folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Türk Olmak Kadar Zor Bir İş Yok Arkadaş ;

Türkiyede Türk Olmak Kadar Zor Bir İş Yok Arkadaş ;

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

bende anarsist e katılıyorum...yanı her kasaan mutlaka bozuk yumurta cıkar...ama sen bı bolumu bozuk dıe tumunu atarsan ıste o zaman sen düşünme yetenegının çürüdüğünü kanıtlarsın...

ve compü kardeşim sen sımdı bazı seylerı anlatmıssında boıle özene bezene anlatmıssın...kı sankı o ayrıcalıklı sandııgn kişilerın cok guzel bı hayata sahıp olduklarını sanmanı... o ayrımcılık yapıp daha ıyı bı konumda sandıgın herkesı tanımamana baglıyorum...cunku sen burda genelleme yapmıssın... belli bı bolumu veya bazıları deseydın gene ses etmezdım..cunku dedıgım gıbı her zaman iyi nin arasında saklanmıs bırde kotu vardır..

şimdi gelelim senın anlattıgın o sorunları yasamıs arkadasımızın benzerı hıc mı yok...anlatacagım kişi  gıbı adam cok hepsıde gercek ve etrafımda gorudugm arkadas ve cevreden ornek verıyorum...!

şimdi bu Ahmet ın bıde mehmet dıe bır uzaktan akrabası vardır :) ... bu mehmet o rahatlık yeri olan doguda yaşamaktadır...doguda batıda oldugundan daha az iş imkanı olmakla işsizlik tavana vurmustur...mehmet ın de babası işsizdir..bunun ustune iş olmadıgı gıbı babası kahveye takılır.. anne zaten ev hanımı...gerıye bı mehmet kalır ve babanın bı zamanlar etını tırnagına takıp aldıgı evi gecenlerde para sıkıntısına dayanamayıp satıp elıne gecen paranın kalan bır bolumunu bır eş dostla bırlıkte acacagı kucuk bı ekmek teknesıne yatırır..bu da ya kosede bı dukkan,sokakta bı sebze-meyve arabasıdır...

pekı bu küçük tekneden gelecek parada ancak kıraya gecılen evın kırasını karsılayıp elde 100 ytl lik bı para kalır...bu kalan parada mehmetle bırlıkte 4 cocuklu ve anne-babayla bırlıkte 6 kişilik bı aılenın gecım durumunu ne kadar ıdare edıyorsa...gerıye ne kalır...mehmetınde calısması...mehmette cocukluk cagını yenı bıtırıp henuz yenı olgunlasırken orta 1 sınıfa gıderken baslar calısmaya... taa ki okul bıtene kadar...ve bu zamanakadar bahsettıgınız verılen burslardan bıhaberdir..ve verıldıgını de gormus degıldir..cunku kımseye fakır die dogulu dıe burs hıcbır zaman verıldıgı gorulmemıstır..gerıye kaldıkı verılen yardılar...onlarda ordakı kaymakam ve muhtarlara gıder... eger once kaymakam ınsaflıysa verılen yardım paralarını cebe atmıyorsa ıkıncı şık muhtarınız kalır kı oda serefsız bırı degılse...torpıl yapmayıp herkese ve her ıhtıyacı olana ayrıca bazı yakınlarına yaptıgı gıbı 2-3 misli vermeyıp hakeden kısıye verıyorsa...kaldıkı sız cok sanslısınız...ayrıca verdıklerı yardımda yılda 1 olup 20 kglik pirinç,5 kg lık yağ,25 kglik şeker, bide bıkac torba makarnadır..buda şüphesiz butun bır yılı gecırmek ıcın yeter artar bıle..

ve doguda yol ve ulasım batıdakınden daha kotudur..herkesce bılınır bu...ahmet o camurlu yollardan gecıyorda mehmet ferrari ıle gıtmıyor herhalde..oda koyden tarlaların arasındantaslı yollardan ve okula 3-4 km uzaktakı koyden evınden okula gelmek ıcın bu kadar yolu yurur..

