folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Seçimi

Üniversite Seçimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------
    Gemi makineleri ve işletme mühendisliği var itü tuzla kampusunde. Çıkar çıkmaz sana garanti veriyorum en az 3000$ la işe başlarsın. Oradan mezun dayım var sektördeki çok kişiyle tanıştım emin ol daha iyi iş bulamazsın! Ama zor meslektir. Gemi inşaatını salla; Gemi makineleri ve işletme mühendisliği itü ki muhtemelen buna girebilirsin...

hmm hocam çok pis kanıma giriyon ya benim için farketmezde ist çok istemiyorum belli sebeplerden dolayı ama şöyle bişi var hangisi gemide hangisi masa başı işi o lazım bana mesela gemi inşaatında hem masabaşı hemde istersen gemide çalışabiliyormuşun gemi işletme nasıl hocam onuda duydumda çok bakmadım gemi inşaatından sonra

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

Asi296 bunu yazdı:

SyspioniC bunu yazdı:

Asi296 bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

Bizim şeyh aç mı kalmış? :)

Öğrenci koşulları açısından Adana'da Çukurva Üniversitesini öneririm. bizzat okuduğum için. İş bulmak istiyorsan da İstanbul dışında yine büyükşehirlerde okuman da fayda var. Tercihi nasıl yapman gerektiğini de yazdım zaten. Meslekşarı seçerken de etraftan duyduklarınla hareket etme. Her mesleğin başarılı ve başarısız olanları vardır. Bilgisayar mühendisliği seçenlerin bir çoğu "puanım buna tuttu popüler diye yazdım" hatasına düşüyor. Hiç bir işin kolayca para getirdiği görülmemiştir. Bilgini becerini paraya çevirmek üniversitenin işi değil ;)

Eyw hocam ama ben gene galiba gemi inşaatı ve gemi makina mh yazıcam :) epey tırsıttılar beni belki adam ayıklıyorlar bilmem ama olsun ben gemici olucam bekle beni okyanus ben geliyom kısmetse tabi :D

niye o bölüm hocam? bende yazayım iyi bişise :D

Hocam benim kuzen var bu denizcilik lisesi var orada okuyor onlarda falan böyle adamlar çok var epey geliyorlarmış konuşmaya falan kaptan var diyor aylık 10bin alıyor işte çıktığı zaman bir aya yeni iş hazır onlar arayıp çağırıyor işe zaten sen aramıyon dedi ama bu kaptanlardan da fazla alanları varmış dedim onlar ne iş dedi gemi mh. var onlar iyi iş buuyorlar birde az Türkiyede bir itü bir ytü birde katü de var zaten yani iş şansı çok iyi en kötü 4 5 bin işe başlayabilirsin demişti bana tabi ben bilmiyorum bana güvenip seçme ben karadenizliyim denizi severim birazda ondan seçiyorum isterse 500 tl olsun ben gene severim denizin kokusu yeter bana sen iyice bir araştır emin ol

valla ben istte doğum büyüdüm deniz sevgisi pek yok :D ama iş iyise çalışılabilir de gemide çalışmam ben. batar lan gemi :D

arkaplanda veya gemiyle ilgili diğer bölümler nasıl ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

birkere temel bölümler alanında kıyaslama yapmayın elektronik bilgisyardan iyidir makina elektornikten iyidir felan bunlar saçma cümleler hani deseniz makina çevre müh den iyidir eyvallah ama temel mühendislikler yani elektronik bilgisayr makina inşaat felan bunlar arasında kıyaslama yapamazsınız insan hangisine kendini yakın hissediyorsa ona gider.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

Asi296 bunu yazdı:

SyspioniC bunu yazdı:

Asi296 bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:

Bizim şeyh aç mı kalmış? :)

Öğrenci koşulları açısından Adana'da Çukurva Üniversitesini öneririm. bizzat okuduğum için. İş bulmak istiyorsan da İstanbul dışında yine büyükşehirlerde okuman da fayda var. Tercihi nasıl yapman gerektiğini de yazdım zaten. Meslekşarı seçerken de etraftan duyduklarınla hareket etme. Her mesleğin başarılı ve başarısız olanları vardır. Bilgisayar mühendisliği seçenlerin bir çoğu "puanım buna tuttu popüler diye yazdım" hatasına düşüyor. Hiç bir işin kolayca para getirdiği görülmemiştir. Bilgini becerini paraya çevirmek üniversitenin işi değil ;)

Eyw hocam ama ben gene galiba gemi inşaatı ve gemi makina mh yazıcam :) epey tırsıttılar beni belki adam ayıklıyorlar bilmem ama olsun ben gemici olucam bekle beni okyanus ben geliyom kısmetse tabi :D

niye o bölüm hocam? bende yazayım iyi bişise :D

Hocam benim kuzen var bu denizcilik lisesi var orada okuyor onlarda falan böyle adamlar çok var epey geliyorlarmış konuşmaya falan kaptan var diyor aylık 10bin alıyor işte çıktığı zaman bir aya yeni iş hazır onlar arayıp çağırıyor işe zaten sen aramıyon dedi ama bu kaptanlardan da fazla alanları varmış dedim onlar ne iş dedi gemi mh. var onlar iyi iş buuyorlar birde az Türkiyede bir itü bir ytü birde katü de var zaten yani iş şansı çok iyi en kötü 4 5 bin işe başlayabilirsin demişti bana tabi ben bilmiyorum bana güvenip seçme ben karadenizliyim denizi severim birazda ondan seçiyorum isterse 500 tl olsun ben gene severim denizin kokusu yeter bana sen iyice bir araştır emin ol

valla ben istte doğum büyüdüm deniz sevgisi pek yok :D ama iş iyise çalışılabilir de gemide çalışmam ben. batar lan gemi :D

arkaplanda veya gemiyle ilgili diğer bölümler nasıl ?

