folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Seçimi

Üniversite Seçimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

Asi296 bunu yazdı:
    -----------------------------

keokihamni bunu yazdı:

adamm gibi öğrencilik yaşıcam diyosan eskişehire git derim, hangi bölüme gitceğine kendin karar ver ama. eskişehirde işde bulursun kafana göre takılırsın. Hem heryere yakın kafana esdimi gezersin.

Evet hocam bende eskişehir düşünüyorum şuan en iyi orası gibi peki yurt imkanı nasıldır eskişehirde bir bilgin var mı

Birde o rehberlik kısmı bana uymaz hocam ben zaten hangi bölüme gideceğime karar veremedim ama yinede saol

dostum yurt her yerde yurttur ve her yerde poktur :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Yahu kızıyorum böyle şeyler görünce. Arkadaşım tercih dönemi meslek seçmek zorunda mısınız? Son anda meslek kararı değiştirilmeeez! Önce mesleğine sonra üniversitene karar vermeslisin. Mesleğe karar vermen için artık geç, ne isityorsan onu bir an evvel belirleyip yazmalısın. Daha sonra bu meslek örneğin bilgisayar mühendisliği olsun. Nerelerde okunabilir nerlerde daha çok gelişitrebilirsin kendini bunları araştırmak lazım. İstanbul olmazsa Ankara, Eskişehir, İzmir, Bursa ve Adana daki üniversiteler iyidir mühendisliklerde. Kampüs ve olanak olarak iyi durumda buralar. Buraların başarı sıralrına bakarsın. Başarı sıran 20000 ise 13-14 binde itibaren aşağıya doğru sıralarsın. Bu gidişle meslek seçimiyle alakalı bir makale yazmak farz oldu. Ardından da tercih rehberliği ama bu seneye değil sneye sınava girecek öğrenciler için daha faydalı olacaktır. Bir eleştiri de bu knuları eğitim bölümüne açın. Genel bölümünde saman alevi gibi sönüp gitmesin. Kişisel kalmasın herkes faydalansın.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:

Yahu kızıyorum böyle şeyler görünce. Arkadaşım tercih dönemi meslek seçmek zorunda mısınız? Son anda meslek kararı değiştirilmeeez! Önce mesleğine sonra üniversitene karar vermeslisin. Mesleğe karar vermen için artık geç, ne isityorsan onu bir an evvel belirleyip yazmalısın. Daha sonra bu meslek örneğin bilgisayar mühendisliği olsun. Nerelerde okunabilir nerlerde daha çok gelişitrebilirsin kendini bunları araştırmak lazım. İstanbul olmazsa Ankara, Eskişehir, İzmir, Bursa ve Adana daki üniversiteler iyidir mühendisliklerde. Kampüs ve olanak olarak iyi durumda buralar. Buraların başarı sıralrına bakarsın. Başarı sıran 20000 ise 13-14 binde itibaren aşağıya doğru sıralarsın. Bu gidişle meslek seçimiyle alakalı bir makale yazmak farz oldu. Ardından da tercih rehberliği ama bu seneye değil sneye sınava girecek öğrenciler için daha faydalı olacaktır. Bir eleştiri de bu knuları eğitim bölümüne açın. Genel bölümünde saman alevi gibi sönüp gitmesin. Kişisel kalmasın herkes faydalansın.

Pardon hocam o konu işini cahilliğime ver birde ben zaten kesin karar vermiştimde bugün siteyi dolaşırken falan baktım epey kötülemiş millet bilg. mh. bende dedim biraz araştırayım hiç kimse memnun gözükmüyor kime sorduysam bunu yazma diyor hatta itü den bir eleman bile demiş bilg. mh. yazmayın aç kalırsınız diye ne bilim bende sorim dedim işte

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Bizim şeyh aç mı kalmış? :)

Öğrenci koşulları açısından Adana'da Çukurva Üniversitesini öneririm. bizzat okuduğum için. İş bulmak istiyorsan da İstanbul dışında yine büyükşehirlerde okuman da fayda var. Tercihi nasıl yapman gerektiğini de yazdım zaten. Meslekşarı seçerken de etraftan duyduklarınla hareket etme. Her mesleğin başarılı ve başarısız olanları vardır. Bilgisayar mühendisliği seçenlerin bir çoğu "puanım buna tuttu popüler diye yazdım" hatasına düşüyor. Hiç bir işin kolayca para getirdiği görülmemiştir. Bilgini becerini paraya çevirmek üniversitenin işi değil ;)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:

Öğrenci koşulları açısından Adana'da Çukurva Üniversitesini öneririm. bizzat okuduğum için. İş bulmak istiyorsan da İstanbul dışında yine büyükşehirlerde okuman da fayda var. Tercihi nasıl yapman gerektiğini de yazdım zaten. Meslekşarı seçerken de etraftan duyduklarınla hareket etme. Her mesleğin başarılı ve başarısız olanları vardır. Bilgisayar mühendisliği seçenlerin bir çoğu "puanım buna tuttu popüler diye yazdım" hatasına düşüyor. Hiç bir işin kolayca para getirdiği görülmemiştir. Bilgini becerini paraya çevirmek üniversitenin işi değil ;)

Eyw hocam ama ben gene galiba gemi inşaatı ve gemi makina mh yazıcam :) epey tırsıttılar beni belki adam ayıklıyorlar bilmem ama olsun ben gemici olucam bekle beni okyanus ben geliyom kısmetse tabi :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

Asi296 bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

Eyw hocam ama ben gene galiba gemi inşaatı ve gemi makina mh yazıcam :) epey tırsıttılar beni belki adam ayıklıyorlar bilmem ama olsun ben gemici olucam bekle beni okyanus ben geliyom kısmetse tabi :D

ahah süpersin hadi hayırlıısı..

@kuytul ne güzel anlattın valla sağol yani..aynen öyle

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

Asi296 bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

niye o bölüm hocam? bende yazayım iyi bişise :D

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

Asi296 bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

niye o bölüm hocam? bende yazayım iyi bişise :D

Hocam benim kuzen var bu denizcilik lisesi var orada okuyor onlarda falan böyle adamlar çok var epey geliyorlarmış konuşmaya falan kaptan var diyor aylık 10bin alıyor işte çıktığı zaman bir aya yeni iş hazır onlar arayıp çağırıyor işe zaten sen aramıyon dedi ama bu kaptanlardan da fazla alanları varmış dedim onlar ne iş dedi gemi mh. var onlar iyi iş buuyorlar birde az Türkiyede bir itü bir ytü birde katü de var zaten yani iş şansı çok iyi en kötü 4 5 bin işe başlayabilirsin demişti bana tabi ben bilmiyorum bana güvenip seçme ben karadenizliyim denizi severim birazda ondan seçiyorum isterse 500 tl olsun ben gene severim denizin kokusu yeter bana sen iyice bir araştır emin ol

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Sıralaman süper hocam. Sadece mutlu olabileceğin mesleği seç bence. 40 yıl kadar o işi yapacaksın. her sabah sevmediğin bir işe gitmek için uyanmak istemezsin 40 yıl boyunca.

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Gemi makineleri ve işletme mühendisliği var itü tuzla kampusunde. Çıkar çıkmaz sana garanti veriyorum en az 3000$ la işe başlarsın. Oradan mezun dayım var sektördeki çok kişiyle tanıştım emin ol daha iyi iş bulamazsın! Ama zor meslektir. Gemi inşaatını salla; Gemi makineleri ve işletme mühendisliği itü ki muhtemelen buna girebilirsin...

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 6959 Toplam Mesaj: 56