egerkı bı topluma kı ozellıkle batıya gıttıgınde sen nerelisin der doguluyum veya kürdüm dedınmı...hemen farklı bır tavır takınırlar...ıcınden kufreder..dışından elınden gelse nerdeyse döver...hep aşşagılama gozuyle bakarlar... 

buna sıze 2 ornek kendımden vereyım...

bildiğiniz gibi benle xursi 2 ayd oluyor antalyaya gelelı gecenlerde onunla kadrıyede benım kaldıgım yerde bulustuk ıste bıkac gun bende kaldı bıraz gezdık yuruduk ..daha sonra  gündüz benım cafede işim olduygundan aksam sahıle gıdelım dedık ben xursi ve kuzenım..neyse gıdıyoruz ıste ormanlık yoldan sahıle gıdılır...ama sahıle gırmeden once zabıtaların bulundugu sahıl gırıs kapısı gıbı bı yer vardır..mıllet gelıp gecıyor kımseye ses yok bız 3 muz yuruyoruz...zabıta durdurdu..
     Z(zabıta)  B(ben veya bız)
    .
    Z-hoop nerey ?
    B-sahile...
    Z-siz kimsiniz nerden gelıyorsunuz ?
    B-kadriyeden
    Z-sahıle gıdemezsını yasak..
    B -neden abi ?
    Z-sahıle damsız almıyoruz...
    B-hayda ne damı abi ya bara gırmıyrouz herhalde
    Z-yok olmuyor dedım sana...az once sahılde bı kavga cıktı ıste bazı serserıler mılletın sevgılısıne laf atmıs felan(oyle bısey olmaıdıgna kalıbımı basarım...sahıle damsız alınmaz dıe bıseymı olur amk yaw..)
    B- abi yaw ne damı Allah aşkına sahıle gıdecez bıraz sonra eve gıdecez ıste
    Z- yok olmaz dedıysem olmaz..damsız gırılmez..( o andan ıtıbaren tepem attı baktım bu serefsız dalga gecıyor bende basladım dalgamı gecmeye)
    B-abı pekı sız mılletın yanında gelen kızlara dam dıyorsunuz degılmı..pekı o kızların travestı olmadığı ne malum kontrol edıyormusunuz...ayrıca arabalar gelıp gecıyor bakmıyorsunuz bıle hangı arabayı durdurudunuz damsız gırılmez dıe..
    Zabıta 2 - sız nerelısınız?
    B- Mardın
    Z- kontrol edıyoruz sen merak etme
    B- ayrıca abı bızım damımız var ama gorunmeyen cınsten bunlar sız goremıyorsunuz yoksa bızım yanımızda damımız var..
    Zabıta 2 -(mardın dedıkya bu sefer götü kalkar adamın).. ne kıvırıyorsun lan dalga mı gecıyorsun
    B- yooo ne dalgası ayrıca kıvırmam ben..sız sordunuz bız cevaplıyoruz..
    Zabıta 2 - neden oyle karı gıbı kıvırtıyorsun ne dıyorsun sen lan..
    B- ben karı kıvırmam adam gıbı konsuyorum ıste(kendı ay lı maylı konusmalarına bakmadan benım konusmamı elestırıyor salak)...ayrıca ne alakası var...sız dalga gecıyorsunuz..bene cevap verıyorum
    Zabıta(O.ç) 2 - bu sefer kalktı ustumuze yurudu xursiye bı tekme attı ama pek sabıt ettıremedı banada yurudu yuzumden ıtti... o anda cebımdede bıcak vardı ya Allah bılıyor..eger orda konsutugumuz 2 zabıta sag klubede 3-4 zabıta ayrıca ılerde bıkac tane daha olmasaydı orda onun anasını sıkerdım...neyse bızde gerı donduk..

