Tarihteki Kahramanımız Çerkez Ethem Ama Onu Hain İlan Ettiler
-
azizsenel55 bunu yazdı:
-----------------------------
elevator bunu yazdı:
-----------------------------aziz ..
sana sadece daha çok okumanı tavsiye diyorum.
söyleyeceklerim havada kalacak çünkü.
yargılanan insanların hayatını oku ve biraz olsun mantık yürüt.
-----------------------------bu nutuktan kesit
Ankara önce çerkez ethemle anlaşmak istemiş ama çerkez ethem emir altına girmek istememiş ve biraz diklenmiş, komutanlar hakkında da ileri geri konuşmuş. Sonra da Ankara tarafından şu politika izlenmiş:
o zaman böyle diyebiliriz "kendi etti, kendi buldu" kendisi de hatalarını kabul etmiş zaten. ama yazık oldu her yönden.
elevatır bende sana doru güvenilir kaynaklardan tarih okumanı tavsiye ediyorum.nutukdan daha doğrusu varsa sözüm yok o zaman
valla Atatürk düşmanı değilim .öyle veya böyle ben düşüncemi söyledim ve sana tavsiyemi belirttim nutuk uda iyi bilirim okudum çözdüm çözmeye çalıştım...şimdi aramızdaki fark şu..
sen vatana böyle hizmetler etmişken sıradan bir komutan olmayı kabul edersin..
ben etmem ..
olay bu.
-
stillalive bunu yazdı:
hacı yazdıklarından BAAL gibi bu sonuç çıkıyor :) belli ki fazla okumadan okumuşluk taslıyorsun bunu ikide bir bize laf sokmandan çıkarıyorum eğer bi diyeceğin varsa bilgine güvenerek yaz böyle yok algı organları yer değiştirmiş gibi 0 km laf sokacam diye kendini kasma çünkü batırıyorsun. Gerekirse tüm isimsiz kahramanlar için konu açarım hakediyorlar da var mı diyeceği olan.
-----------------------------Konun basından beri bu konuyla ilgili yazılı tarihe güvenmeyin sonucu muammadırdır diyorum.Bunun nedeninide sebep sonuclara baglıyorum hala kalkıp bilgilmisin tarih biliyormusun vb laf kalabalıgı yapıyorsun.Ben sana yazılı ve bilinen tarihten bahsetmiyorum ki.Şimdi bunların içinde söylediklerimin hepsini yalayıp yuttun bir tek "algı organların yer degiştirmiş" cümlesinine mi alındın ?.
Bu konuda basından beri sadece bugunun siyasal düzeninde bu ve bunun gibi konuların bu sekilde manuplasyona acık tartısılmasının kimin ve kimlerin işine gelecegi hakkında yorum yazıyorum.Ben buraya bilenen basma kalıp tarihileri tartısmak için gelmedim.Bu yüzden şu çok bilindik "tarih biliyonmu,bilgin varmı" tırı vırına karnımız tok.Bu basit demogaji tozlu raflarda yerini aldı.
Sen bu konu hakkında kendi kafanda bir mantık kurmusun o dünyada karsındakinden istedigin cevabı alamayınca işi rolantiye vurup "yigittir haktır hukuktur bigidir ıvırdır tıvırdır"a vurup sadece cevap vereyim içimde kalmasın diyorsun.Ama neden üstüne alındın ki sana sahsına karsı bir seymi söylemişim.Nedir bu tavır nedir bu ani çıkışlar.Çocuk mu kandırıyorsunuz aslanım.Ben sana tarihi konusmaya degil uyarmaya geldim.Cevabın ya evet haklısın olur yada hayır olur.Kısa ve net cevap verip cekip gidersin.Bunun haricinde alınıyorsan o senin cekim kuvvetindir.
Benim sözüm de budur isteyen katılır isteyen katılmaz.Bundan sonra bu konunun uzamasını istemiyorum bu cevap sondur.Cevap vermek isteyen gelir bizzat bana verir.Ben diyecegi mi dedim.İsterse bu konu arşı alaya kadar sittin sene uzasın gitsin.Benim amacım bu tip söylerinin benim cevaplarıma vericekleri yanıtlardı ben alacagımı aldım.Hadi canım kal saglıcakla.
-
BAAL kardeş avatarını yeni gördüm "Nietzsche" imiş, daha bişi yazmama gerek yok ne desem boş olur :)
-
Hocam Çerkez Ethem Belgeselini İzlemeni Tavsiye ederim..Bende bi cd daha vardı bakayım farklı bi kaynaksa onuda koyarım
http://belgeseli.blogspot.com/2007/07/erkez-ethem-belgeseli.html
ÇERKES ETHEM BEY
"Çok hatalarım olmuştur, ama asla vatan haini olmadım..." -
Şu çılgın Türklerde okuduğum ve tarihi bilgi kaynaklarındakilere dayanarak. İlkte Bölgede yunanlılarla çatışmış. halkı korumuş. atlı birliklerle yunan çetelerini dindirmiş. fakat sonradan istedikleri olmayınca bi bakıma lider olmasının önü kapanınca hainlik yapıp yunanlılara sığınmış. yunanlılarla birlikte Türk milletine karşı olmuş..
-
TxT bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Çerkez Ethem Belgeselini İzlemeni Tavsiye ederim..Bende bi cd daha vardı bakayım farklı bi kaynaksa onuda koyarım
http://belgeseli.blogspot.com/2007/07/erkez-ethem-belgeseli.html
ÇERKES ETHEM BEY
"Çok hatalarım olmuştur, ama asla vatan haini olmadım..."
