Üniversite Tavsiyesi (Yurtdışı Ve Yurtiçi)
-
Bu sene üniversiteye gitmeye karar verdim. Mekatronik mühendisliği okumak istiyorum. Daha çok robotik sistemler ve yazılımları alanında uzmanlaşmak istiyorum. Bu alanda dünyanın ve türkiyenin en iyi üniversitelerini araştırıyordum ve size bir danışayım dedim.
Mühendis bir tanıdığıma göre bu alanda dünyanın en iyi üniversiteleri japonyada bulunmaktaymış fakat japonya hakkında netten pekde bir şey bulunmuyor açıkcası.
MIT (massachusetts institute of technology) Bu alanda japon üniversitelerinden fark yaratacak şekilde daha iyi eğitim verir mi?
Türkiyede bu alanda yurtdışı üniversitelerine denk şekilde eğitim veren bir üniversite var mı? Zaten 3-5 üniversitede varmış bu departman.
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------
Bu sene üniversiteye gitmeye karar verdim. Mekatronik mühendisliği okumak istiyorum. Daha çok robotik sistemler ve yazılımları alanında uzmanlaşmak istiyorum. Bu alanda dünyanın ve türkiyenin en iyi üniversitelerini araştırıyordum ve size bir danışayım dedim.
Mühendis bir tanıdığıma göre bu alanda dünyanın en iyi üniversiteleri japonyada bulunmaktaymış fakat japonya hakkında netten pekde bir şey bulunmuyor açıkcası.
MIT (massachusetts institute of technology) Bu alanda japon üniversitelerinden fark yaratacak şekilde daha iyi eğitim verir mi?
Türkiyede bu alanda yurtdışı üniversitelerine denk şekilde eğitim veren bir üniversite var mı? Zaten 3-5 üniversitede varmış bu departman.
önceden 3-5 di hoca artık birsürü yere açıldı ya , bahçesehir iyi diye duymuştum yabancı bir üniverste ilede anlaşmalı imiş 3-4 ü orada felan okutma durumları varmış vs vs -
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------verir desem MIT yemi gireceksin ?
-
TOBB çok iyi oraya gıdersen yurt dısında garanti gibi bişey
-
VBDream bunu yazdı:
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------verir desem MIT yemi gireceksin ?
-----------------------------Evet MIT gidicem. Gidicek imkanım olmasa sence neden buraya yazıyım? Burda maddi imkan yada zeka seviyemden bahsetmek istemiyorum. Tek istediğim bilgisi olan arkadaşların bana bu konuda yol gostermesı hocam.
-
Bosluk bunu yazdı:
TOBB çok iyi oraya gıdersen yurt dısında garanti gibi bişey
-----------------------------Hocam tobb baktım fakat mekatronik mühendisliği için bir bölümü yok sanırım. Elktronik ve Makine için ayrı ayrı bölümleri var.
-
ne kadar yardımcı olur bilmem ama şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum
eğer yazılım ve robotik üzerinde çalışmak istiyorsan elektonik mühendisliğide okuyabilirsin ben elektrik-elektronik müh. okuyorum bizde bile bir çok yazılım dersi var. sonuçta elektroniğin temelinde yazılım var makineye derdini anlatmak. robotiğe gelince türkiyede robotik öğrenci kulüplerinin oluşturduğu sumo , çizgi izleyen veya futbolcu robotların haricinde çok yok varsa da en bilmiyoum.
özeti Türkiyede kalacak olursan elektronik müh. de senin için bir tercih olabilir. düşünmeni tavsiye ederim
-
@nightmare07
Hocam sağol tavsiyelerin için. Türkiyedeki mekatronik klüplerine baktım ama açıkcası tatmin olmadım. Bu yüzden hedefi yüksek tuttum ve yurtdışı alanından tavsiye istedim. Derslerini vs bir araştırayım ama sadece yazılım konusunda daha yardımcı olur gıbı gelıyor bana elektronık muhendıslıgı.
Makine açısından çok eksik kalırım gibime geldi
-
bizim okulda mekanik kulübü ve elektrik-elektroik kulübü var mekanikçiler bizdende adam alıp güneş arabası yapmaya çalıştılar ama olmadı bizimkiler zaten robot vs. yapıyorlar. bu sene bizim kulübünde robotik olarak atağa geçiceğini düşünüyorum çünkü robotçular var aramızda(ben ve bazı arkadaşlarımında değişik fikirleri var) robotçu olmak için ok iyi bir makineci olmak bence gerekmiyor kişisel görüşüm tabi bu . bence robotun içindeki servoları vs. kontrol edecek microdenetleyicileri ,devreyi vs. tasarlayıp programlamak daha önemli.
-
hocam turkiyede okullari arastirdim yurtdisina takiliyorum derken ciddi misin bilmiyorum ama haberin olsun
MIT in aldigi ogrenciler uluslarasi olimpiyatlarda dereceler yapan, yada yaptıgı projelerle direk kabul edilen ve ustune sat sinavlarinda en yuksek alan kisiler.Simdi senin universiteye gitmeye karar verdim diyerek bunu dusunmen de ilginc tabii ki.Yani para ile olacak bi durum degil para ile Bilkent e bile giremezsin sinavsiz.
Japonya ise daha zor tamamen farkli bir egitim sistemi liseyi bastan okumak gibi bir sey lazim herhalde :D
Ayrica MIT mekatronik diye bir bolum yok diye biliyorum.Diger bi nokta ise MIT de Robotic arastirmalarini EE & Computer Engineering yapiyor.
Japonya da ise bizim turkiye de computer- electronic karmasi bi bolum olarak geciyor.
Turkiye de ise okuldan okula degisen bir durum kimi okullar da CMPE grubunda kimilerinde electronic.Ama baska bi fakultede okuman katilmana engel degil.
-
Direk MIT e gitmek istiyorsan, olimpiyatlarda uluslararası derece veya yüksek seviyedeki bir yarışmada parlak bir projeyle farkedilmen gerekli. Aksi takdirde ki bence sen buradan başlıyorsun, MIT için SAT, ACT ve GRE ve sanırım ALES veya TOEFL idi, hayli yüksek dereceler alman gerekli, anadilinde yazdığın kadar iyi essay yazmanı beklerler, yaparım dersen bile yeterli değil , background ına bakıcaklar çünkü.
Onun dışında MIT için Bilkent, METU, Sabancı ve Boğaziçi' nden birini kazanıp gerek katıldığın projelerin gerekse de getirdiğin CGPA 3,6+ gibi bir ortalamayla, hoca referansı alarak başvurabilirsin. Ama farklı olmanı gerektiricektir tahmin edersin ki..
Kesinlikle öğüt olarak algılama, ama devir farklı. Ben zekiyim diyene "OK." diyecekleri bir devirdeyiz. Kanıtlaman lazım, etkilemen, farklı olduğunu YAPTIKLARINLA gösterebilmen gerekli. Yoksa çoğunluğun zeki olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi ? ..