şimdi diğer bı olaya geceyım...bu gunlerde kuzen cafeyı satıyor ıste..bende iş arıyordum...bı oteldekı personel muduru dedıkı evraklarını hazırla gel dedı bı defasında gıttım...evraklar bıtmemıstı ama bırz konsutuk ıste daha once hıc otelde calıstınmı okul okuyormusn vs.. bıde nerelısn dedı mardın dedım...adam durdu..neyse tamam sen evraklarını bıtır gel dedı tamam dedım...pazartesi gunu evrak hazır bındım arabaya otele gıtım adam dedı yarın gel...salı gıttım dedı carsamba gel...carsamba gıttım...dedı kı suan toplantım var 1,5 saat sonra gelsın...neyse 1,5 saat otelde oturdum bekledım...tamam gelsın dedı gıttım...evrakları vereektım kı..

-evraklarını cıkarmana gerek yok...bız bu aralar personel düşüşü yasıyorruz..bırcok personelı ısten cıkarıyoruz işin kısası senı alamıyoruz...

- e madem alamıyordun neden 1 haftadır benı ugrastırıyor sallıyorsun...ayrıca 1 haftadır bı tarafım yırtıldı bu evrakları cıkarana kadar..merkeze gıt serıge gıt...hastaneye gıt adlıyeye gıt.. otobustu evraktı 50-60 ytl param gitti... madem almıycaktın neden o kadar ugrastırdın..

- sımdı sen babamın oglu degılsın...bılseydım zaten soylerdım ama bende bılmıyordum...
    amk dumun cocugu nasıl bılmezsın sızde ısler oyle bı andamı gelısıyor..yanı alamıycagını tam ben evrakları bıtırdııgm gun mu ogrendın o.ç. orda içimden adama kufredıp,gecırmek geldı ama gene tuttum kendımı... neyse dedım..

şimdi compucum senın bu kadar ayrıcalıklı dedıklerıne... boyle bısey demeden once ıyıce tanımak gerekıyormus degılmı ?...ve soyledıklerının aynısını hatta daha fazlasını senın ayırdıgın kısıler ıcın ornek gosterebılırım ama bu kadar ıyetmıstır umarım...herkesı aynı kefeye koymamak lazımmış demek...
    trafıktekı  hatalı %80 lık kısımın coguda aynı fıkırde oldugu ıcın hata yapmaya devam edıyor...egerkı bırbırlerınen haberı olsa.. onun gıbı dusunenlerınde oldugnu bılse bırlıkte hareket edıp hatalı 80 lik kısım kurallı 80lik kısıma da donusebılır...

baya bi yazmısım yaw :D son aralar o kadar seyi içime attımkı bıde bunu gorunce bırden patladım kaptırmısım kendımı...;:D

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mardinli , urfalı , batmanlı , diyarbakırlı vs.. olmamız yeterli bunlar için.. pkk'lıyız biz.. olmasak bile öle görürler.. ayrımcılık kanlarına islemis bu tür insanların.. ne yapsanda bos.. kürdo derdi ya. kürtce selam werdiğim için saglık görevlisine.. adamın afedersiniz zikmediği kalmıs..onuda yaparlar yakında.. bu tür insanlar..

diyarbakırlıyım diye çok ezildim.. ve bizim gibiler hala eziliyorlar.. ( iş arama cabasındaki hiç bir sucu olmayan diyarbakırlı bi cocugun işte alınmama dramı gibi )vs..

kehanet bizler birer yobazız bölücüyüz ayrımcılık yapan ipneleriz.. [ bos koy takma kafana :) ] [ ölemiyiz ? ]

" :D " yapmaya calıs :D

Yetim düşler bekçisi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostlar siz faşistlere bakmayın. Zamanında bütün sol kesim ve abileri pkk diye bağırıyorlardı. Neymiş Pkk devrimci ilerici marksistmiş. Lan gerizekalı beyin özürlü. Madem devrimciydi, zamanında bez parçalarından ( bayrakları oluyor ) , orak çekiçi niye kaldırdılar. Madem solcuysanız barzani - talabani muhteşem ikili köpeklerini savunanların saflarında niye yer aldınız. Bunların beyinlerinin almadığı birşey var, devrimcilikle terörizmi karıştırıyorlar. Neyapsınlar, abileri öyle davranıyor. Şu bizim sözde solculara(!) kafayı erdiremiyorum. Faşizm kötüdür derler, dünyada birçok insanı öldürmüştür derler( evet doğru ). Lan aptal insanlar , faşiszm yüzünden dünyada 5 milyon insan öldü, ya komünizm (sözde komünizm) yüzünden kaç kişi öldü. Ben söyleyeyim; 137 milyon kişi öldürülmüştür. Kaldı ki bunlar her vatansever insana faşist damgası yapıştırıyor. O zaman bizde onların faşistlerinden bahsedelim.

