Telefona Su Girdi
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------en basitinden telefonun içini açabiliyorsam ve kameramsı tarzı şeyler varsa bu kritik parçaları sök anakartı zartı surtu ver soğuk suyun altında bi güzel yıka sonra eski diş fırçası al anakarta limon sık diş fırçası ile fırçala güzelce oksitleri temizle sonra yine yıka su ile ve parçaları kavanoza koy üstüne pirinç dök kavanoz hava almasın ağzını kapat bolca pirinç dök ama neyse bir günde halolur tertemiz olur.
-----------------------------abi yemeğe tuz atmayı unuttun ?
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------en basitinden telefonun içini açabiliyorsam ve kameramsı tarzı şeyler varsa bu kritik parçaları sök anakartı zartı surtu ver soğuk suyun altında bi güzel yıka sonra eski diş fırçası al anakarta limon sık diş fırçası ile fırçala güzelce oksitleri temizle sonra yine yıka su ile ve parçaları kavanoza koy üstüne pirinç dök kavanoz hava almasın ağzını kapat bolca pirinç dök ama neyse bir günde halolur tertemiz olur.
-----------------------------ben telefoncunun çöpe at bundan hayır gelmez diye yapamayıp bana geri verdiği telefonu kafama takmam yüzünden bu şekilde düzelttim hocam. tuz muz deme bana :) n73 hala çalışıyo. iki yıl geçti üstünden hatta 3 bile olabilir hala tıkır tıkır kaldıki telefonal denize girdim 5 dakka dan fazla da yüzdüm telefonun içi bütün oksitti
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------Turşu tarifi aruyordum nereye geldim ?
-
upupup
-
aga bak bunların elktronik elemanları küçük ve hassastır keşke bataryayı hiç takmasaydın kısa devre yapıp elemanlara zarar vermiş olabilirsin bence sen kompresörü olan bi dükkana yada atölyeye git telefona iyice bi hava vur (bir pimapenci olalbilir ve ya lastikçi onlarda bulunur) eğer götürmek gibi bi imkanın yoksa saç kurutma makinesiyle fakat soğuk hava ile iyice kurut çalışırsa ancak o şekilde çalışır
-
saç kurutma makinesiyle kuruttum. iyice kuruttum. taktım bataryayı. şarj alıyor ama tel açılmıyor. açma tuşuna tepki vermiyor hiç.
-
Telefon tamir işlerinden ve telefonlardan anlayan bir insan olarak. paran varsa git tamir ettir, yok tamr parasına değecek bir telefon değil diyorsan telefonun dış kapak tuş takımı aksamını cıkar vidalarını açabileceğin bir tornavida bul ve tüm vidaları cıkar. az biraz tinerle telefonun ulaşabildiğin bütün aksamını temizle (dişfırçası ilede yapabılırsın) tinerle temizleme yaparken pilastik parçalarad dikkat et zarar verebılırsın.
sonra telefonu fon makinası ile güzelce kurut, hatta kuruturken aşırı ısıya maruz bırakabilirsin korkma pilastik parçalar hariç hiç birşeyine zarar gelmez. ısıtırsan belki oksitlenene parçalar tekrar kaynayabilir bir ihtimal. sonra açmayı dene. telefonun şarj alıyorsa çok buyuk bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, ekranın zarar görmüş ise (ekrana hiç bir görüntü gelmez, test etmek için telefonunu aç goruntu yokken bir süre sonra şifreni falan gir arama yapmayı dene yapıyorsa ekran problemli) ekran parçası 30 liradan başlar. -
affinity teşekkür ettim, ekranda birşey yok. şarj alıyor. açma tuşuna tepki vermiyor. belki de sadece tuşta birşey var emin olamadım. alyan da bulamadım şu an, içini açamadım.
şarjda bekletiyorum şu an.
-
MiLK bunu yazdı:
-----------------------------pirinç dolu kavanozun içine at kavanozun ağzı açık olsun ama 1 hafta tut.
-----------------------------+
-
MiLK bunu yazdı:
-----------------------------pirinç dolu kavanozun içine at kavanozun ağzı açık olsun ama 1 hafta tut.
-----------------------------aynen, yöntem budur