıyorum yolu acık olsun.
-
hacı yazdıklarından BAAL gibi bu sonuç çıkıyor :) belli ki fazla okumadan okumuşluk taslıyorsun bunu ikide bir bize laf sokmandan çıkarıyorum eğer bi diyeceğin varsa bilgine güvenerek yaz böyle yok algı organları yer değiştirmiş gibi 0 km laf sokacam diye kendini kasma çünkü batırıyorsun. Gerekirse tüm isimsiz kahramanlar için konu açarım hakediyorlar da var mı diyeceği olan.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------aziz ..
sana sadece daha çok okumanı tavsiye diyorum.
söyleyeceklerim havada kalacak çünkü.
yargılanan insanların hayatını oku ve biraz olsun mantık yürüt.
-----------------------------bu nutuktan kesit
Ankara önce çerkez ethemle anlaşmak istemiş ama çerkez ethem emir altına girmek istememiş ve biraz diklenmiş, komutanlar hakkında da ileri geri konuşmuş. Sonra da Ankara tarafından şu politika izlenmiş:
o zaman böyle diyebiliriz "kendi etti, kendi buldu" kendisi de hatalarını kabul etmiş zaten. ama yazık oldu her yönden.
elevatır bende sana doru güvenilir kaynaklardan tarih okumanı tavsiye ediyorum.nutukdan daha doğrusu varsa sözüm yok o zaman
-
yaşım tutsa elçibey için de kılıç sallardım ,tıpkı amcalarım ve dayılarım gibi..
osman batur a ise sadece sitemim olur .
esir olmayı hiçbir zaman kabul etmedim etmemde.ve etmedikte....
hani ettinde ne oldu? kulakların kesildi kolların kafan burnun kesildi sonuçta ne oldu?hayattamı kaldın? (babam anlatırdı işkenceyle öldürmüşler)
insan herzaman savunduğu şey için can vereni takdir etmeyi bilmeli..
kısacası arkadaşında dediği gibi yiğidi öldürmeli ama hakkınıda yememeli.