folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    FTH bunu yazdı:
    -----------------------------
    yine 1-0 dini olanlar önde atesilere göre, neden dersen yrn öldümü ya onumuzde cennet olursa, bitmeyecek bi hayat olursa, ama ateistlerin onunda ne var yrn öldümü..? 1-0 bu iste..

ha su adamin videoda dedikleri tmmda, anliyamadigi sey butek hayatli dusunuyor, ya 2 hayat varsa, oteki dunya, hadi varsa..? 1-0

eger yoksa ztn hepimizde yanmissiz..! ha su yonden ateistler sansli olur, oda hayatlarini hic biseye bagli olmadan rahatcana yasayabilirler simdiki hayatlarini..!

haa sunu unutmadan her dinde cennet cehennem vardir, diger dunya hayat vardir, hangi dine bagli olsanda.. bunu demek istiyom ben..

Neden 1-0 olsun ki? Belki cennet'te tanıdığın mı var seni kayıracaklar mı? :D Sozsuz mutluluk ile beraber sonsuz acıyı ve eziyeti de düşünmek lazım.

Her dinde ölümden sonra yaşam ve cennet-cehennem gibi kutsal adalet öğelerinin olması da bence insanların dinleri ihtiyaçlarına göre yarattıklarını kanıtlar sadece.

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FTH
    FTH's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    FTH bunu yazdı:
    yine 1-0 dini olanlar önde atesilere göre, neden dersen yrn öldümü ya onumuzde cennet olursa, bitmeyecek bi hayat olursa, ama ateistlerin onunda ne var yrn öldümü..? 1-0 bu iste..

ha su adamin videoda dedikleri tmmda, anliyamadigi sey butek hayatli dusunuyor, ya 2 hayat varsa, oteki dunya, hadi varsa..? 1-0

eger yoksa ztn hepimizde yanmissiz..! ha su yonden ateistler sansli olur, oda hayatlarini hic biseye bagli olmadan rahatcana yasayabilirler simdiki hayatlarini..!

haa sunu unutmadan her dinde cennet cehennem vardir, diger dunya hayat vardir, hangi dine bagli olsanda.. bunu demek istiyom ben..

Neden 1-0 olsun ki? Belki cennet'te tanıdığın mı var seni kayıracaklar mı? :D Sozsuz mutluluk ile beraber sonsuz acıyı ve eziyeti de düşünmek lazım.

Her dinde ölümden sonra yaşam ve cennet-cehennem gibi kutsal adalet öğelerinin olması da bence insanların dinleri ihtiyaçlarına göre yarattıklarını kanıtlar sadece.

cvp aldin ama 1-0 cehennemlikde olsa, sen dinleri iyi bi arastir sonra gel... muslumanliga gore illa bi musluman girecek cennete, yahudiler direk cennet, hristiyanlar ztn direk cennet onlarda oyle inaniyorlar, ama bak inaniyorlar diger dunyanin olduguna, hadi varsa hadi..?

haa sunuda unutmayi ver sonsuz cehennemlik yok hic bir dinde, cehennem yok ama cennet var... haa su var islama gore, musluman olmayanlara sonsuz cehennem var, ama inanlara yok, buraya dikkat et... 1-0 yine

yoksa ztn dedigim gibi hepimizde gittik bosa yandik..!

her ne yaparsan yap, her dinde illa cennete girilcek...

biz var diyoz, olabilirde olmayabilirde, 2 secenek var sadece..

ama atesitlere gore bisi yok..!

1-0... anlatabildiysem ne mutlu bana....

İslamiyet’i ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    FTH bunu yazdı:
    VIGILANTE bunu yazdı:
    FTH bunu yazdı:

cvp aldin ama 1-0 cehennemlikde olsa, sen dinleri iyi bi arastir sonra gel... muslumanliga gore illa bi musluman girecek cennete, yahudiler direk cennet, hristiyanlar ztn direk cennet onlarda oyle inaniyorlar, ama bak inaniyorlar diger dunyanin olduguna, hadi varsa hadi..?

haa sunuda unutmayi ver sonsuz cehennemlik yok hic bir dinde, cehennem yok ama cennet var... haa su var islama gore, musluman olmayanlara sonsuz cehennem var, ama inanlara yok, buraya dikkat et... 1-0 yine

E tabii zamanında "Ulan biz bu kadar ibadet ediyoruz cennet için, inançsızlar ibadetsiz, sadece iyi oldukları için girebilirler mi lan, olur mu öyle şey" demiştir biri :D

Ayrıca Hritiyanlıkta ve birçok dinde sonsuz cehennem var. "Her dinde inananlar mutlaka cennete gidecek, ateistler ise sonsuz cehenneme" diye bir genelleme de yapamazsın. Böyle bir kaide yoktur çünkü.

Her şey bir yana, müslümanlığın doğru din olduğu ne malum? Kanıtların güvenilirliği açısından mitolojik dinlerle kitap dinleri arasında pek bir fark yok sonuçta. Yolladığım videoda Richard Dawkins'in de dediği gibi; Ya siz yanılıyorsanız da denizlerin dibindeki Ulu Cuvcuv'un dini asılsa?

