Yeni Ev İçin Eşya Tavsiyesi (Evleniyorum)
-
Sadece kullanacağın şeyleri al kiraya çıkacaksın ona göre al nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İst da artık evler kutudan küçük baya bildiğin küçük ev alırken küçük olabileceği icin az eşya al
-
cevaplar için teşekkür ederim üstadlar. aileler karşılayacak masrafları. birde kütahya yaşayacağım ev büyük geniş tamamen. mobilya konusunda inegöle falan baktım gerçekkten ucuz ürünler var.
furkiak tarafından 08/Haz/20 00:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Al evleneceğin hatunu karşına konuş. sıfır eşyaya para vermeyin, buzdolabı ve fırın dışında her şeyi spottan alın, sıfır eşya fiyatından doğacak farkı ise tatilde yiyin, yediğiniz, içtiğiniz, gezdiğiniz her zaman yanınıza kâr kalır. Sıfır eşya daha taşınırken darbelenmeye başlar ve ona verilen para çöptür. Televizyonun biraz eli yüzü düzgün olsun yeterli, mesela elektrik süpürgesi olarak afili bir şey almaya gerek yok, fantom da iş görür. Tava alacaksan illa karaca ya da tefal veya jumbo olmasına gerek yok, unnamed yerli tava tencereler de iş görür. Yurtdışı tatil için yunanistan kos adasını öneririm, yiyin için gezin tozun yaşam geri gelmiyor, sermaye eşyaya yüklenmemeli... bence.
-
beyaz eşya için Bosch öneririm.
-
- beyaz esyayı boschdan sasma.
- tv konsolu sakın alma.
- yatagı ve bazayı iyi sec 1 sene sonra kacır gucur otmesinden vida sıkmakla ugrasma :) tecrubem cok..
- 102 ekrandan fazla büyük tv alma. mutfaga mutlaka tv koy en ufagıda olsa monitördende cevirme olsa koy ..
- koltuklar hantal olmasın kibar cok zarif koltuklar var .
- halıları kesinlikle ama kesinlikle shagg falan alma. makineye atılan halılar cıktı onlardan al.
- mutfaga el süpürgesi al.
- arcelik kahveci al 2 li olanlar.
- cattle iyi olsun .
- tost makinesi mutlaka al.
- yorgan ve battaniyelere mutlaka kılıf al.
- silikon yastık al.
- eve kamera takacaksak xiaomi smart home 360 kamera sd kart almayı unutma.
- memur vs değilsen cok pahalı ütü alma.aklıma gelenler bunlar :)) tecrubelerden kaynaklı..
-
yakın zamanda o işi görmüş biri olarak bi kaç şey yazmazsam olmaz.
eşya olayını vivenseden çözdük. aynı takım diğer firmalardan daha ucuzdu(asos yemek odası). firma şu sıra fazla satış yaptığından diğer firmalara göre aynı ürünleri daha ucuza satabiliyor.
piyadaki tvlerin ortalama özellikleri aynı zaten. arkaya ışık veren(ambilight) özellikli olanı seçebilirsin.
çamaşır makinesi için elektroluks kurutma makineli olanı alırsan pişman olmazsın. özellikle bu kurutma makinesi kısmında muhalefet yapacak çok kişi olacaktır onlara kulak asma. burada güncel tecrübe konuşuyor.
fazla eşya ile doldurmamak lazım arkadaşların dediği gibi.
-
Hocam 1 yillik evli olarak geçen sene aynı konuyu açmıştım. Ince eledim sık dokudum.
F/P istiyorsan Beyaz eşya Kesinlikle profilo. Boch markasının türkiye 'deki adi. Ayni bantda üretiliyor. Buzdolabi, B. Makinası ve çamaşır makinası profilo bizim.
Özellikle Buzdolabını ve ç. Makinasini çok sevdik.
Mobilyayi 15 bine halletmiştik. Kiraya çıktık kasmadık satandart şeyler aldık.
Yatagı izmir menşeli wellmatt diye bir marka var oradan aldim çok memnunum tavsiye ederim.
Tv 2. El Lg aldim yeni yeğen elektronikçi panel tamiri yapmışlar ultra hd 4k 1000tl odedim.
En az 10 kalem eşyayı evlendikten sonra aldik. Sana en çok tavsiye edeceğim şey evlilik sonrası eşya almandır. Daha rahat sakin bir kafa ve zamanla neyin lazim olduğunu ve ihtiyacının ne olduğunu net çözebiliyorsun.
Allah hayırlı etsin. Güzel mutlu bir yuva olur insAllah..
-
Herkes yazacaklarimi yazmış :)
Mevcutta kutahyadaysan yemek takımı için yer söylememe de gerek kalmamis demektir.
