Yeni Ev İçin Eşya Tavsiyesi (Evleniyorum)
-
hangi marka olursa olsun fark ödeyip garantisini 3-5 yıl uzatmanı tavsiye ederim.
elbet bir tanesinde 5-10 yıl içerisinde bir sıkıntı çıkıyor zamanında iyi ki garanti farkı ödemişim diyeceğin süpriz bir masraftan kurtuluyorsun.
aile sorumluluğu başladıktan sonra süpriz masraflar çok sinir bozucu olabiliyor (:
-
500-600 fazla verip lüks eşyalı kiralık eve çık. 1 ya da 2 senede bir ev değiştir.
Hem ortam, hem eşyaların değişmesi insanı mutlu ediyor.
Kırığı döküğü olduğunda da zaten ev sahibine kitliyorsun.
6-7 senedir eşyalı evlerde geziyorum, evlenince de aynen devam edeceğim. Gidip 50-60 bin lira eşyaya bayılmak mantıklı gelmiyor.
Tabi eşin bunu kabul eder mi bilmem ama her yeni taşındığın ev sana yeni bir heyecan getiriyor. Valizini alıp çıkıyorsun ayrıca. Nakliyecisi bilmem nesiyle kırıldı mı bişey oldu mu uğraşmıyorsun.
Geçen mudoconcept ile döşenmiş bir ev buldum, oraya çıkıcam mesela 1-2 aya. Kendim aynı evi yapmaya kalksam minimum 50 bin lira.
Ek not: Her sene sana %10-%15-%20 kitleyen ev sahibinden de kurtuluyorsun. Baktın çok zam yaptı, basıp gidiyorsun.
Cebine kalan parayla da git yurtdışını gez, napıcan tahtaya kanepeye buzdolabına para verip. Dünyayı gör, ölmeden. Boşver malı mülkü, hiç biri bize ait değil.
Tavsiye: Eskiyecek hiç bir şeye yatırım yapma. Altın biriktir, yaşlanınca geçersin egede bir yazlığa o biriktirdiğin altınla. Ölünce de yazlığı çocuğuna bırakırsın mis gibi.
neverland tarafından 08/Haz/20 16:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun mutluluklar dilerim.
Ben eşya tavsiyesi veremeyecem ama benim önerim youtubeda "Daire" isimli bir kanal var oraya bakman.
En azından insanlar evlerini nasıl diziyor güzelce gözlemlersin diye düşünüyorum.
-
SaviorAngel bunu yazdı
beyaz eşyada bosch dan şaşma reis tek tavsiyem bu
ablam ve biz eve bosch buzdolabı aldık. ne hikmetse ikisi de 5 senede arıza verdi. yetkili servis direkt yeni model alın bunu bize verin alacağınız modeli indirimli verelim dedi.
kaç servisle ve kullanıcıyla görüştüm 5 6 senede hep aynı arızayı veriyormuş ve tamiri yeni almaktan daha pahalı olduğu için yeni modeli indirimli veriyolarmış.
annemler evlenirken almışlar profilo buzdolabı hala çalışıyor ve bir defa bile tamir görmedi. nerden baksan 37 38 senelik.
tabi şimdiki profiloyu kast etmiyorum :D
edit: konu sahibine yazmayı unuttum. hocam öncelikle hayırlı olsun. bu eşya işleri sıkıntı eşinle mutabık olman lazım. eğer anlaşabilirseniz tavsiyem eşya miktarını minimumda tutman. çünkü önümüzdeki 2 3 yıl sürekli bişiler alıcaksın. yok şu ayna yiyimiş. bu biblo çok yakışır. tv sehpası çok küçük şundan mı alsak.
o yüzden başlangıçta ne kadar az eşya olursa ilerde o kadar sıkıntı az oluyor :)
joe_black tarafından 08/Haz/20 17:31 tarihinde düzenlenmiştir -
samast bunu yazdı
Az eşya,Az insan, çok Huzur...
bre @Eaxs ^^`
~@~
ben insan sevmiim diyorum, yine de ..,
-
neverland bunu yazdı
500-600 fazla verip lüks eşyalı kiralık eve çık. 1 ya da 2 senede bir ev değiştir.
Hem ortam, hem eşyaların değişmesi insanı mutlu ediyor.
