Toyota Corolla Alırken Motora Nasıl Bakılır
-
müridler iyi geceler.Yarın toyota corolla 1.6 terra benzin&lpg bir aracı almaya gidicez.Bana motoru için bakmam söylenen yağ kapağını aç eğer hava üflüyorsa o araba alınmaz dediler ama ordaki satıcı ve bikaç arkadaşımda öyle birşey olmaz diyor.kapağı tut eğer içine çekiyorsa iyidir diyorlar. Nasıl bakılır müridler bir yardım edin gözünüzü seviyim :)
-
Götür bir ikinci el testi yapan yere ölçtür motorunu öylede anlaman zor,
-
O kadar para verip araba alıyon hoca ya yanında işini bilen usta götür yada 100-200 ver komple check up yaptır serviste neyi var
neyi yok çıkar
-
testi yaptırıcaz zaten hocam da bu konu aklıma takıldı öğrenmek amaçlı açtım bende
-
Kaç model
-
Hocam en sağlıklısı serviste veya oto expertizlerde baktırman. Aracın hemen hemen herşeyi çıkıyor.
Kafana takılan soruya gelicek olursakta dedikleri gibi yağ kapakçığını açtıktan sonra dışarı doğru bi duman geliyorsa pek yaklaşma o araca derim. Motor üflüyo tabiri bildiğim kadarıyla ordan geliyor -
araç 2004 model 1.6 terra hocam.Teşekkürler müridler
-
chevrolet cruze kullanan varmı beyler ? varsa bana ulaşabilirmi ? konu açmıyım
-
bak guzel kardesım ben oto tamırcıyım belkı bılen bılır oncelıkle sunu soylıyeyım motor kapagını actıgında her araba ufler egzozdanda duman atar bunlar kulaktan dolma bılgıler once tek tek anlatıyorum sana ıyı oku sorun varsa pmden gecersın neyse once aracın kaputunu ac motorun cevresıne onune arkasına bakabılıyorsan bak yag sızdırmısmı dısında yag sızdırdıysa yerlerı ızlerı bellı olur eger bırsey yok araba calısırken motor ıyıce oluyse conta fln kurtarmıycak gıbıyse yag kapanı acar acmaz stop eder!! actın baktın bırsey yok ufaktan duman atar dumanın rengı onemlı mavımı beyazmı mavıyse sorunludur eger ordan anlamadın gec egzoza bak soyle adam gaz versın mavı bır duman atıp pıs bır koku yapıyorsa motor sorunludur ordan da anlamadın gec motor tarafına yag cubugu cek eger ustun basın yag oluryorsa uzak dur sakın yaklasma bıle hadı eyw de don gıt lpg ne zaman takılmıs onemlı olan o kontorllerını fln sor bakalım zamanındamı olmuss istde olsan yardımcı olurdum fakat orda bunların hıcbırınden anlamıyorsan ustaya gotur hadı sımdıden hayırlı olsun
-
motor yağ çubuğu çıkarılacak oraya bir cihaz takacaklar üfleme var mı bakacaklar varsa korozyon oranını gösterir o cihaz. ayrıca egzoz emisyonuna baktırmak lazım hangi gazları çıkarıyor yakamadığı yakıt oranı ne :) böylece motorun durumu ortaya çıkmış olur. kilometreden çok bu değerlere bakarım ben.
-
Kompresyon testi yapılyor. Bujiler sökülür kompresyon testi yapılır. Benzinli araçlara genelde kolay kolay birsey olmaz. ( Turbo - enjektör - pompa ) olmadığı için yüksek basınç olayı yok. Atmosferik motor. En kötü subaplarda aşınma olmuş olobilir. Zamanla bunun olması gayet normal LPG li araç. Aracı alırsan Bakımını yaptır Motor yağı olarakta ( Castrol Magnetec ) koydurursun.
Aracı alırsan haber ver.