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FTH
    FTH's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    FTH bunu yazdı:
    VIGILANTE bunu yazdı:
    FTH bunu yazdı:

E tabii zamanında "Ulan biz bu kadar ibadet ediyoruz cennet için, inançsızlar ibadetsiz, sadece iyi oldukları için girebilirler mi lan, olur mu öyle şey" demiştir biri :D

Ayrıca Hritiyanlıkta ve birçok dinde sonsuz cehennem var.

Her şey bir yana, müslümanlığın doğru din olduğu ne malum? Kanıtların güvenilirliği açısından mitolojik dinlerle kitap dinleri arasında pek bir fark yok sonuçta. Yolladığım videoda Richard Dawkins'in de dediği gibi; Ya siz yanılıyorsanız da denizlerin dibindeki Ulu Cuvcuv'un dini asılsa?

bak dinini yasayan, tek 1 tanrinin olduguna inanan cennete girer...

"Ulan biz bu kadar ibadet ediyoruz cennet için, inançsızlar ibadetsiz, sadece iyi oldukları için girebilirler mi lan, olur mu öyle şey"
    Su dedigin ztn imkansi, iyi olupda cennete girilmez, inanacaksin..! sartlari yerine getireceksin, kimse iyi oldugu icin girecek demedi, hem o nasi olcak, hem inanma hemde gir..:S

hristiyanlikda hristiyanlar direk cennete girer, Jesus gunahlarini ustleniyor diyorlar ondan... artik kimin icin cehennem var bilmiyom, hristiyan olmayanlara olabilir..

ama suna dikkat et, dini olan hep 1-0, bu hem muslumanlar icin, hristiyanlar, yahudiler icin gecerlidir, birinden biri hadi kurtulursa..? anliyo 1-0'i

richard kardesimin dedigide dogru olabilir, ama bak 1-0 diyom, anlamiyon, ya bizim dedigimiz dogru ise, degilse ztn hepimiz yandik diyom.. 

ateist olmakdansa biseye inanda 1-0 önde ol diyom... ben muslumanligin "dogru oldugunuda demiyom", bana gore dogru, ama gidip bi hristiyana desem benim dinim dogru, yoo benimki der... anliyonmu..!

neyse dogru olan dogrudur, ama dini olan hep 1-0... cuvcuvunki dogru ise ztn hepimiz yandik, o kazandi, o zmnda sen git cuvcuva inan, ama inanmak inanmamaktan daha iyidir, hep 1-0 önde olmak daha iyidir...

ben muslumanim, ve dinimin dogru olduguna inaniyom..! INANIYOM kardesim.. 1-0 olmak istiyom, bir 0(sifir) olmaktansa... 

İslamiyet’i ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    FTH bunu yazdı:

bakın hacılar küçük düşünmeyin temele inin..

dinler insanları doğal eğilimlerinden dolayı suçlu hissetmelerine koşullandırır.
    hepsi bağışlanmanın ve kurtuluşun tek yolunun kendileri olduğunu söylerler.
    kendi kendini koruyan bu düzenin kalbinde parasal sistem yatar.
    işte bu yüzden;
    gerçek devrim, bilinçte olacak devrimdir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FTH
    FTH's avatar
    Erkek

neyse kardesim polemik yaratmayalim, herkese saygim var, kim neye inaniyorsa inansin...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Guteritter
    Guteritter's avatar
    Erkek

şemsin 40 kuralını okuyun inanmak akletme veya kanıtlama işi değil aşık olma işidir. Tanrı akıl ile değil kalp ile kavranabilir ancak.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

o araştırmadaki konu olan zeki insalar kime göre zekiler acaba ?

merak ettim.

Birde bu araştırma yapılan ülkelere Müslüman ülkelerde dahil mi ? 

Yoksa sadece Hristiyan ülkelerinde yapılan bişimi ?

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

bu üniversite raporunun doğruluğuna inanıyorum ve nitekim ben de öyleyim :)

ha bu arada arkasından biiri kovaladığı için veya deprem olduğu için allahı(!) hatırlayan birisi ztn hiç ateist olmamıştır.

ben de ateistim ama hiç marjinal görünme çabaları içinde bulunmadım.

nitekim arkadaşlarım bağnaz değil bana karşı anlayışlılar ben de hepsini çok seviyorum ve bu bana yetiyor :)

O da yok.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

bu üniversite raporunun doğruluğuna inanıyorum ve nitekim ben de öyleyim :)

ha bu arada arkasından biiri kovaladığı için veya deprem olduğu için allahı(!) hatırlayan birisi ztn hiç ateist olmamıştır.

ben de ateistim ama hiç marjinal görünme çabaları içinde bulunmadım.

nitekim arkadaşlarım bağnaz değil bana karşı anlayışlılar ben de hepsini çok seviyorum ve bu bana yetiyor :)

Zekiyim diyosun yani

Toplam Hit: 10109 Toplam Mesaj: 88