The Hobbit

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    RockZs bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Müthişti muhteşemdi harikaydı.

Alınan zevki maksimize etmek için gitmeden Elf sınıflarını hatırlamakta, kim kiminle akrabaydı kimler nerelerde yaşıyordu diye hatırlamakta fayda var.

Türkçe altyazı fena olmamış, espri yeteneğine sahip bir çevirmenmiş..

Gollum: "O zaman seni pişirir güpletirim."

başka bir yerde,

Cüce: "Bende kol kadar parazit var."

Goblinler falan da komikti keyifliydi, yağ bezesinden ibaret gibi dursalar da..

Hans abi müziklerde yine konuşmuş.. Çekimlerin çok büyük bir kısmı iç mekanlarda yapılmasına rağmen görsel açıdan da son derece tatmin ediciydi..

Kıyın paranıza gidin!

Edit: Tabii yine kitaptan farklı anlatılan yerler vardı, minik kronolojik ayrıntılar olsun, özellikle Radagaskar falan.. Kitabı okumamış olan anlamaz ama okumuş olana spoiler olur tam söylemeyeyim ayrıntısını ama şunu söyleyebilirim, iyi olmuş iyi. ((:

ya sabahtan beri aklıma takılan bi' soru var, bizler henüz izlemediğimiz bir film için "lütfen spoiler vermeyin" diye söylenir dururuz, insanları uyarırız. lakin bu film için (belki önceki lotr filmleri için de geçerli) herkesin tavsiyesi kitapları okuyarak filme gitmemiz oldu.. kitapları okuyunca spoiler'ın babasını almış olmuyor muyuz? :/

Öncelikle söyleyeyim, yazdığım her şey son derece taraflı olacak, Tolkien'e tapma eşiğinde bir insanım.

Bazı hikayeler bir filmi dolduramaz, bazılarından 3 saatlik film çıkar, bazılarından seri. Bazıları ise izlemek değil, okunmak içindir.. Tolkien evreni o kadar geniş ve detaylı kurgulanmış, karakterleri mekanları ve olayları son derece çeşitli olmasına rağmen öyle güzel bir kronolojik örgüyle düzenlenmiştir ki bir kere okumak da yetmez, okurken insanın beyin hücreleri kendilerini hediye paketi yapıp orta dünyanın en rezil canlısının bile önünde eğilmeye gider..

Bu açıdan, filmlerden tam verim alabilmek adına kitapları okumuş olmak benim gibi bir fanatiğin gözünde şart.

Onun dışında.. Altıncı His için "Adam aslında ölüymüş" demek gibi tahmin edilemez bir sonu nokta atışı veren yorumların dışında kalanlar benim gözümde zaten spoiler değil.

LOTR hakkında hiçbir fikrimiz olmasa dahi yüzüğün yok edileceği barizdi, aynı şekilde mesela, Bilbo'nun hayatta kalacağı da Hobbit için bariz. Onun dışında ara olaylar için yapılan yorumlar spoiler sayılmaz bence ^^

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

şu ana kadar yorumları okumadım burda kendi görüşümü yazim. yorumlara bakim sonra editlerim mesajı.

kendi görüşürüm LOTR hayranları için film mükemmel.hayranı olmayan insanlar sıkılabilir. 

çok beğendim film. konu işleyişi,hikayelerin devamı,yeni hikayeler eksik yerler herşey 10 numara

Müzikleride unutmamak lazım. 

ve gandalf yine gandalf :D 

BENCE KISACA GİŞEYE OYNAMAK YERİNE KİTLEYE HİTAP EDEN BİR YAPISI VAR

@izzmaritin söylediği herşeye katıltılıyorum. 

FCN tarafından 15/Ara/12 03:35 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Yazıda spoiler yok.

Filmden yeni geldim 23:45 seansıyla izledim.

Kitabı okuyanlar için gerçekten çok güzel bir film. Yüzüklerin efendisinde gibi oldu bittiye getirilmemiş en ince dönen muhabbete, espriye kadar aktarılmış filme.