Hocam illa gemide çalışmana gerke yok masa başı işide varmış ayrıca istersen makina mh. de yapabiliyormuşsun ama şu öbür arkadaşın dediği ilgimi çekti gemi makinaları işletme mh. onuda araştıracağım biraz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

Çıkınca direk 3000$ dolar veriolar felan hikaye.İstersen odtüden boğaziçinden mezun ol sende bişey olmadıktan sonra yine iş bulamassın,dandik bi yerden işletmeyi 1.likle bitir yine daha çıkmadan anında iş bulursun

Saçma
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

seretide bunu yazdı:

Çıkınca direk 3000$ dolar veriolar felan hikaye.İstersen odtüden boğaziçinden mezun ol sende bişey olmadıktan sonra yine iş bulamassın,dandik bi yerden işletmeyi 1.likle bitir yine daha çıkmadan anında iş bulursun

postları okumadın galiba?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utkan
    utkan's avatar
    Erkek

Ankara Tobb u araştır bir kardeşim.Burslu ya da yarı burslu kazanabilirsin.Burs kazandıktan sonra bursun da asla kesilmiyor burada.Mezun olduktan sonra tobb a bağlı şirketlerde en az 5bin lirayla işe alırlar.

Tek kötü yanı yaz tatili yok.Burada eğitim 2 dönem değil 3 dönem.2 dönemde 1er hafta bir dönemde de 12 gün yaz tatili var:)

cumartesi günleri de ders var.

ama ben gittim inceledim.çok güzel bir okul.keşke pazar günleri de ders olsa dersin.hem eğitim sistemi çok güzel hem de okul ortamı çok güzel.zengin çocuklar da var ama hiçbir şekilde sınıf ayrımı yok.bursluyla burssuz farkedilmiyor bile.

öğretmenleri beğenmezsen yıl sonunda şutlayabilirsin.yıl sonunda hocalar puanlanıyor ve görüşler belirtiliyor.eğer çözüme yatkın değilde hoca şutlanıyor.

bu üniversitenin tek amacı kendilerine eleman yetiştirmek.o yüzden eğitim kaliteleri yüksek,ancak sıkmadan yapıyorlar bunu.

ayrıca mfcisin ya, istersen kendi alanından da çiftdal yapabileceğin gibi hukuk bile seçebilirsin çiftdal için.üşünsene örneğin bilgisayaar mühendisliği okuyorsun hem de çiftdal olarak hukuğu seçtin.hukuk diploman da oluyor ve piyasada direkt yükselirsin.

ingilizcen yoksa da üzülme.0dan gelen bir kişiyi bile 1 tılda toefl duzeyıne getırıyorlar.

seçim sana ait tobb u araştır derim.

:)sevgilerle
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi296
    Asi296's avatar
    Erkek

utkan bunu yazdı:

Ankara Tobb u araştır bir kardeşim.Burslu ya da yarı burslu kazanabilirsin.Burs kazandıktan sonra bursun da asla kesilmiyor burada.Mezun olduktan sonra tobb a bağlı şirketlerde en az 5bin lirayla işe alırlar.

Tek kötü yanı yaz tatili yok.Burada eğitim 2 dönem değil 3 dönem.2 dönemde 1er hafta bir dönemde de 12 gün yaz tatili var:)

cumartesi günleri de ders var.

ama ben gittim inceledim.çok güzel bir okul.keşke pazar günleri de ders olsa dersin.hem eğitim sistemi çok güzel hem de okul ortamı çok güzel.zengin çocuklar da var ama hiçbir şekilde sınıf ayrımı yok.bursluyla burssuz farkedilmiyor bile.

öğretmenleri beğenmezsen yıl sonunda şutlayabilirsin.yıl sonunda hocalar puanlanıyor ve görüşler belirtiliyor.eğer çözüme yatkın değilde hoca şutlanıyor.

bu üniversitenin tek amacı kendilerine eleman yetiştirmek.o yüzden eğitim kaliteleri yüksek,ancak sıkmadan yapıyorlar bunu.

ayrıca mfcisin ya, istersen kendi alanından da çiftdal yapabileceğin gibi hukuk bile seçebilirsin çiftdal için.üşünsene örneğin bilgisayaar mühendisliği okuyorsun hem de çiftdal olarak hukuğu seçtin.hukuk diploman da oluyor ve piyasada direkt yükselirsin.

ingilizcen yoksa da üzülme.0dan gelen bir kişiyi bile 1 tılda toefl duzeyıne getırıyorlar.

seçim sana ait tobb u araştır derim.

O hocam o da epey kasıntı bişeye benziyor ölürüm ben orada :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

Bursa'da oku kafanda rahat olur

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

Opter bunu yazdı:

Bursa'da oku kafanda rahat olur

bursada okuyan biri olarak neden diye sorsam...

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
Toplam Hit: 6961 Toplam Mesaj: 56