Apo : Sözde solcu özde o.çocuğu ( Babası Pu$ht, anası talabani , kuma olarakta barzani.). CIA 'nın eroin ayağının Ortadoğu müdürüdür kendisi.

Stalin : Zamanında Azerbeycan'a kadar saldırdı. Oradaki insanları işkenceden geçirdi.

Mao : Halan Uygur Türkleri, onların hapishanelerinde yaşamaktadır. Sırf 40 milyon kişi Mao tarafından katledilmiştir.

Lenin : Milletin elindeki paraları alıp, sözde devletleştirme bahanesiyle 5 milyon insan açlıktan ölmüştür. Ayrıca Rusya'da dinsel birşey kalmasın diye insanları öldürmüştür.

Eeee kim faşist acaba. Sorarım onlara.

Lan adi herif sen nasıl tum sol kesimi boyle suclarsın? Aq yazmak icin bilmeden etmeden yazmayın, aralarında boluculeri de vardır kabul ve onların taa amk ama sen nasıl tum kesim dersin aralarında sayılmayacak kadar vatan, insan sevgisiyle yanmıs bu sebebden dovulmus, oldurulmus kisi vardır.Bide, compu hissettigi bi yanlıslıgı hatayı anlatmıs bundan buralara nasıl gelirsin?? 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Turk olupta bu vatani satmayan, kelek atmayan yok mu ? var

Kurt olupta bu vatani seven koruyan kollayan yok mu ? var

onyargilardan kurtulmak gerek 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

kortex 

maalesef bu sekılde dusunenler var... bızde sallıyoruz ıste..ama bazende boyle dısa vurmak lazım içimizi...die dusunuyorum 

----------------------------------------------

underzero bunu yazdı:

---------------------------------------------------
    benımde anlatmaya çalıştıgım bu işte...!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

haklısın.. 

Yetim düşler bekçisi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

kürt kökenli türk vatandaşıyım, türk bayrağı altında pusu atıp,time çıktım yol devriyesinde yol kesip kimlik sordum diğer aklınıza gelebilecek yapılması gereken herşeyi yaptım.operasyon maaşımda geliyordu.kısacası bu ülke için gidip paşalargibi askerlik yapıp geldim cebimdede tc nüfus kimliğim var bundanda gurur duyuyorum.

gurur duymayanında a.q üç şerefsiz türk üç şerefsiz kürt çıktı diye bu vatanı satacakta değilim.satanında a.q.

şimdi gönder gitsin.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kehanet hoca su cumleyi kacirdin sanirim

"Elbette bu memlekette batısından doğusuna bir sürü insan sıkıntı çekiyor ,bir sürü insanın sorunları var"

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

seni ayakta alkışlamayı bor. bilirim ve inanmazsın şuan ayakdayım...elinne klavya tuşlarına sağlık...herkezin bunu anlamasını istiyorum artık...21. yy da ön yargıları olmayan bir Ülke olmalıyız...umarım bütün önyargılar zamanla yok olur çürür gider...

KAHROLSUN PKK...TÜRK KÜRT KARDEŞDİR...PKK HAİNDİR...O.Ç DUR...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    Kehanet hoca su cumleyi kacirdin sanirim

"Elbette bu memlekette batısından doğusuna bir sürü insan sıkıntı çekiyor ,bir sürü insanın sorunları var"
    ok hoca benımde demeye calıstııgm buydu... sadece bı tarafı değil dıger tarafıda aynı durumdadır..mesele olan bunu gormektir...

Toplam Hit: 6062 Toplam Mesaj: 43