Work And Travelciler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar selamlar.Ciddi ciddi Amerika yada Kanada da work and travel yapmayı düşünüyorum.Bizim bir akrabanın arkadaşı 3 ayda 10 bin dolar biriktirmiş Kanada da balık fabrikasında.Aşağıdaki verdiğim bilgiler ışığında  bana ülke,acenta yada başka bir tavsiyenizi sunabilirseniz sevinirim.

AMACIM

Amacım %80 oranla para kazanmak.Travel yapmak,sosyalleşip arkadaş yapmak 2.planda benim için.3 ayda ortalama 10 bin dolar biriktirmek istiyorum.

AVANTAJLARIM

-İngilizce (upper Intermediate)

-Rusça (Intermediate) 

-Esnek çalışma saatlerine uyum sağlarım (ortalama 13 saat çalışabilirim)

-Fiziksel güç gerektiren işler parası iyiyse yine yapabilirim.

-Alkol ve sigara kullanmam.

-Tutumluyumdur gece hayatı ve eğlenceye çok para kaptırmam.Kız arayışında falan olmadığım için o konularda masraf yapmam.

-Asosyal biri değilim.İnsanlarla güzel konuşabilir,muhabbet edebilirim.

-Garsonluk deneyimim var.

DEZAVANTAJLARIM

-Ehliyetim yok ve araba sürmeyi bilmem.

-Yüzme bilmem.

-Çok pis ve tozlu ortamlarda çalışmam (inşaat,hafriyat vs)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Hacılar selamlar.Ciddi ciddi Amerika yada Kanada da work and travel yapmayı düşünüyorum.Bizim bir akrabanın arkadaşı 3 ayda 10 bin dolar biriktirmiş Kanada da balık fabrikasında.Aşağıdaki verdiğim bilgiler ışığında  bana ülke,acenta yada başka bir tavsiyenizi sunabilirseniz sevinirim.

AMACIM

Amacım %80 oranla para kazanmak.Travel yapmak,sosyalleşip arkadaş yapmak 2.planda benim için.3 ayda ortalama 10 bin dolar biriktirmek istiyorum.

AVANTAJLARIM

-İngilizce (upper Intermediate)

-Rusça (Intermediate) 

-Esnek çalışma saatlerine uyum sağlarım (ortalama 13 saat çalışabilirim)

-Fiziksel güç gerektiren işler parası iyiyse yine yapabilirim.

-Alkol ve sigara kullanmam.

-Tutumluyumdur gece hayatı ve eğlenceye çok para kaptırmam.Kız arayışında falan olmadığım için o konularda masraf yapmam.

-Asosyal biri değilim.İnsanlarla güzel konuşabilir,muhabbet edebilirim.

DEZAVANTAJLARIM

-Ehliyetim yok ve araba sürmeyi bilmem.

-Yüzme bilmem.

-Çok pis ve tozlu ortamlarda çalışmam (inşaat,hafriyat vs)

100 üzerindne puan verecek olursak 85 çok şanslısın hocam :) avantajların çok güzel.

Kanada işi bitti artık..

myblackworldweb tarafından 20/Tem/13 01:49 tarihinde düzenlenmiştir

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

daha onceki ingiltere deneyimine bir amerika yada kanada neden olmasin takipteyim

work and travel hakkinda hic bilgim yok :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Bir müridcan açıklasada bizde aydınlansak upp

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    subasici
    subasici's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

3 ayda 10.000$ biriktiren arkadaş büyük ihtimal günde 15 saat çalışmaya mahkum olmuştur.

İngilizcenin yeterli olması sana alaska gibi uzak yerlerde değilde daha çok abd nin merkezlerinde çalışma fırsatı yaratır.Yani herkes para için alaskaya gider fakat ingilizcene güveniyorsan, newyorkta çok daha fazla para kaldırırsın.

İkinci birşey ben ikinci gidişimde 4 ay kaldım, 120 günlük vizeyi son gününe kadar kullanmıştım, fakat 10.000$ dolar hakiketen çokmuş, çok zorlaman gerekir, ki oraya gidince göreceksin, koy götüne yaşama geldim dünyaya gelip daha az çalışmak isteyeceksin.Aksi halde amerikayı yaşayamazsın.

ehliyetini gitmeden kesin al, ehliyet yoksa sıkıntı çekersin, çünkü herşeyi arabayla hallediyorsun, belediye otobüsleri gibi kavramları yok(bir kaç yer hariç)

Ben newjersey de bp de benzinlikte gece pompacılık ve kasiyerlik yaptım.Çok iyi bahşişi vardı.O yüzden karlı çıkmıştım.

Sana tavsiyem daha çok para kazanmak istersen, bahşişi olan işlere yönel, genelde restaurantlarda garsonlukta iyi para kırıyorlar(arkadaşım yapmıştı ordan biliyorum).

Birde böyle forumda yazılarak anlatılmaz, uzun uzuna sohbet etmek gerekir.

Hadi sen git işine de herkes kendi çişine.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    wr3kcer bunu yazdı

3 ayda 10.000$ biriktiren arkadaş büyük ihtimal günde 15 saat çalışmaya mahkum olmuştur.

