Üniversitede Not Ortalamasının Önemi Ve Not Ortalamasını Yükseltmek
-
zeybekustasi bunu yazdı
Not ortalamam yüksek değil yanlız şunu hep atlıyorsunuz.
{
1) Not ortalaması yüksek olan adam zaten çalışkandır gider iyi bir yerde staj yapar kendini geliştirir.
2) Not ortalaması yükek olup not ortalamsı aslında o kadar önemli değil diye kimse demez.
3) Bu mavra not ortalaması düşük olanların kendini çok kötü hissetmemsi için söylenmiş bir pembe yalandır.
4) Sonuç hem not ortalamsı iyi olsun hem tecrübeli olunsun. Tadından yenmez.
}
O kadar kişiyle çalıştım, hiç ortalamasını sorduğum ya da cv'sinde baktığım olmadı.
İşletme, iktisat vs gibi işlerde ortalamanın önemini bilemem ama, teknik işlerde ortalamayla hava atana götüyle güler millet.
Okulu bile bitiremeden,bölüm birincisi ve ikincisinin maaşının toplamından daha fazla maaş alanlar var ;)
-
kaanstain bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Not ortalamam yüksek değil yanlız şunu hep atlıyorsunuz.
{
1) Not ortalaması yüksek olan adam zaten çalışkandır gider iyi bir yerde staj yapar kendini geliştirir.
2) Not ortalaması yükek olup not ortalamsı aslında o kadar önemli değil diye kimse demez.
3) Bu mavra not ortalaması düşük olanların kendini çok kötü hissetmemsi için söylenmiş bir pembe yalandır.
4) Sonuç hem not ortalamsı iyi olsun hem tecrübeli olunsun. Tadından yenmez.
}
O kadar kişiyle çalıştım, hiç ortalamasını sorduğum ya da cv'sinde baktığım olmadı.
İşletme, iktisat vs gibi işlerde ortalamanın önemini bilemem ama, teknik işlerde ortalamayla hava atana götüyle güler millet.
Okulu bile bitiremeden,bölüm birincisi ve ikincisinin maaşının toplamından daha fazla maaş alanlar var ;)
geçen netaştan biri geldi derse (elek. ve hab. müh. giriş), adam eski mezunmuş, bizim hoca çağırmış. yetkili bi abiymiş, not ortalamasının önemi yok filan dedi, alımlarda filan kimse sallamaz ortalamayı filan dedi. hoca da yine de çalışın siz ortalamanızı düşük tutmayın ama önemsiz dedi, 7 senede bitirip benden çok daha iyi konumlarda arkadaşlarım var falan dedi. ben de kendimi avuttum :B
-
Ben de bu konularda çok kafa yormuştum mezun olduğumda ama görüyorum ki not ortalaması sadece prestij sağlıyor o da teknik bilgi ya da tecrübe ile desteklenmediği müddetçe sadece 1-2 saatlik muhabbetle yok olabiliyor. Ama bana sorarsan yine de daha yüksek bir not ortalaması yapabilecekken çalışmadığım için pişmanım.
Not ortalamam 2.59 çok çalışkan bir öğrenci değildim ama alanımda tecrübeliyimdir ve iş yaparım.
Ales Puanım:89
Dil Puanım:IELTS 7.5
Şu anda hem İstanbul Üniversitesi'nde hem de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimi alıyorum. Ayrıca mülakat sıralamalarının çoğunda 3 ve üzerinde ortalamaya sahip adamlardan yukarıda sonuç aldım toplam puanda.
Öğrenciyken okuldan/derslerden çok kendimi geliştirmeye ağırlık verdim. Hem sosyal anlamda hem de teknik anlamda kendimi geliştirmek için bir çok şey yaptım. Öğrenci Kulüplerine üye oldum ve tüm öğrencilik hayatım boyunca münazara yaptım. 20'den fazla münazara turnuvasında üniversitemi temsil ettim ve bu bana inanılmaz bir özgüven ve sosyal iletişim becerisi kazandırdı. Bir yıl boyunca da takım kaptanlığı yaptım. Herkes beni eleştiriyordu bir mühendis adayı olarak neden bunlara vakit ayırdığıma anlam veremiyorlardı. Ama benden sana tavsiye iletişim her şeyin önünde değerli bir araç. Yani doğru iletişimle bir çok dezavantajdan kurtulabilirsin.
Not ortalaması önem sırasında ilk gelmese de bence önemlidir, ne kadar disiplinli olduğunu gösterir.
Teknik anlamda gelişmeden mezun olursan isterse not ortalaman 4 olsun bir yerde ilerleyişin duracaktır torpilin sağlam değilse.
Ve sosyal anlamda kendini donatman lazım. İletişim bence en önemli güç. İyi bir teknik bilgi birikimi ile birleşirse başarısızlıkla sonuçlanabileceğini sanmıyorum.
