Wifi İle Çelik Camı Aşmanın Yolu
-
Arkadaşlar bir laboratuar için her kata ayrı ayrı kurulum yapmam gerekiyor şöyle bir durum var:
her kat cam bölmelerden oluşuyor, camın kalınlığı 2 mm tamperli + 2mm tamperli çelik arada özel bir jel tabaka var, çelik camı tutan kısım 3mm içten 4mm dıştan alüminyum ile destekleniyor ve izolasyon olarak sıvı conta üstüne eritme plastik kullanılmış yani her bir oda tam olarak yalıtımsız. odaların havalandırması ozon klima ile sağlanıyor odanın arka kısmına geçmek o kısımdan network kurmak falan imkansız içeri giren hava dahi kontrol altında.
her katın ilgili cihazları tam olarak katın ortasında yani tüm odaların baktığı daire şeklindeki holün ortasında ve işin bok kısmı da bu buraya kablo gelmiyor odalardan çıkan kablo yok ve çekilmesi imkansız :( her şeyin wifi olarak çalışması gerekiyor. tavandan aşağıya inen 8 metreye 8 metre çelik konstrüksiyon var buraya ana elektrik kablosu geliyor silindirik bir dolap gibi her şeyin bunun içine monte edilmesi gerekiyor.
böyle bir ortamda deneme yapmış arkadaşlar var mı? laboratuar bütünlüğünü bozacağı gerekçesiyle alüminyumun delinmesine kesinlikle karşılar, bana kalsa alüminyum kısımlarına birer delik delerek laboratuar içindeki cihazların wifi antenlerini oraya kadar uzatacağım, fakat bana kalmıyor. benzer ortamlara kurulum yapmış arkadaşlar ne önerirler.
-
Hocam araya wireless bridge koyarak alanı genişletebilirsin ben dd-wrt imajı attığım bi asus modem ile evdeki neti çoğaltıp çekmeyen yerlere ulaştırıyorum.
Diğer yapabileceğin birşey de eğer kablo çekme şansın varsa modemden dışardaki başka odaya ulaşan bir kablonun ucuna repeater takmak
-
Hocam bilmiyorum ama merak ettim. Ne orası öyle
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam araya wireless bridge koyarak alanı genişletebilirsin ben dd-wrt imajı attığım bi asus modem ile evdeki neti çoğaltıp çekmeyen yerlere ulaştırıyorum.
Diğer yapabileceğin birşey de eğer kablo çekme şansın varsa modemden dışardaki başka odaya ulaşan bir kablonun ucuna repeater takmak
http://m1309.hizliresim.com/1f/t/t019t.jpg
müthiş resim yeteneğimle çizebildiğim kadarı bu oldu yapı bu
-
Eğer az da olsa çekim gücü var ise şifrelerin zorluk derecelerini düşür o bile işe yarar,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Eğer az da olsa çekim gücü var ise şifrelerin zorluk derecelerini düşür o bile işe yarar,
antaira denen bir firma buldum, camın teknik özelliğini jelin içindeki malzemeyi de öğrenin gelin dedi. biz her koşulda geçiririz biz geçiremezsek kimse geçiremez falan dedi içim bir hoş oldu amk. şimdi perpaya gidip görüşeceğim :|
@Castaway laboratuar biyolojik örnekleme ve analiz laboratuarı
-
hocam bazı firmaların uzun mesafe kablosuz cihazları vardı onların sinyalleri baya güclü oluyor onları yakın mesafede kullanmayı deneye bilirsin sinyal gücü fazla olduğu için geçer diye düşünüyorum...
-
RETRET bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
antaira denen bir firma buldum, camın teknik özelliğini jelin içindeki malzemeyi de öğrenin gelin dedi. biz her koşulda geçiririz biz geçiremezsek kimse geçiremez falan dedi içim bir hoş oldu amk. şimdi perpaya gidip görüşeceğim :|
@Castaway laboratuar biyolojik örnekleme ve analiz laboratuarı
hahahah.....
oglen vakti iyi guldum
-
su bi ara internetti elektirik hattına gecıren zıbızort lar wardı adını unttum o tarzda bısey kullana bilirisin bence
"bu cihaz gibi bşey galıba işni görurmu bılelememhttp://www.youtube.com/watch?v=yuhyTsNvefM
http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=2244&model=TL-WPA2220KIT "
yada o elektırık hattının oldugu kutuya kaplo cekıp oradan access point benzerı bısey le dagıtıcan o kutuya kaplo ceke bılıyosan tabi ?
fox89hakan tarafından 25/Eyl/13 14:52 tarihinde düzenlenmiştir -
outdoor tarzi wifi ile cozebilirsin ancak.
o kadar kalin + celik + ozel alasimli cam vs ya kablo ile ya saglam wireless ile cozersin.
-
underzero bunu yazdı
outdoor tarzi wifi ile cozebilirsin ancak.
o kadar kalin + celik + ozel alasimli cam vs ya kablo ile ya saglam wireless ile cozersin.
hocam olayı çözdük fakat imanımız gevredi diyebilirim. pci wifi kartlar değişti, anten biraz daha büyük donanımı incelemedim adedini 120 usd den soktular.
cama iç ve dış tarafa büyük yemek tabağı boyunda iki plaka yapıştırdılar içte kalan kısımlar teflon tavayı andırıyor spiral gibi çok ince bakır var içerisinde. adedine 40 usd verdik yani her oda 160 usd ye maloldu :| bunlar simetrik olarak birbirine tam karşılık geliyor, sadece dış yüzeyinden cama yapıştırıldı iç yüzeyinde yapışkan kullanılmadı. wifi nickleri boşuna da almış olabiliriz bilemiyorum adam gayet iyi geçirdi sinyali :| gayet iyi çekiyor şu anda. iyiki uğraşmamışım boşuna debelenip duracakmışım.