Yaşamanızın Bir Nedeni Var Mı ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
kimileri buna hayatın anlamı der ama açık olsun diye böyle yazdım. Yaşamanızın bir nedeni var mı ? Yoksa, mecbur geldik, ölmeye de gerek yok durduk yere, nolursa olsun yaşayalım da modunda mısınız ?
cem-engine bunu yazdıeğer özgür ve sağlıklıysan yaşamak gibisi yok
nefes alıyorsun,hissediyorsun,yoruluyorsun,zevk alıyorsun,öğreniyorsun.bunlardan ala neden mi olur
Konuyu açan arkadaşın mesajını da alıntıladım. Yazmak için yazmayın. Adam hayatın anlamını soruyor. Senin hayata ne anlam kattığını değil.
-
DevilRullz bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
kimileri buna hayatın anlamı der ama açık olsun diye böyle yazdım. Yaşamanızın bir nedeni var mı ? Yoksa, mecbur geldik, ölmeye de gerek yok durduk yere, nolursa olsun yaşayalım da modunda mısınız ?
cem-engine bunu yazdıeğer özgür ve sağlıklıysan yaşamak gibisi yok
nefes alıyorsun,hissediyorsun,yoruluyorsun,zevk alıyorsun,öğreniyorsun.bunlardan ala neden mi olur
Konuyu açan arkadaşın mesajını da alıntıladım. Yazmak için yazmayın. Adam hayatın anlamını soruyor. Senin hayata ne anlam kattığını değil.
bende seninkini alıntılayarak soruyorum,sence senin istediğin gibi bir cevap mümkün olabilir mi
-
başka şansım yok ondan yaşıyorum
-
DevilRullz bunu yazdıSpyware__007 bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıSpyware__007 bunu yazdı
ölmek için tabiki bırak hocam böyle saçma şeymi olur
insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar hiç ölümle mücadele ettiğin oldu mu yaşamın değerini görebildin mi yada öylebir anda hayatın film şeridi gibi gözünün önünden geçtimi benim geçti ve yanımda sevdiklerimide ölüme götürürken ayağın birden inanılmaz birşekilde frene basıyor ozaman yaşamanın önemini kavrıyorsun
Kusura bakma ama sende okuduğunu anlamama gibi bir durum var. Adam hayatın anlamını nedenini sormuş. Insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar demişsin. Evet bu bir neden olabilir. Ama bu nedeni sen koyuyorsun? İşte adam bu noktada tıkanıyor zaten.
Kısaca, yaşamın hiç bir anlamı yok. Insana bu tuhaf geliyor. Hani bunca yıl yaşadın hemen öleceksin, başka şeyler olmalı diyor. Yok. Yerden bir karınca al onu öldür. İşte onun ne kadar değeri varsa seninde o kadar değerin var. Bu kadar basit ölüm.
herkez okuduğunu farklı anlayabilir ben bu şekilde anladım bu şekilde yanıtlıyorum ben yaşamanın değerini böyle öğrendim ve paylaştım
sıkıntı yoktur umarım
Neden hemen savunmaya geçiyorsun ki :) Demek istediğimi hala idrak edemedin sanırım. Adam kısaca net yaşamın anlamını soruyor. Sen ise sevdiklerim için yaşıyorum diyorsun. Dediğim gibi bu anlamı sen katıyorsun. Adam bunu sormuyor işte. Hala gelmiş herkes okuduğunu farklı ANLAYABILIR demişsin. Bunu neden dedin biliyor musun? Haksız olduğunu kabul etmiyorsun. Bir çok kişi böyle yapıyor. Olabilir, yapmış olabilirim, yaptıysam nolmuş bu tür cümleler sana tanıdık geldi mi?