Akademik ya da özel sektörde kariyer düşünmen bence farketmez her ikisi için de yazdıklarım geçerlidir. Sadece not ortalamasıyla da akademisyen olabilirsin ama herhangi birisinden farkın olmaz kıl olduğum insanlar kervanına katılırsın.
Uzun lafın kısası hedefin not ortalaması, yüksek lisans ya da akademik kariyer olmasın. Somut hedefler yerine seni daha tatmin edecek hedefler koy bence kendi önüne. Bana göre prof. olmak bir hedef değildir ya da müdür olmak. Örneğin benim hedefim koyun gibi takip edip, bir makalelik konuyu 3'e 4'e bölüp rant sağlayanlardan olmamak. Gerçekten faydalı konularda çalışmak. Ne kadar başarılı olduğum tartışılır tabi.
-
Türkiye bile not ortalamasının bukadar belirleyici olmadığının farkındayken,neden sahibi üniversiteyi bile bitirmemiş olan Apple stajyerlerini 4.00 dan bakmaya başlıyoruz diyor? Neden birçok üniversite ülkenden önce Not ortalamasını soruyor? Bilgisayar bilmek veya herhangi bir enstiruman çalmak veya sanatsal bir yeteneğin bulunması bu konularda nekadar etkili ?
-
erebos bunu yazdıTürkiye bile not ortalamasının bukadar belirleyici olmadığının farkındayken,neden sahibi üniversiteyi bile bitirmemiş olan Apple stajyerlerini 4.00 dan bakmaya başlıyoruz diyor? Neden birçok üniversite ülkenden önce Not ortalamasını soruyor? Bilgisayar bilmek veya herhangi bir enstiruman çalmak veya sanatsal bir yeteneğin bulunması bu konularda nekadar etkili ?
hocam duyduğumu söylüyorum, eğer sanat, spor gibi üniversiteyi temsil edebileceğin şeylerde yeteneğin varsa yabancı ülkelerde bazı üniversitelerde burslu okuma imkanın oluyormuş.
hsyN tarafından 24/Kas/13 11:20 tarihinde düzenlenmiştir -
hsyN bunu yazdıerebos bunu yazdıTürkiye bile not ortalamasının bukadar belirleyici olmadığının farkındayken,neden sahibi üniversiteyi bile bitirmemiş olan Apple stajyerlerini 4.00 dan bakmaya başlıyoruz diyor? Neden birçok üniversite ülkenden önce Not ortalamasını soruyor? Bilgisayar bilmek veya herhangi bir enstiruman çalmak veya sanatsal bir yeteneğin bulunması bu konularda nekadar etkili ?
hocam duyduğumu söylüyorum, eğer sanat, spor gibi üniversiteyi temsil edebileceğin şeylerde yeteneğin varsa yabancı ülkelerde bazı üniversitelerde burslu okuma imkanın oluyormuş.
Doğrudur hocam. Yurtdışı eğitim fuarında özellikle soruyorlardı herhangi bir spor branşında başarınız var mı diye. Bazı okullar sporcu bursu veriyor.
-
türkiyede not ortalamanın yüksek olması akademik hayatında önem arzediyor..
benim ortalamam 3,02, bilerek 3 civarına odaklamıştm kendimi nitekimde istediğimi aldım, istesem 3,5 da ya da daha üstü de yapardım ama o kadar aşırıya gitmeye gerek yok dedim ama eth zurich üniversitesine mail attığımda ortalamamın çok düşük olduğunu söyleyince bi an şok geçirdim.. oysa ben bilerek yükseltme uğraşına girmedim ve 3 ün gayet yeterli olduğunu düşünmüştüm..
onun dışında not ortalaması başka bir yerde karşıma çıkmadı..
geleceğin biraz akademik yönde olduğu için mümkün mertebe ortalamanı yüksek tutman avantajına olacaktır.. tabi sadece ortalama yetmeyecektir, bunun yanına dil puanı, ales gibi şeyleri de eklemen gerek ve mesleğine göre yayınların olması lazım.. ben akademisyenliği düşünmesem de, uluslararası bir dergiye kabul edilmiş makalem(iz) var. Ve yine aynı uluslararası dergi için 2 tane de hakemliğim var.. bildiğim kadarıyla bu yayınların akademik hayatındaki yükselmelere etkisi büyük..
unbalanced tarafından 24/Kas/13 14:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Peki bu yeteneklerin illaki böyle okulu temsil edecek kadar yüksekmi olması gerekiyor,yanı bi adam resim yapsa veya piyanoyla ilgilense bu bir artı olamazmı?
Nekadar gerekir yurt dışı için? Yani nasıl bir barajın üzerinde olmalı.Okurken böyle akademik makale yayınlamak,projeler yapmak nasıl mümkün oluyor,yani bir hoca le birliktemi nasıl? Tavsiyelerin neler hocam?
