Uyku Felci
-
Arkadaslar olaya hem batil hemde bilimsel yonden baktiginizda ortada bir felc vakasi var , uyku felci olsa ne olur karabassalar ne olur , sonuc itibari ile hareket edemiyor ve ses cikaramiyosunuz.
Peki bu durumda neler yapilabilir -
Hocam bununla ilgili bana birşey demişti , bilim adamları falan incelemiş karabas diye bi olay v.s yokmuş neden dersen misal uyuyorsun birden uyanmak istiyorun beyindeki hücre hemen aktif olmuyormuş ondan dolayı vucut tutuluyormuş.
-
duayla gecıyo ne ılgınctırkı:)
-
Duayla geçmiyor hocam. Sakin olup bekleyince geçiyor. Gelecek sefere dua etmek yerine 1'den 100'e kadar saymayı dene bak bakalım geçiyor mu?
-
sana gore gecmıyodur baskasına gore gecıyodur)
-
albertinajeffley bunu yazdı
duayla gecıyo ne ılgınctırkı:)
dua etmeyince saatlerce öyle mi kalıyon =)
beklicen. düştüğünde ağrıyan yerin için napıyosun? bekliyosun ki vücut toparlasın. beklerken ister dua oku ister erotik şeyler düşün.
-
KrypT bunu yazdı
Duayla geçmiyor hocam. Sakin olup bekleyince geçiyor. Gelecek sefere dua etmek yerine 1'den 100'e kadar saymayı dene bak bakalım geçiyor mu?
okan bayulgenin programına bu konuda uzman bi prof. gelmişti. o da buna benzer bişey söylemişti. hatta bi kaç psikolog, çoğunun korkuyla alakalı psikolojik bişey olduğunu söyledi dua ile geçmesi korkunu dua ile yendiğine inandığın için psikolojik oalrak rahatlatıyor kişiyi ve normale dönüyor gibi bişeyler demişti.
-
uyku halinde kolun ayağın uyuşur sonuç olarakta kısmı felç geçirdiğini düşünürsün. Korkma hissi ne alaka onu kuramadım bende bi dönem epey bi geliyodu bana o durum dua okumadım geçti.
özellikle hamile kadınlara gelir çünkü uyuma esnasında çok hareketli değillerdir kolu bacagı uyuşur
-
albertinajeffley bunu yazdı
sana gore gecmıyodur baskasına gore gecıyodur)
Niye sinir sistemimiz mi farklı?
Edit: Kol, bacak uyuşması nedir abi iyi güldüm hahah :D
krypt tarafından 25/Ara/13 15:07 tarihinde düzenlenmiştir -
bes parmagn bırı aynı olmadıgı gıbı ınsan algılayıs bıcımı ve rahatlama yontemı farklıdır kımı medıtasyonda kımı duada kımı budada bulur rahatlamayı:)
-
Senin rahatlamanla bir iligisi yok durumun bacım. İstersen 1 dakika dua oku, istersen 1 dakika şarkı söyle, istersen 1 dakika panik yap bağırmaya çalış, yine de geçecektir. Çok ekstrem bir durumda 3-5 dakika sürebilir. Halüsinasyon görmeye sebep olabilir. Narkolepsi ile ilişkili bir durumun yoksa uykunu düzene sokacaksın.
Bak uyku seviyelerini araştırarak bir fikir edinmeye başlayabilirsin.
Edit: Ayrıca beş parmak örneğin de çok derinmiş tebrik ederim.
krypt tarafından 25/Ara/13 15:12 tarihinde düzenlenmiştir