folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    PlatypuS bunu yazdı:
    -----------------------------

tamam hadi ateistler zekidir

fazla zırvaya gerek yok biz aptalız inanıyoz

zeki insanların coğunun ateist olduğu sonucu çıkarılırken en zekiler bir yaratıcının olması gerektiği sonucuna varıyo 

Eğer öyle düşünmek seni rahatlatacaksa öyle olsun hadi :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek
     HAYVANYASAR bunu yazdı:
    PlatypuS bunu yazdı:

Eğer öyle düşünmek seni rahatlatacaksa öyle olsun hadi :D

öyle olsun hadi anasını satıyım 

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Ortaya atılan iddaanın saglaması,"inananlar salaktır" diye algılayan inananların,inanmayanlara karsı savunmalarının sıglıgıdır.Halbu ki inananlar "ama inananların hepsi salaktır anlamına gelmiyor" diyip çekip gitseler,tartısma uzamayacak,konu kapanacak.Sonra din barışı degil şiddeti savunuyor diyenlere karsı fikrinizi beyan ederseniz çelişkiden çelişkiye düşüp taklalar atarsınız.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek

ben herhangi bi savunma ihtiyacı hissetmiyorum burada azınlık olan görüş seninki arkadaşım farklılığının sebebini savun da anlayalım amacını "çeker gider" falan garip bi cevap olmuş 

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

PlatypuS bunu yazdı:

tamam hadi ateistler zekidir

fazla zırvaya gerek yok biz aptalız inanıyoz

zeki insanların coğunun ateist olduğu sonucu çıkarılırken en zekiler bir yaratıcının olması gerektiği sonucuna varıyo 

=) zeki insan düşünür niye varız ? cvp ını bilmeyen cahil halk inanıır = bizi birşeyin yarattığını

yaratanı da birşeiyn yaratması gereklidir hiçbirşey yoktan vaar olamaz !=)

bunu unutma lazım olr  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek
    yaratılmamayı açıklar mısın bana yani başlangıç aşamanı

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek

İnanan insan da düşünür kardeşim.Yaratılma, ölüm tekrar dirilme , hesaba çekile.Allahın varlığı ve birliği.Körü körüne inanmak diye bişey yok.Zaten Tefekkür dediğimiz olayın özü budur.! saat Allahın varlığını yarattıklarını düşünmek 60 yıl ibadetten hayırlıdır.! saat tefekkür 6o yıl ibadetten üstündür.Alimin uykusu cahilin ibadetinden üstündür.İslamın ilk emri "OKU, OKU, OKU".Ancak müslümanlar bu bu temel prensipleri dikkate alırlarsa işte o zaman İbni Sina, El Harezmi, Biruni, Farabi gibi alimler yetiştireceklerdir.Öncelikle inanan insanların çok okuması gerek.Çok kültürlü olmaları gerek.İnanmayan insanlar kendileri bir yol tutturmuş gidiyorlar.Onlara da bol bol kitap okumayı tafsiye ediyorum.

Bakın size yaşadığım bir olayı anlatıyım.2 ay kadar önce eski kitaplar satan bir kitapçıya gittim.Çok sayıda kitap aldım.Türk Tarihi, Orta Asya, Mevlana gibi konular ile ilgili.Bir tane de "Sosyalizmin Anahtarı" diye bir kitap aldım.Kitapçı bana garip garip baktı.Abi ne alaka var dedi.Bende aynen şunu dedim "Yav arkadaş 30 küsür yaşına geldim.Milliyetçi bir artamda yetiştik.yıllarca sosyalizme kominizme karşı olduk.Ne olduğunu bilmeden neden karşı oluyoruz.Merak ettim.Sosyalizmi ve kominizmi öğrenecem." kitapçı da cevap verdi "dostum bende Tokatlıyım aleviyim.Bizde hep milliyetçilere karşı olduk.Ama onların kitaplarını fikirlerini hiç merak etmedik." sonuçta bana hakverdi.Ülkemizin genel durumu bundan ibaret.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

PlatypuS bunu yazdı:
    yaratılmamayı açıklar mısın bana yani baçlangıç aşamanı

bildiğime göre ;

Dünya’nın Oluşumu ve İç Yapısı

Güneş Sistemi’nin Oluşumu

Güneş Sistemi’nin oluşumu ile ilgili farklı teoriler ortaya atılmıştır. En geçerli teori sayılan Kant-Laplace teorisine Nebula teorisi de denir.

Bu teoriye göre, Nebula adı verilen kızgın gaz kütlesi ekseni çevresinde sarmal bir hareketle dönerken, zamanla soğuyarak küçülmüştür. Bu dönüş etkisiyle oluşan çekim merkezinde Güneş oluşmuştur. Gazlardan hafif olanları Güneş tarafından çekilmiş, çekim etkisi dışındakiler uzay boşluğuna dağılmış ağır olanlar da Güneş’ten farklı uzaklıklarda soğuyarak gezegenleri oluşturmuşlardır.

Dünya’nın Oluşumu

Dünya, Güneş Sistemi oluştuğunda kızgın bir gaz kütlesi halindeydi. Zamanla ekseni çevresindeki dönüşünün etkisiyle, dıştan içe doğru soğumuş,

böylece iç içe geçmiş farklı sıcaklıktaki katmanlar  oluşmuştur. Günümüzde iç kısımlarda yüksek sıcaklık korunmaktadır. Dünya’nın oluşumundan bugüne kadar geçen zaman ve Dünya’nın yapısı jeolojik zamanlar yardımıyla belirlenir.