Yurt dışında staj veya yüksek lisans başvurusunda ne gerekiyor?.Buradaki Yüksek lisanstaki kriterlermi geçerli?Ne tarz sınavlara girmiş olmak gerekiyor?
-
erebos bunu yazdı
Peki bu yeteneklerin illaki böyle okulu temsil edecek kadar yüksekmi olması gerekiyor,yanı bi adam resim yapsa veya piyanoyla ilgilense bu bir artı olamazmı?
Nekadar gerekir yurt dışı için? Yani nasıl bir barajın üzerinde olmalı.Okurken böyle akademik makale yayınlamak,projeler yapmak nasıl mümkün oluyor,yani bir hoca le birliktemi nasıl? Tavsiyelerin neler hocam?
Yurt dışında staj veya yüksek lisans başvurusunda ne gerekiyor?.Buradaki Yüksek lisanstaki kriterlermi geçerli?Ne tarz sınavlara girmiş olmak gerekiyor?
şimdi hocam, makale yayınlamak için bildiğim kadarıyla en az doktor olmak gerekiyor (belki öğrencisi de olman yeterlidir bilmiyorum), o yüzden ben makalemi yazdım daha doğrusu tez danışman hocam yazmamı söyledi, sonra ingilizceye çevirdik ve o dergiye yolladı, incelediler v.s. kabul edildi. ama makale yazarlarında ilk hocanın adı var ondan sonra benim adım. çünkü hoca doc.dr. .. benim makale yayımlama yetkim yok.. o yüzden sen de bi hoca ile yayımlatabilirsin ama yazarlarda ilk onun adı gelecek. ve adın ilk olması demek emeği çok harcayan demektir. maalesef türkiyede durum böyle, sanırm her hoca böyle yapıyor..
yüksek lisansa gelirsek, ben başka bir üniversiteden kabul aldım, orda ortalamam ne kadar önemli değil bilmiyorum, hoca beni sevdi, bir kurul vardı, öğrencileri kabul eden kurul, transkriptimi falan yolladım, en az 120 ects lik kredi olması lazımdı, benim de 240 ects kredim vardı, ders içeriklerini de yolladım, computer science a uygundu o yüzden hocalar kabul etti beni..
bir de dil olayı var, eğitim ingilizce olacak ama gideceğim üniversite her hangi bir dil ispatı istemedi benden. yani ister bil ister bilme, bu senin sorunun gibi bir mantıkla gerek duymuyor. ama genellikle okunacak bölümün diliyle ilgili ispat istiyorlar ve ingilizce için toefl, ielts gibi sınavların notları önemli..
ben şimdi yüksek lisansa kabul edildim. ama bir de işi garantiye almak için, avusturya da ki arkadaşın okuduğu yere başvurdum ama orası lisans düzeyiymiş.. oradan da kabul aldım orası da dil istemedi benden. ama almanca eğitim alacakmışım.. almanca olmadığı için bir sınavı geçene kadar beni kursa yollayacaklar. kursun dönemlik ücreti 340 euro falandı sanırm.. okula kayıt olduğunda ise 720 euro olması lazım. sanırm bu ücret tüm AB ülkelerinde aynı olacak şekilde yükseltildi. eskiden ücretsizmiş bu okul (salzburg üniversitesi), ben diğer üniversiteden kabul aldığım için o da master düzeyi olduğundan salzburg a gitmiyorum ama kabul kağıdım var yine de..
staj olayına gelince, ücretli staj yeri bulabileceğini sanmıyorum. aiesec diye bir kuruluş var onlar sana staj yeri buluyor ve orada ücret alabiliyorsun ama gitmeden önce biraz onlara para vermen gerek ve onların sınavlarını geçmen gerek.. tabii her zamanki gibi türkiyedeki aiesec in ciddiyeti sıfır, karı-kız olayı dönüyor oralarda ve senin ciddi anlamda çok çok sivri olman lazım. genel itibariyle gidemezsin, bir miktar para kaptırırsın ancak..
bana yurtdışında staj yeri bulan arkadaş aiesec dendi, benden türkiyedeki aiesec ile iletişime geçmemi istedi, mail attım bi kaç kişiye, bir kişi bile cvp vermedi, bu kadar sorumsuzluk olur işte.. ama ben yine stajımı yaptım, daha doğrusu staj değildi normal işti :)
stajda genelde ücret alamayacağını baz alırsak geçinecek parayı nasıl sağlayacağını düşün? eğer para sıkıntın yoksa, üniversitelerdeki hocalarla iletişime geç, hangi alanda çalışmak istiyorsan o alanla ilgili hocalara güzel bir mail yaz ve asistanı olarak yanında staj yapmak istediğini belirt. ama en önemli kriter, hocadan her hangi bir ücret talep etmediğini söyle.. bu şekilde kabul edilme şansın artacaktır. diğer türlü aracı firmalar var staj yeri buluyor ama çok da billgim yok..
-
bknz:imza