Türkiye'nin İnsan Hakları İhlali Yapması Ve Gittikçe Kötüleşen Çalışma Şartları
-
Çok ilginç ya. Şirket kararı kendi başına almamış sanki :
“çanakkale valiliği il umumi hıfzıssıhha kurul kararı doğrultusunda çanakkale fabrikamız’ da çalışan tüm personelimiz 14 gün gözetimli karantina kapsamına alınmıştır” denilerek şu ifadelere yer verildi: “yıllık izinde olan personelimizin izinleri iptal edilmiştir. resmi sağlık raporu olmayan personellerimizin de işbaşı yapması zorunludur. covid temas etkisi ihtimaline karşı kişilere verilen ev izolasyonu da bu uygulama ile birlikte kaldırılmıştır ve gözetimli karantina kapsamına alınmışlardır. bu doğrultuda 27 temmuz 2020 pazartesi-9 ağustos 2020 pazar tarihleri arasında çalışanlarımızın sadece fabrika sahasında ve belirlenecek olan konaklama yerlerinde bulunmasına izin verilmiştir. bu uygulama il umumi hıfzıssıhha kurul kararı sonucu alındığından uyulması zorunludur. uymayan personele yetkili merciler tarafından 3.150 tl idari para cezası uygulanacağı gibi, kolluk kuvvetleri tarafından konaklama yerlerine gelmeleri sağlanacaktır. 14 günlük süre zarfında konaklama, yemek ve servis hizmetleri şirketimiz tarafından karşılanacaktır. 27 temmuz pazartesi mesai çıkış saati ile birlikte personelimizin konaklama yapılacak olan yurtlara sevkleri ve yerleşim işlemlerine başlanacaktır. niyazi önen gıda üretimi şu anda faaliyet göstermediğinden dolayı gelişmelere göre daha sonradan bilgilendirilecektir. ekipleriniz aracılığı ile çalışanlarımıza hazırlıklı gelmeleri (giyim, havlu ve kişisel eşyaları) konusunda bilgi verilmesini ve yukarıda belirtmiş olduğumuz uygulamanın zorunlu olduğunun aktarmalarını önemle rica ederiz.”
kaynak : https://eksisozluk.com/dardanel-ton-calisma-kampi--6616096
-
Ama hala elimizde 1000TL lik telefonlarımız var, yol yabdı, göbrü yabdı.. :) O nalet Telefonları alamadığımız zaman bunlar uyanırmı acaba.?
-
ShockMan bunu yazdı
Ama hala elimizde 1000TL lik telefonlarımız var, yol yabdı, göbrü yabdı.. :) O nalet Telefonları alamadığımız zaman bunlar uyanırmı acaba.?
Bir sıfır daha ekleyelim. Artık o da kalmadı. En dandik kamerasız telefonları bu fiyata getirdiler.
-
köprü çalışanları da kilit altında çalışıyor :) 3 aydır evine gitmeyen adam var 3 ay lan 90 gün dsfakfa :)
-
noname bunu yazdı
Çok ilginç ya. Şirket kararı kendi başına almamış sanki :
“çanakkale valiliği il umumi hıfzıssıhha kurul kararı doğrultusunda çanakkale fabrikamız’ da çalışan tüm personelimiz 14 gün gözetimli karantina kapsamına alınmıştır” denilerek şu ifadelere yer verildi: “yıllık izinde olan personelimizin izinleri iptal edilmiştir. resmi sağlık raporu olmayan personellerimizin de işbaşı yapması zorunludur. covid temas etkisi ihtimaline karşı kişilere verilen ev izolasyonu da bu uygulama ile birlikte kaldırılmıştır ve gözetimli karantina kapsamına alınmışlardır. bu doğrultuda 27 temmuz 2020 pazartesi-9 ağustos 2020 pazar tarihleri arasında çalışanlarımızın sadece fabrika sahasında ve belirlenecek olan konaklama yerlerinde bulunmasına izin verilmiştir. bu uygulama il umumi hıfzıssıhha kurul kararı sonucu alındığından uyulması zorunludur. uymayan personele yetkili merciler tarafından 3.150 tl idari para cezası uygulanacağı gibi, kolluk kuvvetleri tarafından konaklama yerlerine gelmeleri sağlanacaktır. 14 günlük süre zarfında konaklama, yemek ve servis hizmetleri şirketimiz tarafından karşılanacaktır. 27 temmuz pazartesi mesai çıkış saati ile birlikte personelimizin konaklama yapılacak olan yurtlara sevkleri ve yerleşim işlemlerine başlanacaktır. niyazi önen gıda üretimi şu anda faaliyet göstermediğinden dolayı gelişmelere göre daha sonradan bilgilendirilecektir. ekipleriniz aracılığı ile çalışanlarımıza hazırlıklı gelmeleri (giyim, havlu ve kişisel eşyaları) konusunda bilgi verilmesini ve yukarıda belirtmiş olduğumuz uygulamanın zorunlu olduğunun aktarmalarını önemle rica ederiz.”
