folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

merhaba,

bayram tatilinde, yamac parasutunden atlamayi dusunuyorum. Daha onceden bu tarz bir etkinlik yapan varmi? tecrubelerinizi paylasirmisiniz...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim Uçmasını bilmiyorsan .... yapmayacaksın derler sen yinedede dikkatli ol

ters rüzgar vs terimler var çuval gibi çakılma yere zaten seni hoca tek salmaz iki kişi uçarsın atlarsın.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

Zaten profesyonel birileri ile atlayacağın için sorun olmaz hocam. Ancak kendini o yüksekliğin dibinde bulunca tırsıyorsun vazgeçmez ayaklarını yerden kesersin umarım.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

yakın bir tanıdığım başlamıştı önce pilotla sonra eğitimini aldı, hocam gittiğinde zaten pilotla uçarsın kendin istersen eğitim alıyorsun, epey fantastik bir şey :)

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.

ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;

kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar

ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.

frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.

yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.

ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

ya bunların arkasına bi de motor takıyorsun  güzel ucuyo alcak irtifada, geçen agaçlı köyüne gitmiştim orada herif düz yoldan kalkış yaptı ama iyi rüzgar vardı, acaba rüzgar olmadan kalkarmı bu meretler, vaktim yoktu adamların yanına gidip konuşamadım maliyeti nedir masrafı nedir kuralları vs vs ....

bununla ilgili bilgisi olan varsa bi kaç satır yazarsa iyi olur fazla pahalıda degilse direk bu spora başlamayı düşünüyorum, seyretmesi tek kelime ile harika uçmasını düşünemiyorum bile :)

:) mutluyum, huzurluyum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.

ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;

kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar

ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.

frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.

yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.

ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.

Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.

Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S

???

+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Sana bir Co-pilot lazım önce onlarla atlayacaksın tabi, yetenekliysen en fazla 5. atlayıştan sonra kendin atlayabilirsin, öyle her istediğin gün her istediğin zaman kendi kafana göre atlayamazsın.

Meteoroloji ( ki bu bil anlık yanıltır doğa sonuçta ne olacağı belli değil ) rüzgar hızı esinti yönü hava dalgaları vs vs vs. bunları her atlayıştan önce takip edeceksin.

Ters rüzgar bu en çok karşılaşılanlardan biri az çok, ters rüzgarda sallıyorum soldan yedin, hemen kendini sağdan çekip tersine yine düze döneceksin.

İnişin en büyük kısmı ise bel sakatlıkları vs çok olabilir ve küçük yaralanmalar çünkü inerken her zaman pamuk gibi inemezsin bununda en büyük taktiği dizler yarı kırık şekilde önce sağ sonra sol olmak üzere ayağını yere basmalısın.

Ki bu işe başlayacağın zaman ilk atlayışta hoca hepsini anlatır sen merak etme.

Extra bilgi atlayış sırasında güzel bir iniş istiyorsan ekipman çok önemli, şu tip bir ayakkabı tavsiyemdir :|

Hadi iyi atlayışlar :|

Zeytun-i tarafından 05/Ağu/13 21:51 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nibun
    Nibun's avatar
    Dişi
    AnaMuhalefet bunu yazdı

Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.

Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S

???

+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.

Ölüdeniz de 150-200 tl arası bir rakam söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.

hadi sevişelim..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo
    sLeymN bunu yazdı

yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/

bi siktirgit aq. turkce dersinde degilsin...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
Toplam Hit: 2225 Toplam Mesaj: 25