Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.
-
merhaba,
bayram tatilinde, yamac parasutunden atlamayi dusunuyorum. Daha onceden bu tarz bir etkinlik yapan varmi? tecrubelerinizi paylasirmisiniz...
-
Hocam bildiğim Uçmasını bilmiyorsan .... yapmayacaksın derler sen yinedede dikkatli ol
ters rüzgar vs terimler var çuval gibi çakılma yere zaten seni hoca tek salmaz iki kişi uçarsın atlarsın.
-
Zaten profesyonel birileri ile atlayacağın için sorun olmaz hocam. Ancak kendini o yüksekliğin dibinde bulunca tırsıyorsun vazgeçmez ayaklarını yerden kesersin umarım.
-
yakın bir tanıdığım başlamıştı önce pilotla sonra eğitimini aldı, hocam gittiğinde zaten pilotla uçarsın kendin istersen eğitim alıyorsun, epey fantastik bir şey :)
-
sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.
ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;
kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar
ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.
frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.
yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.
ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.
-
ya bunların arkasına bi de motor takıyorsun güzel ucuyo alcak irtifada, geçen agaçlı köyüne gitmiştim orada herif düz yoldan kalkış yaptı ama iyi rüzgar vardı, acaba rüzgar olmadan kalkarmı bu meretler, vaktim yoktu adamların yanına gidip konuşamadım maliyeti nedir masrafı nedir kuralları vs vs ....
bununla ilgili bilgisi olan varsa bi kaç satır yazarsa iyi olur fazla pahalıda degilse direk bu spora başlamayı düşünüyorum, seyretmesi tek kelime ile harika uçmasını düşünemiyorum bile :)
-
blackhammer bunu yazdı
sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.
ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;
kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar
ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.
frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.
yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.
ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.
Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.
Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S
???
+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.
-
Sana bir Co-pilot lazım önce onlarla atlayacaksın tabi, yetenekliysen en fazla 5. atlayıştan sonra kendin atlayabilirsin, öyle her istediğin gün her istediğin zaman kendi kafana göre atlayamazsın.
Meteoroloji ( ki bu bil anlık yanıltır doğa sonuçta ne olacağı belli değil ) rüzgar hızı esinti yönü hava dalgaları vs vs vs. bunları her atlayıştan önce takip edeceksin.
Ters rüzgar bu en çok karşılaşılanlardan biri az çok, ters rüzgarda sallıyorum soldan yedin, hemen kendini sağdan çekip tersine yine düze döneceksin.
İnişin en büyük kısmı ise bel sakatlıkları vs çok olabilir ve küçük yaralanmalar çünkü inerken her zaman pamuk gibi inemezsin bununda en büyük taktiği dizler yarı kırık şekilde önce sağ sonra sol olmak üzere ayağını yere basmalısın.
Ki bu işe başlayacağın zaman ilk atlayışta hoca hepsini anlatır sen merak etme.
Extra bilgi atlayış sırasında güzel bir iniş istiyorsan ekipman çok önemli, şu tip bir ayakkabı tavsiyemdir :|
Hadi iyi atlayışlar :| -
yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/
-
AnaMuhalefet bunu yazdı
Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.
Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S
???
+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.
Ölüdeniz de 150-200 tl arası bir rakam söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. -
sLeymN bunu yazdı
yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/
bi siktirgit aq. turkce dersinde degilsin...