Sen yaşamın anlamı böyle öğrenebilirsin ama adam onu sormuyor.
mk neyi savunayım herkez beni zaten biliyor :) ben gayet politik bir cevap verdim sıkıntı varmı diyede ekledim ula adama 1 söyle 1000 işit gece gece işin mi yok müridim
-
PanxeR bunu yazdı
1 yıl sonra hayatın anlamını açıklayan kitabımı en kötü ebook olarak yayınlayacağım hocam az sabret :)
hocam sabırsızlıkla bekliyorum o zamana kadar bu tarz önerebileceğin kitaplar varsa belki ?
ayhun bunu yazdıhaci hersene bu konular acilir hersene insanlar sorgular ve 4-5 gun sonra kaybolur yasamanin nedenini sen belirlersin sen milyarlarca spermden 1. gelerek zaten yasamak icin kendine bi umut isigi yaktin devam ettirmek senin elinde basarilarinin devamini dilerim.
not:yasamda amaci olmayan insanlar kaybetmeye herzaman mahkumdur.
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Ataturk
oyuzden egitim sart.
hacım biz mi seçtik doğmayı ? ben şahsen seçtiğimi hatırlamıyorum.
-
Spyware__007 bunu yazdı
insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar hiç ölümle mücadele ettiğin oldu mu yaşamın değerini görebildin mi yada öylebir anda hayatın film şeridi gibi gözünün önünden geçtimi benim geçti ve yanımda sevdiklerimide ölüme götürürken ayağın birden inanılmaz birşekilde frene basıyor ozaman yaşamanın önemini kavrıyorsun
evet film şeridi gibi geçmedi ama en azından ucundan döndüm diyebilirim. sürekli ölsek de kurtulsak artık yea diyen ben o an ama gerçekten çok kısa bir an ölmekten ölesiye korkmuştum. garipti anlıktı..
-
DevilRullz bunu yazdıSpyware__007 bunu yazdı
Kusura bakma ama sende okuduğunu anlamama gibi bir durum var. Adam hayatın anlamını nedenini sormuş. Insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar demişsin. Evet bu bir neden olabilir. Ama bu nedeni sen koyuyorsun? İşte adam bu noktada tıkanıyor zaten.
Kısaca, yaşamın hiç bir anlamı yok. Insana bu tuhaf geliyor. Hani bunca yıl yaşadın hemen öleceksin, başka şeyler olmalı diyor. Yok. Yerden bir karınca al onu öldür. İşte onun ne kadar değeri varsa seninde o kadar değerin var. Bu kadar basit ölüm.
aynen dostum benim düşündüğüm de bu. hayat nefes almaya bile değmez. çünkü kısa bir süre sonra öleceğiz. ne gereği var ki ama ben bu durumdan hoşnut değilim ve gördüğün gibi burada bir şeyler arıyorum çünkü düşünerek başka bir rotaya sapamadım bir türlü.
ben artık yakın bir sürede öleceğimi bildiğim için zevk almıyorum hiç bir şeyden. yani bir anlamı yok ki. aslında hepimiz günlük hayatta dahi bunu hep yapıyoruz ama sanırım alışkanlık ve zevkine aldandığımız için. 5 dk lık zevk için millet ne kadar para bayılıyor. 90 yıllık yaşam için bir ömür bayılmaya yeter mi ?
cem-engine bunu yazdınurulmac11 tarafından 01/Ağu/13 04:50 tarihinde düzenlenmiştireğer özgür ve sağlıklıysan yaşamak gibisi yok
-
kuytul bunu yazdı
hayatta olmak güzel mutluluk veriyor. huzur veriyor. stres bile bazen mutlu edebiliyor. bir denge kurmaya çalışıyorum. hayatımda bir denge hissedince huzurlu oluyorum. aklım yettiğince açıklamalarım oluyor. sevgiyi hissetmek bile yetiyor bazen. hayatta olmak ölmekten çok daha avantajlı bundan eminim :) bu yüzden yaşıyorum. ölümden korkmaya da gerek yok. ben yaşarken ölü değilim, ölüyken ise ben zaten bi şey hissetmiyorum. hani derler ya her şeye rağmen yaşamak güzel. işte öyle bir şey :) öyle ya da böyle öleceğiz bu kesin. bari bok gibi hissetmeden güzel hislerle dolduralım hayatı.
Hoca bi tuhaflık yok mu burda. Hayattayken mutlu huzurlu olabilirsin. Bu duygular zaten fani şeyler. Hayatta olmak mutluluk veriyor nasıl bir cümledir :D
-
doğmamızında bi sebebi yoktu
-
duanla doğmadım ki bedduanla öleyim !!!!!!!