Üniversite Tavsiyesi (Yurtdışı Ve Yurtiçi)
-
@anubisx, @musdawdaf
Yorumlarınız için çok teşekkürler hocam. Elbette maddi imkan sayesinde giderim vs tarzında bı havada değilim. Zaten ole ahım sahım bı durumumda yok . Ama gidebileceğime inandığımdan söyledim amaç sadece hedefi yüksek tutmak birazda :)
Japonyayı daha önce araştırmıştım hocam burslu olarak gitme imkanıda var fakat 1 sene japonca dersi almak gerekiyormuş. Ardından 4 sene okuldu oydu buydu derken biraz zor bir iş gibi.
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------
@anubisx, @musdawdaf
Yorumlarınız için çok teşekkürler hocam. Elbette maddi imkan sayesinde giderim vs tarzında bı havada değilim. Zaten ole ahım sahım bı durumumda yok . Ama gidebileceğime inandığımdan söyledim amaç sadece hedefi yüksek tutmak birazda :)
Japonyayı daha önce araştırmıştım hocam burslu olarak gitme imkanıda var fakat 1 sene japonca dersi almak gerekiyormuş. Ardından 4 sene okuldu oydu buydu derken biraz zor bir iş gibi.
-----------------------------arkadaşlar olabilirliğini benden önce açıklamışlar zaten. MIT'ye gitmek imkansız değil sadece imkansızın 1birim altı yani otistik falan olup 4 yaşından beri elektronikle uğraşman lazım ki şimdi düzgün bir proje çıkarıp oraya gidebilesin, yoksa şöyle düşün mesela öss ye gireceksin sen, anadolu lisesinde okuyorsun ve diyorsun ki "cerrahpaşa tıp" ama bunu isteyen daha iyi anadolu liselerinin ve fen liselerinin öğrencileride var, bunlar çalışma bağımlısı insanlar, yani bölüme girme şansını düşün ve düşünki cerrahpaşa tıpı dünyadaki herkes istiyor, o zaman işte bildiğin chosen one falan olman lazım yoksa imkansız. Japonya'yı bilmiyorum ama kültürlerinden edindiğim bilgiler doğrultusunda adamlar manyak, uyumuyorlar sadece çalışıyorlar. Yani Türkün en çok zorluk çekeceği yer :D Bir belgeselde hatırlıyorum orta okul öğrencisi kız hafta sonunu anlattı, cumartesi günü 24 saat keman çalışıyorum demişti, maddi imkan rahat etmene yeter zekan ve çalışkanlığın yoksa harran fizik tedavi ve rehabilitasyon.
-
Hocam konu benim MIT girip girebilceğim değil zaten burda ilk mesajını yazış tarzın garibime gittiği için gidemicek olsam yazar mıyım dedım.
Halada ole dıyorum. Konu bu alanda en ıyı unıversıtelerın hangılerı olduğu :) Sence oraya elımı kolumu sallayarak gıremıcegımı ben bılmıyor muyum?
Bu yuzden lutfen unıversıteler hakkında konusalım gırıp gırememe hakkında degıl :) Saol yınede yorumların ıcın
-
massachusetts amerikanın 3. yada 4. sü diye biliyorum. imkanın varsa git.
bi kız arkım var annesi orada öğretim görevlisi. kafana takılan soru olursa sordurmaya çalışırım.
-
Hangi bölümüne gitmek istiyorsun bilmiyorum, ama elektronikse, en iyileri MIT, Stanford,Caltech, Berkeley, Michigan ve Cornell diye biliyorum ben. Tabi IVY LEAGUE teki bunlar.. Japonyayı bilmiyorum.
-
anubisx bunu yazdı:
Hangi bölümüne gitmek istiyorsun bilmiyorum, ama elektronikse, en iyileri MIT, Stanford,Caltech, Berkeley, Michigan ve Cornell diye biliyorum ben. Tabi IVY LEAGUE teki bunlar.. Japonyayı bilmiyorum.
-----------------------------Elektronik ve mekanik üzerine okumayı düşünüyorum hocam. Çok teşekkür ederim hepsini tek tek araştırıcam :)
@Darkfall Teşekkür ederim hocam. Biraz daha araştırma yaptıktan sonra kafama takılan olursa size danışırım :)
-
mit e girmek kolay mı? kasma.
-
emreslmn bunu yazdı:
Hocam konu benim MIT girip girebilceğim değil zaten burda ilk mesajını yazış tarzın garibime gittiği için gidemicek olsam yazar mıyım dedım.
Halada ole dıyorum. Konu bu alanda en ıyı unıversıtelerın hangılerı olduğu :) Sence oraya elımı kolumu sallayarak gıremıcegımı ben bılmıyor muyum?
Bu yuzden lutfen unıversıteler hakkında konusalım gırıp gırememe hakkında degıl :) Saol yınede yorumların ıcın
-----------------------------tabi canım.
http://www.tahribat.com/Forum-Dershane-Fiyatlari-139205/
-
Dershane fiyatı sordum diye giremicek kadar gerizekalımı oluyorum? Yada dershaneye veremıcek kadar fakırmı?
Burdan illa size sövmek fln mi gerekli :) Karşımda dursanız kafasına takmam sizi sorduğum soruyu en çok çalıştırdığınız yerlerinizden anlamayın.
İstediğim bölüm için 510'u geçkin taban yapmam lazım. İleri düzey bi öğrenciyi (2 senedir okumadığımı varsayarak) .
-
hayalimdeki bölüm olmakla birlikte, türkiyede devlet: kocaeli, özel:Yıldız (mış)...
eğer robotik için okumak istiyorsan yanlış yoldasın, robotiği mekanik, elektronik ve yazılım olarak ayırırsan, en zor ve en çok uğraşılan yeri yazılımıdır. yazılım çözüldükten sonra, uygun kontrolör, uygun mekanik yapıya yerleştirilerek sistem kullanılır. elektronik okunarak algoritmada uzmanlaşmak doğru yoldur. yok eğer benim gibi herşeyden olsun, ne yardan geçerim ne ser'dencilerdensen doğru yoldasın :)
not: herkesin türkçesimi bozuldu? Yeni ergenler gibi bu ingilizce haranlığı nedir yahu?