Tıbbi Satış Mümessilleri Hakkında Bilgi?
-
Arkadaşlar şimdi yakında bu meslek hakkında iş görüşmem var kısaca telefonda bahsettiler hastanelere eczanelere gidip ilaç tanıtımı yapacağım firma tr nin önce gelen ilaç firmalarından
bu kişiler nasıl çalışır maaşları nasıl değerlendirilir? bana ne gibi sorular yöneltebilirler? sektöre çok yabancıyım
-
bende biyoloji mezunuyum.adamlar iyi para verirler fakat geleceğin yok bu meslekte.çenenin çok iyi laf yapması lazım.
-
bi de defa dış görünüş ve konuşma şekli çok önemli
çünkü satış yaparken sahip olduğun bu materyallerle doktoru etkilemen lazım :-)
güzel giyinerek iş başwurusuna gitmen tavsiyedir :) bu sıcakta takım elbise vari şey giyilmesi abest te olsa iyi olur :)
ikna kabiliyetin iyi olmalı ki satışların her zaman iyi olsun :-)
anlayacağın bildiğin pazarlamacı oluyosun :-D
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------
bi de defa dış görünüş ve konuşma şekli çok önemli
çünkü satış yaparken sahip olduğun bu materyallerle doktoru etkilemen lazım :-)
güzel giyinerek iş başwurusuna gitmen tavsiyedir :) bu sıcakta takım elbise vari şey giyilmesi abest te olsa iyi olur :)
ikna kabiliyetin iyi olmalı ki satışların her zaman iyi olsun :-)
anlayacağın bildiğin pazarlamacı oluyosun :-D
-----------------------------giyim zorunluluğu yokmuş ama tutup hippi gibide gitmem dış görünüş no problem :)
şimdi asıl olay maaş + prim mi çalışıylolar? google danda aradım tam rakamı kimse bilmiyormuş felan :D
-
Tam rakamı kimse bilmiyormuymuş ? Yalan..
Ben kimyagerim bir çok arkadaşımda bu işi yapıyor..
Dikkat edeceklerinin listesi...
Güzel giyin, güzel kok , çenen laf yapsın , iddialı ol..
Sonra oraya görüşmeye gittiğinde o adamların muhakkak hangi ilaçları sattığını ve bu ilaçların piyasadaki muadillerini bul...
Başka hangi firma yapıyor hangi etken madde ile yapıyor bunları bil arasındaki farkı bil, fiyat farkını bil..
ORda görüşmede adamlara sana bizim ilacımızı bizim elemanımıza pazarla derler, yada orda görüşmeye gelen diğer arkadaşlara pazarla derler aranızda
oturursunuz tartışırsınız sizi kamera ile izlerler....
Size 3 aylık bir eğitim veririler... Çok sağlamda bi sözleşme yaparlar..
Bu sözleşme içinde senin kotan bellidir. Sözleşmeni dikkatli oku sana aylık satman gerekn bir kota koyarlar...
3 Ay bu kotanın altında kaldın mı cart diye seni çalışmıyor diye kovarlar ve üstüne 3 aylık senden maaş isterler..
Bunların hepsi sözleşmede yazar.
İyii oku aylık 1000 ilaç sat derler siz max. 500 600 satarsınız....
Çok dikkatli ol...
Bu iş iyi işdir ama formdan düştüğün an seni işten kovarlar..Hiç bir zaman garantisi yoktur satarsan kalırsın satamazsan gidersin..
Yüzüne darbe alırsın şeklin bozulur gidersin... Bunları bil
AYrıca 35 yaşından sonra bu işi yapman zor olacaktır. Ben tanımıyorum en azından 35 yaşından sonra çalışanı...Satışı iyi ise bile gönderebilirler..
Maaş olayına girince...
En kötü firmada bile bu tarz elemanlara min. 1 milyar para veririler....
Bunun dışında sana senede 2 yada3 tane takım elbise verirler..