Jeolojik Zamanlar

Yaklaşık 4,5 milyar yaşında olan Dünya, günümüze kadar çeşitli evrelerden geçmiştir. Jeolojik zamanlar adı verilen bu evrelerin her birinde , değişik canlı türleri ve iklim koşulları görülmüştür.

Dünya’nın yapısını inceleyen jeoloji bilimi, jeolojik zamanlar belirlenirken fosillerden ve tortul tabakaların özelliklerinden yararlanılır.

Jeolojik zamanlar günümüze en yakın zaman en üstte olacak şekilde sıralanır.

Dördüncü Zaman
    Üçüncü Zaman
    İkinci Zaman
    Birinci Zaman
    İlkel Zaman

Merhabaaaaa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CIZIRTI
    CIZIRTI's avatar
    Erkek

Herşey birbiriyle çelişkilidir. belirsizin anlamına bakın TDK sözlükten belirli olmayan der. belirlinin anlamına bakın açık ve kesin olarak sınırlanmış der.açık anlamına bakın: Bir gereksinimin karşılanamaması durumu. kesine bakın: Şüphe ve duraksamaya yer bırakmayan veya geri dönülmeyen, değişmez, mutlak, kati, maktu der. nedir bu???????? Herşey birbirine bağlı birşeyi açıklamak için birşey kullanılır. Birşeyi yapmak için birşey gerekir.

Aslında bilim ve din çakışmaz ÇÜNKÜ BİLİMDE BAŞLANGIÇTAKİ ŞEY MADDEDİR DİNDE DE TANRIDIR. Maddenin neyden oluştuğu asla bilinmemektedir. Tanrınında neyden oluştuğu asla bilinmemektedir.

Düşüncelerin sonu varmıdır. YOKTUR.Herhangi bir şey düşünün ve sorun: bu neden böyle? Çünkü "bu" "bu" "bu" var. Peki "bu" neyden oluşur "bundan". Taaaki başlangıçtaki maddeye gelene kadar düşünür araştırır ispatlananları bulursun.ama başlangıçtakinin ne olduğunu nasıl oluştuğunu kimse bulamaz. .

Dinde de böyledir.İlk şeyi Tanrı nın yarattığına inanılır yani bir oluşturan vardır. Ve ne olduğunu kimse bilmez.

Bilimde de dinde de bir başlangıç vardır ama bu başlangıcı bulma yöntemleri farklıdır. Dinde maneviyat bilimde maddiyat.

TDK sözlüğe bakın Allah nedir diye

Allah :

öz. is. (Alla:hı) Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Tanrı. (http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=12405)

İngilizce Got Türkçe Allah Arapça başka yazılışı.....

Peki dine göre Tanrı insanı çamurdan yarattı denir. insanın hammaddesinin nasıl oluştuğuna inmeden yani derinlere inmeden Tanrı ilk ilk insanı yarattı diyelim. sonra o insan üreyerek çoğaldı. İnsanlar keşifler yaptı ateşi keşfetti elektriği keşfetti ağaçları budayarak koltuk sandalye masa yaptı. Kainatta masa sandalye oldu yada kainatta Ademle Havvanın çocukları oldu..Peki kainattaki herşeyi Tanrı mı yaratmış oldu? Hayır Tanrının yarattığı insan yada yakın derinlere inersek insanın oluştuğu çamur....

TDK nın tanımı doğru oldumu bu son cümlelerime göre. TDK nın işe aldığı eleman böyle yazmış. Bende kendi araştırdıklarıma göre böyle olmamalı Allah tanımı diyorum. Şimdi biride çıkıp benim yanlış yazdığımı söyleyecek. Hakkıdır tabiki söylesin........

Herşey bir döngü içinde ve herşey çelişki içinde. İnsan iradesi özgürdür ve insan TDK nın Allah tanımını kabul edebilir yada kendi tanımını kabul edebilir. Hiçbirşeyde kesinlik yoktur. Bu benim söylediklerimde kesin değildir. Bence herkes kendine bir başlangıç noktası bulmalı ve o başlangıca kendini inandırmalı ve hayatını yönlendirmeli o başlangıca göre.

Bence Tanrı vardır. Benim başlangıcım budur. Çünkü Tanrı varsa öldükten sonra cennete gidicem.

Bence Tanrı yoktur. benim başlangıcım madde. Öldükten sonra elementlere, enerjiye vs. karışıcam hava cıva olucam.

Sonuç olarak "bencelerime" bakarsam Tanrı nın olduğunu kabul edersem sonucunda muhteşem olarak tanımlanan "CENNET" var. O zaman bence Tanrı var :) Ayrıca Tanrı nın varlığına inanmamın sebebi bilimde en sona ulaşamamdır ve maneviyatı hissetmemdir. Yani bilime desteklerim mantıklı bulurum ama maneviyatıma hep inanırım.

Birde sayılar.Herşeyi hesapladığımız sayılar. "....-2,-1,0,1,2...." başı ve sonu bilinmez ama her işe yarar...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

Tanrıya inanç nedir ya?

ya vardır yada yoktur Tanrı var diyen birinin inanmaması soz konusumu?

ayrıca ilk sayfada bi arkadas nobel odullu insanlarin durmunu vermis aralarında 1 tane filozof yok!

ben ateistim ama günün birinde olurda tanrinin var oldugunu dusunursem asla musluman olacagımı sanmıyorum 

Toplam Hit: 10106 Toplam Mesaj: 88