Yaşamanızın Bir Nedeni Var Mı ?
-
dinlerin artık toplumun isteklerine cevap veremediğini görmek,dinlerde reformu kabul etmeyip dinlerin yokolusunu hazırlayan tüm din istismarcıların
bir bir yok olusunu izlemek aslında iyi bir keyif ve sebep olsa gerek.
tabi aşık olmakta çok güzel , kafayı bulmak da güzel, sonra idealist amaçlar ugruna yasamak ve yaşarken olabildiğince marjinal takılmak
gerçekten keyifli. üstelik bunlar zaman içinde karakter olduktan sonra hayattan ne istediğinizi bilmek de çok güzel ve anlamlı.
ama eğer esas bir neden belirtmek gerekirse eğer benim varoluş nedenim tabuları yıkmak.
sabit fikirlerin tümüne savaş açmak. dinlere karşı topyekün bir savaşın hazırlayıcısı olmak.
kıyamet prototipi diye fısıldamışlar kulağıma benim sucum yok.
-
korkarabatak bunu yazdı
dinlerin artık toplumun isteklerine cevap veremediğini görmek,dinlerde reformu kabul etmeyip....
İslam dini açısından konuşuyorum..
1 - Dinlerin toplumun isteklerine cevap vermediği bilgisi bir defa yalan...
İslam dini hiç bir zaman toplumun gelişmesine, ilerlemesine mani olmamıştır.
Peygamberimizin, "İlim Çin de bile olsa gidip alınız" hadis-i şerifi vardır.
Bu hadis te, dinimizin bilim e verdiği önemi gösterir.
2- Dinde reform yapılsın diye, din'in bozulmasına da zemin hazırlana bilir...Bozulmuş dinlere örnek olarak hristiyanlığı gösterebiliriz.
Artık hristiyanlık dini öyle bir hale gelmiştir ki, ona inananlar bile bir amaçsızlık peşinde olduklarının farkındalar.
-
Hayat nerde başlarsa orda biter.. Hemşire tokatı nereye attıysa imam da pamuğu oraya tıkar :) Kamyoncular gelsin..
-
Sadece yaşamak için yaşıyorum diye bir söz vardır ya. konu başlığına en uygun cevap budur.
Fakat ben şahsen bir çocuğum olsun diye yaşıyorum. Bir kızım olsun işte o yüzden yaşıyorum D:
-
Meraktan yaşıyorum.
-
SerYolcu bunu yazdı
Artık hristiyanlık dini öyle bir hale gelmiştir ki, ona inananlar bile bir amaçsızlık peşinde olduklarının farkındalar.
Böyle bir kanıya nasıl vardın?
-
bütün oyrumları okudum ve anladığım tek şey şu: mantıklı kesin genelgeçer bir amaç falan yok. asla da olmayacak. çünkü gerçekten yok. sadece bu durumdan kurtulmak için tüm insanlar gibi gözümüzü bu gerçeğe kapatıp sahte gerekçeleri amaç edinmek zorundayız. tabi bu dini inancı olmayanlari için geçerli.neticede müslüman adamın amacı bellidir.
Dark_Lord bunu yazdıMeraktan yaşıyorum.
yaşam o kadar da ilginç değil. ben esas ölüm sonrasını merak ediyorum ama korkuyorum ölmeye.
nurulmac11 tarafından 01/Ağu/13 14:48 tarihinde düzenlenmiştir -
herşeyin sebebi olmak zorunda değil
-
NigraSilva bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
Böyle bir kanıya nasıl vardın?
Zehra YAVUZ un şu yazısından...
http://www.haber7.com/zehra-yavuz/haber/487740-hulya-avsar-hiristiyan-erkege-asik-olursa
Zehra YAVUZ Almanya da yaşayan bir gurbetçi ve gözlemleri çok iyidir...
-
SerYolcu bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
dinlerin artık toplumun isteklerine cevap veremediğini görmek,dinlerde reformu kabul etmeyip....
İslam dini açısından konuşuyorum..
1 - Dinlerin toplumun isteklerine cevap vermediği bilgisi bir defa yalan...
İslam dini hiç bir zaman toplumun gelişmesine, ilerlemesine mani olmamıştır.
Peygamberimizin, "İlim Çin de bile olsa gidip alınız" hadis-i şerifi vardır.
Bu hadis te, dinimizin bilim e verdiği önemi gösterir.
2- Dinde reform yapılsın diye, din'in bozulmasına da zemin hazırlana bilir...Bozulmuş dinlere örnek olarak hristiyanlığı gösterebiliriz.
ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kaç bilim adamı çıkmış haşmetlinin döneminden ?
klavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış, klavuzunuzu gözden geçirin
kanal7den örneklerle gelmeyin
glaurung tarafından 01/Ağu/13 15:53 tarihinde düzenlenmiştir