kaynak : https://eksisozluk.com/dardanel-ton-calisma-kampi--6616096
ben gene iyi niyetle düşünüp şöyle bir ihtimal olabilceğini düşünüyorum
fabrika çalışanlarında ciddi bir nfeksiyon sayısı artışı varsa fabrikayı komple karantinaya almışlardır.
böyle bir durum söz konusu ise dardanel in ürünlerinden bir süre almamak iyi olacaktır
(gerçi bazı konserve ürünleri kapatıldıktan sonra pişiriliyor diye biliyorum ama ton bağlı öylemidir bilmiyorum)
he hasta insanları çalıştırmak doğru değil
türkiyedeki patron kafasını anlamıyorum
bu şekilde tepki çekeceğin bir hamle yapıp marka değerini birkaç milyon lira düşürmektense pozitif çıkan adamları evine gönder maaş ver sana maliyeti enfazla 150k olur :|
wert tarafından 29/Tem/20 22:32 tarihinde düzenlenmiştir -
İyiymiş
Bizim iş yeri karantinada kapandı işten çıkardılar
Ben pandemide çalışmaya razıydım
-
Yok mu sendikanız ? Yoksa da kurun 7 kurucu üye bulun, kurun zor değil. Haa sendika kurmak elbette duruma çözüm değil ama uzun yıllar çalışmayı düşünenler için orada ufak da olsa faydası olur. Anladığım kadarıyla rıza imzası da attırmadan direkt biz uyguluyoruza getirmişler olayı, kesinlikle attırıyorlarsa da atmayın atmayın demesi kolay evet biliyorum ama atmayın abi, ATMAYACAKSINIZ !
Hukuki süreç başlatın insan hakları mahkemesine kadar bile uzamaz mevzu iç hukukta halledilir diye umuyorum ama kesinlikle umuyorum hiç emin dğeilim ! Olur da sendikanız varsa takipçisi olun çünkü yavşak,kansız,orrrrospu çocuğu bazı sendika avukatları sırf cwsine ekleyebilmek için tazminat davası açar en son anayasa mahkemesi tazminatı öder ama o tazminat direkt sendikanın kasasına kalır işçi hiç bir şekilde hak talep edemez. Biy yaşadık,siz yaşamayın ! Tazminat istemiyle açılan davada anayasa mahkemesi sizi haklı bulur,tazminatınızı öderse Avrupa İnsan Hakları mahkemesi yolunuz kapanır çünkü size derler ki siz tazminat istemişsiniz iç hukuk da tazminatınızı vermiş, bizlik bir şey yok ! Eğer Sendika bu konuda bir adım atıyorsa öyle başkan maşkan hikaye direkt sendika avukatıyla konuşun tazminat şartlarını anlaşın öyle açın davanızı ama bence öyle bir durum da olmaz hakkınızı savunacak olan sendika olduğu için o parayı her türlü kasasına atar yasal olarak. Birlik olun güvenilir bir avukat bulun. Dava kesin bir dava zaten avukatın öyle iyi olmasına falan gerek bile yok ! Ama avukat da iş yeriyle anlaşıp sizi sikebilir çok az bir ihtimal de olsa o yüzden davanın e devlet üzerinden de takipçisi olun yani davanın açıldığından adınız gibi emin olun. Ve yine emin olun ki sava yüzünden sizi işten çıkartamazlar çıkartırsalar da dava sürecinde geçen zaman kadar size maaşınızı her türlü öderler ama evet dava sonlandıktan sonra... Bu dava kesin bir davadır,hakkınızı aramazsanız aptallık edersiniz !
edit: Valililik izni dahi olsa bu insan haklarına aykırıdır, hakkınızı arayın devlete ve usulsüz emir uygulayan iş yerine dava açın. Sadece avukata dikkat edin devletten tazminat aldım'ı cw'sine eklemek isteyecek bir orospu çocuğu olmasın. AİHM yolu uzundur ama hayvan gibi tazminat alırsınız hem de devletten !
Nikoteen tarafından 29/Tem/20 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Kıral sen şimdi dardanele mi geçtin , daha 2 3 hafta önce farklı bir işteydin sanki '' ilk iş günlerim berbat geçiyor vs.. diye '' konu açmıştın.
-
Adam kendi dardanelde calismiyor sanki ya.
Oyle genel, Boyle ismi olur lan demek istemis gibi geldi bana
-
FireX bunu yazdı
Nereye gidiyoruz arkadaş nereye.