Work And Travelciler?
-
u235 bunu yazdıazizsenel55 bunu yazdıerick bunu yazdıu235 bunu yazdı
bu arada pedicab nedir bilmiyrum bakayım netde
Faytonun hafif versiyonu atın yerini sen alyosun:D
Bisikleti kiraladınmı ondan sonra istediğin zaman işe git gel karışan yok eden yok sadece polis ve ranger vardı o zaman central parkta derdi bunlardan boş ceza yememekti. Şuan sürücü lisasnsı çıkarmadan vermiyolarmış bisikleti o yüzden yazılan ceza oranı azalmış ama yedin mi de mahkemeye gitmen gerek. Ben 6 ticket yedim ama hiçbiri doğru değil ya adım yanlış ya soyadım :D
Bacak kası yapıyosun zor ama kazançlıydı.
eğer pedicap yapcaksan ki becerebilirsen iyi para kazanırsın osmanlı folklorik tarzda giyin sıcaka göre ayarla bişeyler bi sürü turist çekersin onlara burdanda 1 liralık 500 tane kartpostal götür yanında 10 ar dolardan çakarsın :D
Hocalar valla o işide yapabilirim ama ehliyetim yok + daha gitmeden gözümün önüne şöyle bir getirince 195713 tane hintli orda bu işi yapıyordur :)
Ehlietim yokken gittim ben sorun yoktu ama şimdi lisansı ordan çıkarttığın için türk ehliyeti ister mi bilmem araştırmak lazım. Ama o dediğin hintli değilde Türk oluyo :D her iş gibi pedcab te bizim halkın elinde :D turistle turist oluyosun bak bu işte ondan zevkli arkana alıp taşıdığın insanların kim olacağı belli olmuyo britney spearsın binip yanımdan geçtiğini gördüm :D kolay muhbbet edebiliyosun istediğini söyle pek alınmıyolar senin öğrenci olduğunu dilimi geliştirmeye para kazanıp tecrübe edinmeye geldiğini de öğrenince zaten gözleri parlıyo insanların vay be diyolardı resmen :D azme bak hele diye.
-
hocam konuyu dağıtmak gibi olmasın ama sana bir pm atmıştım . müsait bir zamanında cevaplar mısın .
bu arada work and travel için alaskada çok para kazanıyorlamış . intde bir kaç blog okudum . yaşam ucuz olduğu için . iyi para kazanırsın .
-
bi arkadaşım yapmıştı. laptop, telefon birkaç elektronik daha alıp, workandtravel parasını da çıkartıp geri gelmişti. hatta 1 hafta da gezmiş para yemiş. otelde çalışmış. anladığım kadarıyla öyle yerlerde çalışınca para geliyor. ama başka bi mal arkadaşım da yapmıştı. pedicap var ya bisiklet taksi ondan yapmış. sürekli polisten ceza yemiş, işi de becerememiş maddi olarak sıçıp gelmişti. bir de alaskada balık ayıklayanları duyuyoruz, kasiyerlik yapanları duyuyoruz. sonuç olarak yapacağın iş çok önemli. kişisel yetenekler de çok önemli de görüyorum ki sende var onun için saymaya gerek görmüyorum. yapacağın işe dikkat etsen yeterli. bunun için de seni gönderecek şirket de önemli. anlatanlardan biliyom bazı şirketler ingilizcesi az olanları alıyormuş amelelik işleri yaptırmaya. öyle bi şirkete denk gelirsen zor olabilir senin için. o yüzden şirketi de araştır, o şirketle önceden gidenlerle konuşmaya çalış.
-
Pedcap o zaman 2.planda dursun şuanlık.Bir bakalım hangisinde daha çok para varsa ona yönelmeye çalışıcam hacılar.Yasal sınır günlük 6 saatmış ama mesela başka bir iştede 4-5 saat çalışma imkanım falan varsa el altından onuda yapabilirim aslında.
-
pedicap işleri yasaklandı.
-
ıp
-
Tecrübelerinizi notlarınızı bekliyoruz hocalar.
-
Ingiltere bir secenek olabilir.Ankara antlasmasi ile gelip burada calisan cok fazla kisi var.Garsonluk tecruben , ingilizcen haftalik alabilecegin ucreti arttirabilir.Baslangic olarak alacagin ucret HAFTALIK 250-300£ olabilir.Genel olarak yemek ve kalacak yer verdikleri icin pek masrafin olmaz.Mutfak yada servis kisimlarinda isi ilerlettigin takdirde haftalik kazancin 400£ gecebilir.Arastir kafana yatarsa PM atabilirsin yardimci olurum hocam.
