folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tayyip Erdoğan İmzalı Apoyu Kurtarma Çalışması

Tayyip Erdoğan İmzalı Apoyu Kurtarma Çalışması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erulluvatar
    Erulluvatar's avatar
    Erkek

aponun pişmanım demesi o kadar kolaymı ?

Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi. İnsan hergün anımsar mı aynı gözleri..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem22/yil01/ss1222m.htm

Madde gerekçeleri kısmına bakalım. İlgili gerekçe:

"Maddenin üçüncü fıkrasında terör örgütünün veya amacının propagandasının belli yerlerde yapılması, bu suçun daha ağır cezayı gerektiren bir nitelikli unsuru olarak tanımlanmıştır.

Maddenin son fıkrasında, suç işlemek için örgüt kurma suçuna ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinin terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyeleri hakkında da uygulanabileceği kabul edilmiştir. Böylece terör örgütleriyle ilgili olarak zaman zaman "pişmanlık yasası" adıyla özel kanuni düzenlemeler yapılmasına duyulan ihtiyaç karşılanmış olmaktadır. Ancak, bu hükme göre, terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyesi konumundaki kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilecektir."

Şimdi asıl değiştirilmek istenen maddeye bakalım:

http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem22/yil01/ss1222m.htm

MADDE 6- 3713 sayılı Kanunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 7- 1 inci maddede belirtilen amaçlara yönelik suç işlemek üzere, terör örgütü kuranlar, yönetenler ile bu örgüte üye olanlar Türk Ceza Kanununun 314 üncü maddesine göre cezalandırılır. Örgütün faaliyetini düzenleyenler de örgütün yöneticisi olarak cezalandırılır.

Terör örgütünün veya amacının propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Ayrıca, basın veya yayın organlarının sahipleri hakkında da bin günden onbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur. Sorumlu müdürleri hakkında, bu cezanın üst sınırı beşbin gündür. Aşağıdaki fiil ve davranışlar da bu fıkra hükümlerine göre cezalandırılır:

a) Örgütün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde, örgüte ait amblem ve işaretlerin taşınması veya bu işaret ve amblemlerin üzerinde bulunduğu üniformayı andırır giysiler giyilmesi veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerin gizlenmesi amacıyla yüzün, tamamen veya kısmen kapatılması,

b) Örgütün amacına yönelik afiş, pankart, döviz, resim, levha, araç ve gereçlerin taşınması veya bu nitelikte slogan atılması veya ses cihazları ile yayınlanması,

c) Örgüte üye kazandırmaya yönelik faaliyetlerde bulunulması.

İkinci fıkrada belirtilen suçların; dernek, vakıf, siyasî parti, işçi ve meslek kuruluşlarına veya bunların yan kuruluşlarına ait bina, lokal, büro veya eklentilerinde veya öğretim kurumlarında veya öğrenci yurtlarında veya bunların eklentilerinde işlenmesi halinde bu fıkradaki cezanın iki katı hükmolunur.

Türk Ceza Kanununun 221 inci maddesi hükmü, bu madde açısından da uygulanır. Kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilir."

Şimdi teklifin 6. maddesi olan bu maddede ilgili kanunun 7. maddesinin değiştirilmesi öngörülüyor.

Değiştirilmiş hale bir göz atalım:

"MADDE 7- 1 inci maddede belirtilen amaçlara yönelik suç işlemek üzere, terör örgütü kuranlar, yönetenler ile bu örgüte üye olanlar Türk Ceza Kanununun 314 üncü maddesine göre cezalandırılır. Örgütün faaliyetini düzenleyenler de örgütün yöneticisi olarak cezalandırılır."

Bu madde bizi tck 314. maddeye yönlendiriyor.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

MADDE 314. - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silâhlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.

Gördüğünüz gibi 314. madde Abdullah Öcalan'ın kurtulmasına izin vermiyor.

"Türk Ceza Kanununun 221 inci maddesi hükmü, bu madde açısından da uygulanır. Kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilir."

Bu madde bizi tck 221. maddeye yönlendiriyor.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

MADDE 221. - (1) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçu nedeniyle soruşturmaya başlanmadan ve örgütün amacı doğrultusunda suç işlenmeden önce, örgütü dağıtan veya verdiği bilgilerle örgütün dağılmasını sağlayan kurucu veya yöneticiler hakkında cezaya hükmolunmaz.

(2) Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz.

(3) Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeden yakalanan örgüt üyesinin, pişmanlık duyarak örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgi vermesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz.

(4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır.

(5) Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir.

Şimdi 1. fıkraya bakalım. "örgüt kurma suçu nedeniyle soruşturmaya başlanmadan" diyor. Abdullah Öcalan hakkında soruşturma var mı? var. O zaman cezaya hükmolunur.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır."

Abdullah Öcalan gönüllü mü teslim oldu? Hayır. O zaman yine cezaya hükmolunur.

Yani bu durumda Abdullah Öcalan'ın salınması gibi bir durum olmaz.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Bir tarafınızdan element uydurmayın. Burada erdoğan alehine yapılan eleştirilerin % 85'i kulaktan dolma haberler. Ayrıca bunların eğitim düzeyini merak ediyorum.

Detayıyla araştırmak yerine neden copy/paste yöntemiyle gaza geliyorsunuz ?

O yasaya göre terör örgütü pişmanlık yasasında hiçbir suça bulaşmamış, sabıkası olmamış, bir suç işlememiş olması gerekiyor.