Mutluluklar dilerim.
-
aileleri karşılayacakmış. en pahallısını önerin :D
hocam hayırlı uğurlu olsun.
beyaz eşyaları toplu almayın marka takıntınız yoksa.
hızlı karar verin . şunumu bunu mu allaım derken birbirinizi yıpartırsınız. beyaz eşyada gözünüze hangisi iyi görünüyor ve kullanımı iyi geliyorsa o ürünü alın.
paranız çok mu az mı bilemem ama f/p her zaman iyidir. zaten eskisi gibi değil üç beş yıl sonra değiştirmek isteyince bir şekilde yenisi alınıyor.
ankastre fırında biz arçelik tercih ettik ama pişman olduk. ürün yan sanayyi finlux gibi birşey çıkı mk. hanım 3k para verince güzel birşey diye ısrar ediyor. benim gözümde 2k lık profilo beyaz standart fırın ondan kat kat daha iyi.
buzdolabı için vestel A++ çift motorlu geniş olandan aldık. dolabın genişi her zaman iyidir. dondurucu ile aşağıyı birbirine karıştırmıyor diye onu tercih ettim başarılı bir ürün.
koltuk yatak vır zıvırda ben şanslıyım sanırım. hanım en sade göze güzel görünenleri seçti. temizlemeleri kolay ve sade. ama koltuklar yaylı olsa benim için şahane olurdu sert koltuğa alışamadım ben.
ev kira ise dolapları sökülebilen hazır olanlardan almaya çalışın.
tost makinası ve kettle en iyisinden olsun.
mesela kettle arçeliğin en iyisinden aldık hem hızlı kaynatıyor hemde kahve için hazırda beklemesi çok işime yarıyor.
tost makinasıda schafer marka aldık. bunun avantajı ise performansına göre çok sağlam olması. mesela yüzeylerini söktüğünde istediğin kadar bükmeye çalış çok sağlam duruyor.
gittik birkaç markaya baktık tenekeden tost makinası yapmışlar mk. az zorladım ortadan büküldü plakanın biri. mağazada hanım demediğini bırakmadı :D ilginç sağlamlık testlerinle bizi rezil ediyorsun diyor.
ellam benim aklıma gelen bunlar aklın varsa evlenme.
-
zalimadam bunu yazdı
aileleri karşılayacakmış. en pahallısını önerin :D
hocam hayırlı uğurlu olsun.
beyaz eşyaları toplu almayın marka takıntınız yoksa.
hızlı karar verin . şunumu bunu mu allaım derken birbirinizi yıpartırsınız. beyaz eşyada gözünüze hangisi iyi görünüyor ve kullanımı iyi geliyorsa o ürünü alın.
paranız çok mu az mı bilemem ama f/p her zaman iyidir. zaten eskisi gibi değil üç beş yıl sonra değiştirmek isteyince bir şekilde yenisi alınıyor.
ankastre fırında biz arçelik tercih ettik ama pişman olduk. ürün yan sanayyi finlux gibi birşey çıkı mk. hanım 3k para verince güzel birşey diye ısrar ediyor. benim gözümde 2k lık profilo beyaz standart fırın ondan kat kat daha iyi.
buzdolabı için vestel A++ çift motorlu geniş olandan aldık. dolabın genişi her zaman iyidir. dondurucu ile aşağıyı birbirine karıştırmıyor diye onu tercih ettim başarılı bir ürün.
koltuk yatak vır zıvırda ben şanslıyım sanırım. hanım en sade göze güzel görünenleri seçti. temizlemeleri kolay ve sade. ama koltuklar yaylı olsa benim için şahane olurdu sert koltuğa alışamadım ben.
ev kira ise dolapları sökülebilen hazır olanlardan almaya çalışın.
tost makinası ve kettle en iyisinden olsun.
mesela kettle arçeliğin en iyisinden aldık hem hızlı kaynatıyor hemde kahve için hazırda beklemesi çok işime yarıyor.
tost makinasıda schafer marka aldık. bunun avantajı ise performansına göre çok sağlam olması. mesela yüzeylerini söktüğünde istediğin kadar bükmeye çalış çok sağlam duruyor.
gittik birkaç markaya baktık tenekeden tost makinası yapmışlar mk. az zorladım ortadan büküldü plakanın biri. mağazada hanım demediğini bırakmadı :D ilginç sağlamlık testlerinle bizi rezil ediyorsun diyor.
ellam benim aklıma gelen bunlar aklın varsa evlenme.
Hocam bold kısımda bir düzeltme yapmak isterim. Bazen toplu alımlarda ( çeyiz düğün pakedi vs vs ) güzel indirimler olabiliyor bayilerde bakmak lazım.