Tıbbi Satış Mümessilleri Hakkında Bilgi?
-
hocam ondan tam emin değilim ama, yazdığı reçeteler eczanelere gidiyor, ve galiba eczanelerden hesaplanıyor
-
Kendi mesleğimiz bilgimiz varken ne işlere giriyoruz Allahım :)
bindik bir alemete bakalım ben firmanın ilaçları hakkında bilgi edineyim biraz pazarlama satış eğitimini aldım zaten uygulama eksik sadece :)
-
Alper ağa öncelikle hakkında hayırlısı olsun diyerek başlayayım,
* Benim enişte de tıbbi mümessil. İlk başta 1.400 maaşla başladı , altına eski kasa bi clio verdiler dediler Sinan ne kadar doktor varsa devlet, özel hastanelerde gez dolaş. Onları alıp yemeğe götür, tatile götür, beraber alışverişe git yardımcı ol. Yani anlıcan, doktoru sizin ilacı yazması için ikna edene kadar el bebek gül bebek bak :D Böyle bir iş.
Şimdi 3 seneden fazla oldu , 2.000 in üzerinde alıyor bildiğim kadarıyla - 3 ayda bir *2 maaş + 1 yılda 15 ila 21 gün izin.
* En iyi firma Koçak Farma diyordu enişte, ahh bi oraya kapak atabilsem falan diyodu ama sebebini söylemedi :)
* Ticketları dolgunmuş, öyleki aylık alışverişleri ticketlarla yapardı. 270 TL kadar bi aylık ticket limitin var sanırım.
* Çok titiz olacaksın, kendine bakacaksın ve ısrarcı olacaksın.
* Doktorlara hep hocam derim derdi, birazcık yalakalık olsun diye sanırım :)
Bildiklerimi paylaştım, tekrar hakkında hayırlısı olsun ağa :) -
Ağzın laf yapıyosa kaçırma derim alper abi..
Çünkü önü açık eğer belli bir rakamı yakalarsan maaş artar filan iyi yani..
Bizim bi tanıdık var altında arabası var benzin sınırsız kimse karşmıyo benzine felan istedğin yere git ilaç satta.. -
Bende gördüklerimi yazayım.
Altına sıfır araba verirler. (Clio, megane vb.)
Arabanın benzinini karşılarlar.
Cep telefon faturanı öderler.
Giydiğin takım elbisenin parasını verirler.
Yediğin yemeğin parasını verirler. İstersen en lüks yere git. yanında bi doktor götürmen yeterli. kimse bunun için hesap sormaz. sonuçta iş içindir.
Doktorlara dağıtman için bol miktarda kalem, anahtarlık, isimlik, ajanda, not kağıdı, usb bellek, usb vantilatör yani ıvır zıvır şeyler verirler.
Yeri geldiğinde doktorların muayenehanelerine klima taktırır parasını firmaya ödetirsin.
Doktorları tatile, yurtdışı seyahatlerine, seminerlere gönderirsin. Bunların parasıda firmandan çıkar.
Anlayacağın çalıştığın ilacı pazarlamak için her yol mübah diyecekler sana. istersen yalvar istersen zorla yazdır ama yazdır o ilaçları :)
Parasına gelince en az 2.000 tl alırsın.
Yapılabilecek bir iş.
Mümessil serkan.
kulağa hoş geliyo :D
-
Kevin Hogan'ın kitaplarını oku. Satış konusunda sana çok avantaj saglayacaktır.
-
rajooonn bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Haci varsa elinde e-kitap olarak bi yere at, indirelim.
-
hocalar daha kabul edilmedim sadece merak ettim olumlu yönleri var olumsuz yönleri var olumsuz yönleri ağır basarsa görüşmeye bile gitmeyeceğim
ben parasında değillim yükselme aşaması olsun o meslekten emekli olabilecek bir meslek olsun( bu işte bu geçerli değil sanırım) parası önemli değil
sonuç olarak tecrübesiz elemanım
-
sniperscope bunu yazdı:
rajooonn bunu yazdı:
-----------------------------Haci varsa elinde e-kitap olarak bi yere at, indirelim.
Normal kitap olarak var e-kitabını bulamadım. 3 tane kitabı var bende ;
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=461397
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=452641
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=114511 -
bi ara özel bir tıp merkezinde çalışmıştım ordan biliyorum rep rep derdim ben bunlara çok yakışıklı oluyorlar :)) kızlarıda pek güzel özenle seçiyolar sanki :)) dışardan bakınca gayet rahat mis gibi bir iş gibi duruyor ama bi anlamda doktorun yalakası oluyorsun yeri geliyor doktor tarafından azarlanıyorsun falan..çok sabır isteyen meslek..ikna kabiliyetin ve samimi güleryüzlü olman gerek sunumlarını güzelce yapıp doktoru ne çok sıkıcan nede önemsememiş gibi yapıcan orta yolu bulman lazım..umarım senin için güzel olur hayırlısı başarılar dilerim..yapılmıcak bir iş değil kendine güveniyosan denemekte fayda var..sonuçta zorla tutmuyorlar seni orda olmadı bırakırsın..