İzlerken aklıma direk kitapdan sahneler geldi. Keşke yüzüklerin efendisini de bu şekilde detaylı bir şekilde çekselerdi.

Filmi izlemeden insan ynalış fikre kapılabiliyor 3 film olacak maddi amaçlı bir yapım mı dşye filan ama aklınızda öyle bir soru olmasın film gerçekten çok güzel.

Kullanılan 3d ye zaten hayran kaldım sanırım şu ana kadar ki en iyi 3d film olmuş. Zaten görsel oalrak söylenecek söz yok halen ki yüzüklerin efendisi bile birçok filmden daha iyi görsellere ve atmosfere sahipse bu film için gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum.

48 fps(24fpsymiş sanırım trde) olması da cabası görseller oldukça akıcı ve gözü kesinlikle yormuyor. Tolkien'in bir çok kitabını okumuş birisi olarak tam puanı hak ettiğini düşünüyorum bu filmin. Dövüş sahneleri filan günümüzün ötesindeydi resmen.

RaAmLis tarafından 15/Ara/12 03:36 tarihinde düzenlenmiştir

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

şunu da eklemek gerekir ki hobbit filminin getirdiği en önemli yeniliği malesef Türkiye'deki izleyiciler olarak deneyemiyoruz. o deneyimin adı "HFR" ve malesef Türkiye’de Hobbit’i HFR gösterebilecek Sinema YOK !

http://goo.gl/X3yU4

RockZs tarafından 15/Ara/12 03:37 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bugün gidecektim dublajlıymış

memento mori.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Bizim burda sinema yokki gidelim ameka

Ben bu insanları anlamıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

48fps zevki yaşayamasam da IMAX olarak izledim.  İstanbul'da izlemek isteyenler İstinye Park'a, Ankara'dakiler Ankamall'a gitsin ve hiç şüphe duymadan IMAX olarak izlesin. Parasını her kuruşuna kadar hak eden bir yapım. Uzuun uzuuuun zaman sonra yeniden Orta Dünya'ya gidip gelmek güzeldi.

Onun dışında "1 kitaptan 3 film çıkıyor amk peter jackson paranın peşinde" diyen arkadaşlara öncelikle kitabı okumalarını ve ardından filmin şu ana kadar yayınlanmış 9 tane 10-15 dk'lık prodüksiyon & post-prodüksiyon aşamalarını anlatan videoları izlemelerini tavsiye ediyorum. Bol keseden sallamanın anlamı yok. Yüzüklerin Efendisi serisinde düşük gelir, sınırlı imkan olayları sebebiyle hikayelerin büyük çoğunluğu atlandı. Öyle ki Tom Bombadil gibi bir yarı tanrının, hikayenin akışını doğrudan etkileyen birinin adı bile geçmedi filmde. Şimdiyse işler çok çok daha farklı. Ellerinden gelen her şey ile bizi Orta Dünya'ya (muhtemelen) yapılabilecek son yolculuğa çıkarıyorlar. izzmarit'in dediklerine de birebir katılıyorum. 

Film müzikleri mi demeli müziği mi demeli bilemiyorum ama efsanevi olmuş. Filmin çıkışında tuvaletlerde bile ıslıkla far over çalanlar vardı. 

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

peki o kaçınılmaz soruyu soruyorum the lord of the rings serisini izlememiş biri izlemeli mi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı

peki o kaçınılmaz soruyu soruyorum the lord of the rings serisini izlememiş biri izlemeli mi?

untitle.JPG%20%28500×450%29

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek
    LizardKing bunu yazdı
    cem-engine bunu yazdı

untitle.JPG%20%28500×450%29

peki şöyle soruyum bugün saat 18:00 dan yarın 15:30 a kadar boş vaktim var yardırıp izlemeye mi çalışsam.(arada 6 saat uyumak da lazım tabi :D )

Toplam Hit: 8267 Toplam Mesaj: 66