-
NiGhT_SouL bunu yazdı
Ingiltere bir secenek olabilir.Ankara antlasmasi ile gelip burada calisan cok fazla kisi var.Garsonluk tecruben , ingilizcen haftalik alabilecegin ucreti arttirabilir.Baslangic olarak alacagin ucret HAFTALIK 250-300£ olabilir.Genel olarak yemek ve kalacak yer verdikleri icin pek masrafin olmaz.Mutfak yada servis kisimlarinda isi ilerlettigin takdirde haftalik kazancin 400£ gecebilir.Arastir kafana yatarsa PM atabilirsin yardimci olurum hocam.
Valla hocam suana kadar herkes Canada ve ABD üzerinde durmamı söyledi.Zaten İngilterede çok fazla bu tür ara eleman varmıs.
Haftalı 300 euro çok iyi bir rakam.Haftada bin euroya civarında para eder.3 ayda 4 bin euro kazansam 5 bin küsür dolar eder.Ama bu 3 aylık hedefim için yeterli bir para değil.
Eğer ayda 5 bin euro kazanabileceğim bir iş olursa yapabilirim.Dediğim gibi amacım para kazanmak olduğundan herşeye öncelikle para gözüyle bakıyorum.Daha çok bahşiş olan extra para olan işlere bakmalıyım heralde.
u235 tarafından 22/Tem/13 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
3.yilim bitecek Torontoda,sirf bizim milletten degil cok adam gorursunuz seksiyim,giriskenim,konuskanim diyen.Herkes o niteliklerine guvenerek geliyor zaten.
-buyuk sehirlerde,Work permit olmadan calisirsaniz paranizi kaptirma sansiniz vardir,7-8 dolar kazanip enaz 500 dolar downtowna yakin biryerde oda parasi odersiniz.Buyuk sehirlerde yasamazsaniz kucuk yerlerde parttime is bulmaniz cok zordur cunku gocmen sayisi azaldikca dandik islerde calisanlar genelde kanadali oluyor.Taksicilik falanda herkese yaptirmazlar.
-Buyuk sehirlerin montreal,toronto,vancouver gibi,dezavantaji irkcilik ve pahaliliktir.Eger paraniz yoksa duzgun kiyafetiniz yoksa,bi de saglam aksaniniz varsa hindistanli belki tavlarsiniz.Gecen endonezyali kiz arkadas bi markete basvurdu sirf latinler calisiyor CVsini bile almadilar kizin.
-Kucuk yerlerde toplu tasima azdir,25 30dk beklersiniz otobus icin,arabasiz yasanmaz.
-Insaat ve boyada encok para vardir ama boyacilarin cogu kurttur ve iyi davranmayabilmekteler.Kendinizi cok sevdirmeniz gerek biji apo derken yaninizdakiler sikecegiz oglum turkleri derken.Paranizi kapabilirler.Hicbir hak soramazsiniz cunku union`a (sendika) bagli degilsiniz.
-Burada baska arkadaslarin dedigi gibi Turklerden uzak durun.Gereksiz bir yaklasim olur.Kizlar ozellikle green card veya oturma izniniz varmi diye bi yoklar eger yoksa normal 2-3 ayda bir isi dusunce arar.Eger varsa vatandasliginiz altiniza girmeyi dener.Akilli saglam insanlar yani "beyaz turkler" zaten pek ortada gorunmez,tanimazsiniz da.
-Gozunuzu cok acmaniz,Allah kitap namus durustlugu unutmaniz olabildigince ne koparirsaniz kardir gibi dusunceleriniz olmasi gerekir.Zaten buraya kole ve sikilecek adam lazim(Eger master felan yapmadan calisirsaniz)
Bunlar disinda soru varsa olumlu olumsuz cevaplarim.En iyi yani,kafanizi acarsaniz size cooook katkisi olur.Kasiyerlik yapip cogu isteklerinizi alirsiniz laptop ipad felan filan bunlar herkesin elinde zaten.
40 saat/hafta full time genelde calisiliyor.10.25 asgari ucret ayda iste 1600 dolar felan.Ek gelir olmadan araba zor ama.destek gerekir alasiya kadar.
Yaz toplamda 2.5 ay encok.Kislari saglam.
cordelian tarafından 22/Tem/13 02:06 tarihinde düzenlenmiştir