İngilizcenin yeterli olması sana alaska gibi uzak yerlerde değilde daha çok abd nin merkezlerinde çalışma fırsatı yaratır.Yani herkes para için alaskaya gider fakat ingilizcene güveniyorsan, newyorkta çok daha fazla para kaldırırsın.

İkinci birşey ben ikinci gidişimde 4 ay kaldım, 120 günlük vizeyi son gününe kadar kullanmıştım, fakat 10.000$ dolar hakiketen çokmuş, çok zorlaman gerekir, ki oraya gidince göreceksin, koy götüne yaşama geldim dünyaya gelip daha az çalışmak isteyeceksin.Aksi halde amerikayı yaşayamazsın.

ehliyetini gitmeden kesin al, ehliyet yoksa sıkıntı çekersin, çünkü herşeyi arabayla hallediyorsun, belediye otobüsleri gibi kavramları yok(bir kaç yer hariç)

Ben newjersey de bp de benzinlikte gece pompacılık ve kasiyerlik yaptım.Çok iyi bahşişi vardı.O yüzden karlı çıkmıştım.

Sana tavsiyem daha çok para kazanmak istersen, bahşişi olan işlere yönel, genelde restaurantlarda garsonlukta iyi para kırıyorlar(arkadaşım yapmıştı ordan biliyorum).

Birde böyle forumda yazılarak anlatılmaz, uzun uzuna sohbet etmek gerekir.

garsonlukda olabilir hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

daha önce 2 kere wat yapmış 2.senesinde 16.000 dolar yapmış biri olarak şunu söylüyüm 

Amerikaya gelipte parası biten iş bulamayan çoook kişi gördüm...wat tamamen şans ve şansını iyi kullanmakla alakalı

gideceğin bölge önemli iş verenin önemli amerikalılarla ilişkilerin önemli gittiğin şirket önemli sorularınız varsa cevaplıyabilirim

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ayrıca verginin az olduğu hayatın ucuz olduğu eyaletleri seç NY vergiler çok yüksektir ayrıca hayatta pahalıdır.Ben massacuhusets cape cod daydım o tarafa gidersen yardımcı olurum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    azizsenel55 bunu yazdı

daha önce 2 kere wat yapmış 2.senesinde 16.000 dolar yapmış biri olarak şunu söylüyüm 

Amerikaya gelipte parası biten iş bulamayan çoook kişi gördüm...wat tamamen şans ve şansını iyi kullanmakla alakalı

gideceğin bölge önemli iş verenin önemli amerikalılarla ilişkilerin önemli gittiğin şirket önemli sorularınız varsa cevaplıyabilirim

Valla hocam sorum çok.Tek tek cevaplamaya çalışırsan sevinirim :)

Hocam hangi işi yaptında bu kadar parayı kazanabildin?

Kaç sene önce gittin?

Kaç ay kaldın?

16 bin doları yaparken ne gibi kısıtlamalara gittin yaşantında?

Sen hangi şirketle gittin?

Yapacağın işi sen mi seçtin şirket mi verdi?

İlk sene neden yapamadın 16 bin doları.İlk senende ne gibi tecrübeler edinipde orda işine yaradı 2.senede?

Birde herkes 1 kere gidebiliyr zaten 2.vizeyi vermiyorlar diyorlardı eğer sen 2 kere gittiyen demek ki work and travel birden fazlada yapılabiliyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    azizsenel55 bunu yazdı

Valla hocam sorum çok.Tek tek cevaplamaya çalışırsan sevinirim :)

Hocam hangi işi yaptında bu kadar parayı kazanabildin?

Kaç sene önce gittin?

Kaç ay kaldın?

16 bin doları yaparken ne gibi kısıtlamalara gittin yaşantında?

Sen hangi şirketle gittin?

Yapacağın işi sen mi seçtin şirket mi verdi?

İlk sene neden yapamadın 16 bin doları.İlk senende ne gibi tecrübeler edinipde orda işine yaradı 2.senede?

Birde herkes 1 kere gidebiliyr zaten 2.vizeyi vermiyorlar diyorlardı eğer sen 2 kere gittiyen demek ki work and travel birden fazlada yapılabiliyor.

1.ben mc menamy sea food da 2 mutfaktan birinde chef olarak çalıştım benim 2.yılımda chef yaptılar işi iyi bildiğim için

2.2011 ve 2012 de yazlarında ordaydım

3.kısıtlamalar dersen sabah ben açıyordum mutfağı akşam ben kapatıyordum yanımda benim gibi öğrencilerin schedulerin ben yapıyordum işten çıktıktan sonra sabaha kdar eğlencemizide yaptık aklına gelcek herşeyi yaptık

4.ben piyasanın en üçkağıtcı şirketi experince usa ile gittim ds ucuz die :D

5.yapacağım işi ben ilk senemde şirket belirledi mc donalds sonra ben orda 2.işi buldum ikinci senemdede direk oraya kendim gittim.

6.ilk sene fazla ingilizcemde yoktu amerikanın kurallarını öğrendim çevre yaptım vsvs

7.wat ı istediğin kdar yaparsın sadece 2. ve daha sonraki seferlerde JFK da polis amcalarla 15 dk neden tekrar geldiğini anlatırsın o kdar

Toplam Hit: 3381 Toplam Mesaj: 47