Kırığı döküğü olduğunda da zaten ev sahibine kitliyorsun.
6-7 senedir eşyalı evlerde geziyorum, evlenince de aynen devam edeceğim. Gidip 50-60 bin lira eşyaya bayılmak mantıklı gelmiyor.
Tabi eşin bunu kabul eder mi bilmem ama her yeni taşındığın ev sana yeni bir heyecan getiriyor. Valizini alıp çıkıyorsun ayrıca. Nakliyecisi bilmem nesiyle kırıldı mı bişey oldu mu uğraşmıyorsun.
Geçen mudoconcept ile döşenmiş bir ev buldum, oraya çıkıcam mesela 1-2 aya. Kendim aynı evi yapmaya kalksam minimum 50 bin lira.
Ek not: Her sene sana %10-%15-%20 kitleyen ev sahibinden de kurtuluyorsun. Baktın çok zam yaptı, basıp gidiyorsun.
Cebine kalan parayla da git yurtdışını gez, napıcan tahtaya kanepeye buzdolabına para verip. Dünyayı gör, ölmeden. Boşver malı mülkü, hiç biri bize ait değil.
Tavsiye: Eskiyecek hiç bir şeye yatırım yapma. Altın biriktir, yaşlanınca geçersin egede bir yazlığa o biriktirdiğin altınla. Ölünce de yazlığı çocuğuna bırakırsın mis gibi.
Ben evlenmeden önce bana da keşke böyle bi tavsiyede bulunan olsaydı 🥺
-
Hem senin hem de eşin için kendi evlilik öncesinde ve sonrasında edindiğim deneyimleri yazayım.
Profilo - Bosch - Siemens hepsi aynı ürün arada malzeme kalitesi farkı var ama bir fark daha var bu husus önemli. Bosch Almanya'da üretilen kaliteli Bosch değil o yüzden markaya kanıp alma. Siemens in ise Türkiye'de üretilmeyen ithal edilen ürünleri var onları al, hem daha kaliteli ve dayanıklı hem de daha performanslı.
Onun dışında elektronik eşyaları az ama öz al. Alabildiğin şeyin en iyisini al. Süpergeyi dyson, ütüyü philips, tencere tavayı tefal al.
Tost makinesi, fritöz, ekmek kızartıcı, waffle makinesi gibi ayda yılda bir kullanacağın şeyleri alma.
Tv için gereksiz özellikleri olan tv ye birsürü para verme, panel kalitesi iyi ucuz tv al ve akıllı kutu bağla geç.
Hamur işleri, pasta vs ile uğraşmayı seviyorsanız ve maddi gücün yetiyorsa mutfak şefi alabilirsin ama breville, kenwood, kitchen aid gibi sağlam marka olsun. Uzun vadede değerini anlarsınız.
Düdüklü tencere de fırsat kovala denk getirdiğin an Fissler marka al geç. Hem ömürlük hem de doğalgazdan inanılmaz kar elde edersin. Şöyle anlatayım; barbunya yaparken herşeyi doğra tencereye at, kettle da suyu kaynat tencereye dök ve kapağı kapat. Sonra yüksek ateşte 3-4 dk kaynat ve yeşil seviyeye gelince (burayı fissler kullanımı yazıp youtube dan izle) en küçük ocağa al 7-8 dk da hazır. İnanılmaz zaman ve gaz tasarrufu sağlıyor.
Misafir için alacağınız takımları minimumda tut. Bir süre sonra onlar da eskiyor ve bir anlamı kalmıyor. Kendiniz için günlük kullanacağınız takım alın onu kullanın hep.
-
furkiak bunu yazdı
cevaplar için teşekkür ederim üstadlar. aileler karşılayacak masrafları. birde kütahya yaşayacağım ev büyük geniş tamamen. mobilya konusunda inegöle falan baktım gerçekkten ucuz ürünler var.
"Kütahya" kısmını okuyunca birden üşüme geldi. Yıl başında oraya geldim bedelli askerliğe, g.t.m dondu resmen.
Sağolsun @Muhammet çok kahrımızı çekti orada.
-
Nişanlı biri olarak mobilya konusunda marka model renk önerilerinizi almak istiyorum.
-
mutluluklar diliyorum. optimum harcama yapmaya gayret et. giden para sizin paranız