-----------------------------buradan seyredilebilir
ÇERKEZ ETHEM FULL 45 DK
http://video.google.com/videoplay?docid=38742194019452782&hl=en
-
stillalive bunu yazdı:
BAAL kardeş avatarını yeni gördüm "Nietzsche" imiş, daha bişi yazmama gerek yok ne desem boş olur :)
-----------------------------Avatarın bu konu ile ne alakası var farzet ki amcamın,dayımın ogluna benziyordu onu koydum farzet ki salladım öyle sectim bu neyi degiştirecek ki.Hepsi hava civa.Sen benim yazdıklarıma dogurudan cevap vermiyorsun ki.Ben seninle tarih mi konusyorum hayır ben seninle geçmişi mi konusuyorum hayır.Sadece konun tartısılma bicimi yanlıs diyorum ve nedenlerini sebepleriyle acıklıyorum bu kadar.Eger ben seni bu kesin art niyetli bu yüzden bunu böyle tartısıyor deseydim hiç uyarmadan yaftalayıp vay efendim sen ne biçim adamsın derdim ama demedim.
Sen bunun üzerine hala benim yazdıklarıma degil kendi duymak istedgin cevapları almak için söylediklerme farklı farklı konularla geldin.Bunun üzerine sen bana yigidi öldür hakkını yeme deme tesebbusünde bulunursan bende sana nerde senin bu söze sagdıklıgın deyip örnekler gösteririm.Etkiye tepki.Bunda da aldıgın cevapla gocunmıyacaksın kusura bakma.Sadece senden ya evet haklısın yada hayır haksıssızsın diye kısa net bir cevap bekledim ama bana kalkıp yok sen tarih bilmiyom yok bilmiş gibi konusuyon lafları ile geldin.Yok nedesne bosmus yok suymus buymus bırak aslanım bunları.Beni aklı sıra minnetsiz birileri gibi göstermeye calısanı babam olsa tanımam sende bunu iyi bil.
Sana bitir tartısmayı dedikce hala yazıyorsun madem özelden degil burdan yazıyorsun bende burdan devam ederim.Yanlıs gördügümü uyarırım.Bu konuyuda yanlıs gördüm uyardım.Bunun sebebi ise M.K.ATATÜRK'ün sahsiyetine dolaylı yoldan gelebilcek herhangi bir hakaret ve yanlıs anlamadır.Bunuda benden baska bu sitede yapıcak adam da yoktur.Şurda sunları yazmanın sebebi M.K.ATATÜRK'ün sahsiyetine duydugum saygıdır.Ve beni bu saatten sonra minnetsizlik ile suclayanın and olsun ki kafasını kırarım.Lafınızı sözünü iyi ölçüp tartın nerelere gidecegini görün ondan sonra konusun
-
tamam kardeşim tamam, sen bundan sonra şu konudan devam et.
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------tamam kardeşim tamam, sen bundan sonra şu konudan devam et.
-----------------------------Ben s.ctım yetişin komsular demenin form tarzıda ifade edilişi.Fazla düşünmeseydin.Dinlenseydin ben sana pastel boylar ile resim kagıdı getirirdim.Ona yerli malı yurdun malı haftası için resimler çizerdin.Emin ol bu konuda fazla zorluk cekmezdin.Her evde ayna vardır sonucta.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Bunların tartısılması kadar sacma sapan ipi sapı belli olmayan koca bir hiçten ibaret bir konu sayılıdır.
Siz bana yeşil kod adlı mahmut yıldırımın kimler için çalıstıgını neden ölü yada diri yakalanmadıgını kesin ve net bir sekilde anlatın.Kesin ve net anlatmanız imkansız bu yüzden hiç bir sey faraziden öte degildir.
Kuşcu başı eşref,topal osman.
Bu adamların o günün kosullarında teşkilat-ı mahsusada görev yapmıs adamlar oldugunu unutmayın.O dönemin iç siyasi dengeleri geregi kamoyunda satılmıs hain damgası vurulup dış ülkelerin yanlarına yaklasılmasını saglanmadıgını ve bunun bir hedef sasırtmaca taktigi olmadıgını söyleyebilirmisiniz.Yok
Tekrar söylüyorum bu tip konuların tek bir amacı var.
1.Atatürk bencildir
2.Atatürk diktatördür
3.Atatürk bazı seyleri yanlıs yapmıstır vs bu yüzden yanındakiler (hilafet yanlıları gerici yobazlar) aslında haklıydılar. Bilinç altı çalısması ürünüdür.
Ya bilinçli yapıyorsunuz yada safsınız.Bugun eleştirinin topuzunun kactıgı bir dönemdeyiz.Bir taraftan demokrasi bir taraftan humanist,globalist safsatlar ile bazı degerler yıpratılmaya calısılıyo.Bugun senin için gerekli olan çerkes ethemin hain main oldugu degildir.Sanane o günün kosulları göregi öyle veya böyle bir sekilde tasfiye edilmiş sanane.Kapanmıs bitmiş.Hersey bitti bütün isimsiz kahramanlar anıldıda bir tek bazı seyleri manupule edebilcek bir muamması olan adam çerkes ethem mi kaldı ? Bu konular da madem çok hassassınız elçibey içinde bir konu açın osman batur içinde bir konu açında göriyim babayigitler.
-----------------------------bu posttan sonrasını okuma ihtiyacı duymadım, ama devam sayfaları olduğuna göre bir art niyet ararım...