Altına clio gibi bi tane araba verirler. Benzin parası bazı firmalarda sabittir.
Bazılarında ise istediğin kadardır..
Bazı firmalara doktorlara ilacı pazarla diye sana hediyeler verirler sen bu hediyeleri doktora verirsin..
Mesela doktorla anlaş 1000 ilacımızı satacağımızı garantiye al sonra al bu laptopu ona ver derler.
Yada kalem kitap, yada sabun gibi şeyler bunun yanında sana parada veririler al doktoru yemeğe götür diye....
İş bu kadar :) Umarım yardımcı olabilmişimdir...
AYrıca sattığın ürünların kotasını geçersenki benim hiç bir arkadaşım geçemedi :)
Ek para alırsın... Olduğun yerde sevilirsen ingilizcen varsa terfi edip bölge müdürü olabilirsin :)
Yeter yoruldum hayırlısı olsun şimdiden
-
vallah bu iyi oldu :) sözleşmede çalışma süren varmı? mesela 6 ay sonra işi bıraktım bırakabiliyormuyum adam beni istediği zaman kovabiliyorsa benimde istediğim zaman ayrılmam lazım?
-
reprezant diolar onlara ama güzel mini etekli bayanlara hitap eden bi meslek 2-2,5 lira maaşı var altına araba veriolar,prim olayıda var arkadaşın dediği gibi kotayı geçersen,5-10 sene yaparsın sonrası yok:)
-
istediğin zaman ayrılırsın fark etmez ama tazminat olayı var yanlış değilsem o kovarsa para alırsın yani
msn geldiğimde anlatırım uzun uzun firmanı söyle detaylı bilgi vereyim bide ilaç grubunu
-
amcam şu an novartis ilaç firmasının iç anadolu bölge müdürü 2010 passat var altında ve maaşı primler falan içinde 15.000 tlye kadar çıkıyo. adam açıköğretim mezunu. mümessillikten bi başladı genel müdürlüğe kadar çıktı. şans işi değil torpil işi değil sadece ikna kabiliyetin önemli. amcam üst üste 3 yıl ülkede en çok ilaç satan mümessildi çok çalıştı şimdide karşılığını alıyo hocam
-
doktor yada eczacıları ikna etmeye dayalı bi meslek,
ikna ederken sana verdikleri eşantiyonları(kalem defter saat bardak vs vs ) vede çeneni kullanıcaksın,
doktorları bi sekilde kafaya alman lazım
tanıdığım bi reprezant meyveyi cok seven bi doktora, köyünden bi sepet dolusu ihracat için ayrılan 1.kalite kiraz götürdüğünü biliyorum
doktor ondan sonra hep o ilacı yazmış oyle diyodu :)
altınada bitane beyaz clio verirler 34 plaka, bedava benzinle dolaşırsın gün boyu
kolay bi iş deil ama, severek yapar başarılı olursun inş
son olarak maaş aralığı firmadan firmaya deişir
en düşük 1 den başlar 2- 2.5a kadar gider
-
SilenC3 bunu yazdı:
amcam şu an novartis ilaç firmasının iç anadolu bölge müdürü 2010 passat var altında ve maaşı primler falan içinde 15.000 tlye kadar çıkıyo. adam açıköğretim mezunu. mümessillikten bi başladı genel müdürlüğe kadar çıktı. şans işi değil torpil işi değil sadece ikna kabiliyetin önemli. amcam üst üste 3 yıl ülkede en çok ilaç satan mümessildi çok çalıştı şimdide karşılığını alıyo hocam
tabi olaya bu yöndende bakmak lazım :Dön başvuruyu geçtim telefonla mülakatı geçtim esas toplantı var 3 saat felan sürecekmiş uyumasam iyi :) olursa şu işsizlik sendromunu atlatana kadar oyalanırım hiç değilse ya
satış nasıl hesaplanıyor o doktorun yazdığı ilaç sayısı kadar bölgeme göremi hesaplanacak?