Apo için hazırlanan bir yasa değil...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tantum
    tantum's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:
    -----------------------------

salınması gibi bir durum zaten olamaz ama maksat ortalığı karıştırmak dün askeriye vurulan askerini izledi bugün başbakan apoyu serbest bırakıyor diyorlar çok açık herşey asılsız şeylerle yıpratıp devlete güveni azaltıyorlar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

özellikle diamonique'e cevaptır

HÜKÜMETİN TEKLİF ETTİĞİ METİN başlığı altında bulabilirsiniz akpnin ne istediğini (7 nolu madde, özellikle son cümlesi)

ben yazacaktım maddeyi sen yazmışsın sağol

tck 221e kurucuları da dahil ediyor değişiklik

adım adım ilerlenecek bi konu değil mi sence de? tck 

bize yıllar önceşunları söyleyen yazarlar vardı : "apo çıkacak ve meclise girecek"

götümüzle gülüyoduk o zamanlar ama şu anki adı BDP olan partinin mecliste yer alışını, kürt açılımı denilen şeyleri vesaireyi gördükçe artık gülemiyorum yıllar önce söylenen bu söz aklıma geldiğinde.

+++++++++++++++++

diamonique sana inandırıcı gelmedim mi? o zaman bunu iyi izle

http://www.stargazete.com/politika/tck-221-esnetilebilir-78065.htm

YASAYI ESNETEBİLİRİZ 

TERÖRLE mücadelede netice alabilmek için yasal çerçeve içerisinde ne gerekiyorsa her zaman yapacaklarını belirten Erdoğan, ‘Zaten 221 şu anda çalışıyor. Yani 221 ‘Eve Dönüş Yasası’dır. ‘Eve Dönüş Yasası’ kalkmamıştır. Şu anda var, yürürlükte. Yani bunun üzerinde, onu daha esnetebiliriz, daha farklı hale getirebiliriz’ diye konuştu.  (konuşan başbakan tayyip erdoğan)

adım adım demiştim. gördüğün gibi aynen o şekilde planlar var. önce terör yasasını değiştir ama bu değişklik 221e referans versin ve bi anlamı olmasın. sonra 221i esnet. ve bu 2 değişiklik ayrı ayrı "terörü durdurmak için" diye lanse edilebilir çok güzel. ama birleşirse apoyu dışarı çıkarır.

neyse ki yapamadılar henüz. ama sadece yasa değiştirmek değil yöntemler... nedense tarihlere baktığımda kürt açılımının tarihini bu yasaların değiştirilememe tarihinden sonra yakın zamanda olduğunu görüyorum. neden acaba?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Erulluvatar bunu yazdı:

aponun pişmanım demesi o kadar kolaymı ?

bunu dedi zaten. mahkemesi esnasında kullanıldığını söyledi ve çok pişman olduğunu ifade etti. bu idam kararını engellemedi ancak idam edilmesi engellendi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

221 ve 314. maddelerin beraber değiştirilmesi gerekecek öyle bir durum olursa.

Ayrıca bahsedilen esnetilme konusu da bakalım neyle ilgili:

'Amaç bir dağa çıkışı önlemek iki çıkanı indirebilmek'

'Bir, dağa çıkışı engellemek, iki, dağda teröre bulaşmamış olanları anasının, babasının yanına çekebilmektir.'

Yani esnetilme olayı olsa bile o teröre bulaşmayanları kapsıyor. Zaten şu anki tck 221. nin 3. fıkrası bu olayı içeriyor.

"Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeden yakalanan örgüt üyesinin, pişmanlık duyarak örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgi vermesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz."

Ayrıca kürt açılımına değinmişsin. Kürt açılımını sen farklı yorumlarsın, ben farklı. Bana göre iyi birşeydir, sana göre kötü. Subjektif değerlendirmelerden çok ana olarak tartıştığımız, kesin bilgiye sahip olduğumuz, elimizde maddelerin olduğu bahsettiğimiz şu duruma göz attığımızda sonuç ortada.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

diamonique bunu yazdı:

elimizde maddelerin olduğu bahsettiğimiz şu duruma göz attığımızda sonuç ortada.

bence de sonuç ortada hem de açık bir şekilde (bakınız konu başlığı)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

diamonique bunu yazdı:

elimizde maddelerin olduğu bahsettiğimiz şu duruma göz attığımızda sonuç ortada.

bence de sonuç ortada hem de açık bir şekilde (bakınız konu başlığı)

Ehehehe hayali şeyler üzerine konuşuyorsun. Eğer 221. ve 314. maddelerde abdullah öcalanın salınmasına imkan veren bir durum olduğunda haklı olabilirsin ancak. Ama ortada böyle bir durum yok. Maddeler yukarıda. Akıl sahibi her kişi yukarıdaki maddeleri yorumlayabilir, hayali olaylar üzerine konuşmaz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

diamonique bunu yazdı:

Ehehehe hayali şeyler üzerine konuşuyorsun. Eğer 221. ve 314. maddelerde abdullah öcalanın salınmasına imkan veren bir durum olduğunda haklı olabilirsin ancak. Ama ortada böyle bir durum yok. Maddeler yukarıda. Akıl sahibi her kişi yukarıdaki maddeleri yorumlayabilir, hayali olaylar üzerine konuşmaz.

bunu senin söylemen ayrı bi ilginç yapıyor konuyu

o zaman bırakalım "akıl sahipleri" düşünüp ve okuyup karar versinler

gözleri açık olanlar bakalım ne görecekler

Toplam Hit: 7507 Toplam Mesaj: 53