folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

egitim alirsaniz, 3000-8000TL arasi diyorlar, ama ben iyi bir tura bagli olarak hoca esliginde tek atlayis yapmayi dusunuyorum. oda ucuz oluyor 150-300 arasi biseymis..

@Zeytun-i o ayakkabinin biraz daha kalitelisini dun aldim.

wh0 tarafından 05/Ağu/13 22:43 tarihinde düzenlenmiştir

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

tekirdağ uçmakdere'de 150 falandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wh0 muho :D lan ne yamaç paraşütü sen lazımsın bize kıçını kır otur :)

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    WH0 bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/

bi siktirgit aq. turkce dersinde degilsin...

bende onu diycektim, yamac parasutunden atlarsan sakat kalabilir hatta olebilirsin

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı

egitim alirsaniz, 3000-8000TL arasi diyorlar, ama ben iyi bir tura bagli olarak hoca esliginde tek atlayis yapmayi dusunuyorum. oda ucuz oluyor 150-300 arasi biseymis..

Ney aldın ?

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

modelini felan unuttum da columbia dan aldim ben. 299tl den indirim vardi, 224tl ye geldi bana. resim eklerim..

wh0 tarafından 05/Ağu/13 22:55 tarihinde düzenlenmiştir

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı

modelini felan unuttum da colombia dan aldim ben. 299tl den indirim vardi, 224tl ye geldi bana. resim eklerim..

colombia ? columbia ?

columbia salomon merrell dockers bu markalar iyidir yani orta derecede severim hepsini merrell özellikle kalıp gibi ayakkabı yapıyor. orjinal bir dockers botum var 2004'ten beri ama usa malı, şimdiki mallardan değil, 1 dikişi bile patlamadı.

olmazsa ilk atlayışta dizlik falan kullan sonuçta ekipman çok önemli ekipmanlar bizim extreme faliyetlerimizi keyifli yapabilmek için var, çünkü en ufak 1 düşüş hasarda keyfin dahada bozuluyor takmadığında en azından takip kafayı rahat tututcan.

Hangi illerde yapmayı düşünüyorsun paraşütü, özellikle yakın çevrende asker varsa ( paraşütçü hava indirmeci ) onlar çok bilgi verebilir bak sana kolay erişim.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

yamaç paraşütünden atlarsan sıkıntı olur ama yamaç paraşütü ile atlarsan sanırım bir şey olmaz hocam. Ama başlıktaki eylemini gerçekleştirme :/

bi siktirgit aq. turkce dersinde degilsin...

iş küfüre dayanırsa ben daha kötü söverim. Bilen bilir burada.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.

ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;

kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar

ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.

frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.

yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.

ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.

Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.

Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S

???

+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.

hafiz kurslari su an ne kadar bilmiyorum arkadasim zamaninda oyle millete kurs verirken bende onun yaninda takilarak ucretsiz sekilde ogrendim. hobi olarak onunla beraber uzun sure takildim. pahali bir hobi oldugunu soyleyebilirim. neresinden bakarsan bak tam bir takimin baslangic icin maliyeti 6000 tl'nin uzerinde olur -amatorler icin sifir set; harness, kask, yedek parasut ve kanat olarak 4 parcadan olusur- bu yamac parasutu olayi kendi setin olmadigi surece sadece yaptiginla kaliyorsun. eger yamac parasutunun surekli olarak yapildigi bir sehirde yasiyorsan orada bu isle ilgilenenlerden kurs alip zamanla onlarin setleriyle tek basina ucabilirsin ama emin ol bir sure sonra kendi setin olmadigi zaman pic gibi kaldigini goreceksin. hani bu sporla ilgilenen cogu kisi oldukca yardimseverdir ellerinden gelenleri yaparlar setlerini istedigin zaman mirin kirin edip seni geri cevirmezler ama baskasinin eline muhtac kalmak o anda ister istemez canini sikiyor.

kendi setime sahip olsaydim bir seyler yapabilirdik ama bir sikinti falan yasamazsam seneye kendime bir set almayi planliyorum. o zaman bir seyler yapabilriz.

hocayla atlayis olayi tandem kullanarak yapiyorsun o arkada sen once seklinde oluyor kontroller hocanin elinde ama oyle zor bir sey degil isin gercegi 30 dakikalik bir yer egitiminden arkadasim sen yaparsin diyerek beni tek basima ortama salmisti. ama bir kere olsun diye atlayis yapmak istersen 100-200 tl civarinda bir ucus yapabilirsin begenirsen -ki kesinlikle begeneceksin- bu isin kursunu almaliyim diye kendi kendini yiyeceksindir.

duzenleme;

olurda bu arkadaslarla dialoga girip onlarin setleriyle ilk ucusunuzda yere inisiniz cok onemlidir bir cok kisi ayaklariyla inis yapmak yerine harnessin ustune oturarak yere indigi icin setin sahibi bir daha setini kullanmasi icin vermek istemeyebiliyor.

blackhammer tarafından 05/Ağu/13 23:09 tarihinde düzenlenmiştir

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı

Eğitim işi fenaymış ben de hocayla tek atlamayı düşünüyorum.

Fethiye bayramdan sonra planıma uygun olabilir İzmir-Muğla-Antalya Sahil turu arasında, hatta Skydive İzmir Efes'te de paraşütle de atlamayı düşünüyorum da inşallah bir engel çıkarmazlar.

( Birkaç belge istiyorlar zannedersem )

Birkaç kişi toplanıp gitmeyi düşünürse ben varım :P

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 2227 Toplam Mesaj: 25