3500 YTL Harcadım PC Topladım, Performansın P’Sini Alamadım (Donanımcılar Buraya)
-
kafkefhacker bunu yazdı:
-----------------------------
1.si kingstondan şaşma RAM 'da 2.si ekran kartı ATi ana kartta asus olmalı...işlemcide madem öle atom alsydınn ..bukadar masraf olmazdıı...ayrıca sen 1TB 'ı doldurabilcenmi??..boş masraf onun yerine harici alsaydınn...
Öncelikle Corsair Kingston dan Kalitelidir.Kingston neden tercih ediliyordu ? çünkü ömür boyu garanti vardı.artık ürünlerin garanti süreleri 2 yıla düşürüldüğü için kingston bitti.
Ekran Kartları Arasında Chip Set olarak Ati Diğerlerinden Daha İyidir.Özellikle Yüksek Modellerde.
Hdd si 1 Tb Değil Tb 2. Belki Adamın film & muzik & Program arşivi var.
Kafkefhacker senin Biraz Donanımsal Desteğe ihtiyacın var kanımca :) -
dostum donanımdan çok anlamasamda, 2 harddisk takmanın pc'yi yavaşlattığını biliyorum deneyimlerimle.
en iyisi birini sök öyle dene, ve tavsiyem 100 gb lık daha düşük bir harddisk bul arkadaşlarından falan,
ona xp kur aradaki farka bak. bence sorun harddiskinin boyutu ve sayısı
aga, server falan mı kurcan bu ne bohem ya:D
-
ati amd derim yazık etmişsin kardeş 4870 alsaydın daha iyidi a.q
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------fearlessalien bunu yazdı:
Antikky test konusunda sana katılıyorum, ama beğenmediğin tomshardware de seninle aynı fikirde bu nasıl olacak şimdi..Bkz. 4 çekirdekliler testi, INTEL ve AMD
-----------------------------Eşşek değilya her halde Intel diyecek, forumunda atıp tutan denyolara kasten söyledim.
Açıklaman için tşk. ederim Antikky, atıfta bulunduğun kişiler konusunda haklısın.. kal sağlıcakla.. -
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------öhm;
şimdi,
rene kardeşimin çok sevdiğim bi sözü vardır
hayatında tornavide tutmamış,vida sıkmamış boardların resimlerinden başka bi bok görmemiş adamlar,chip okuyup tomshardware takip edip,donanımcı olduğunu iddaa ediyor,intel hakkında atıp tutuyor.
Amd dediğiniz o çılgın firma fabrikada adam gibi çalışmayan 4 çekirdek işlemcilerini,yeni bir konsept yaptık ne 2 çekirdekli kadar az performanslı nede 4 çekirdekli işlemciler kadar pahalı alın size 3 çekirdekli işlemci diyebilecek kadar ekonomik durumda çökmüş bir firmadır.
Dünyanın şu anda en iyi işlemcisi kuşkusuzki i7'dir.
O beğenmediğiniz Core2Quad işlemcilerde grafik ve HD uygulamalarında en yakın AMD işlemcisine %22 ye varan oranlarda öne geçmektedir.
Bunu ben demiyorum,yapılan tarafsız Benchmark sonuçları diyor.Yüksek MHZ AMD firmasının senelerdir uyguladığı performans politikasıdır,ancak gel görki 4mb yi geçemeyen Cahce belleği ile 12mb li Core2Quadlar karşısında küçük emrah gibi ağlamaktadır.
Gelelim sistemin neden yavaş çalışabileceğine,
Yazmışlar 500liraya eşşek kadar kasa alıp gösteriş yapacağına adam gibi bi ekran kartı alsaydın hocam.
intel kötü intel şöle boktan aman intel yavaş aman intel performans vermiyor saçmalıklarını bir kenara koyacaksın ama sakın ama sakın bu işide "amd ısınır" diyen denyoların yazdığı ucuz uyduruk forum sitelerinede aldanmayacaksın.Acacaksın ürün yorumlarını okuyacaksın,board alırken ince eleyip sık dokuyacaksın.
Board'la ekran kartını değiştir.
Sonra bana sistem yazın,size akşamında Benchmark sonucunu söyleyim.
intel nasıl ağlatır görün.intel dünyanın 1 numaralı işlemci firmasıdır,dünyanın en iyi işlemci üreticisidir.bunu ben değil sahip olduğu 45nm teknolojisi ile dünya teknoloji üreticileri söylüyor.
-----------------------------bu da mı gol değil ha amdciler...
-
Konu Amd - İntel Konusuna Dönüşmüş . (: . Windows LinuX Dan Ne Kadar İyiyse İntel de Amd Den O Kadar İyidir.Yok Amd Fakir Yok Çekirdeği Eksik Bunlar Boş Laflar. Microsoft Nasıl Dünya Çapında Milyonlar Satıyor Ve En Çok Tercih Edilen İşletim Sistemi Haline Geliyor Hiç Düşündünüz mü ? Oysaki Linux Windows Dan İyi değil mi ? Windowsda Size Belli Bir Kalıp Verilmişken Linuxda Kendi İşletim Sisteminizi Yapma Gücünede Sahipsiniz.Birisi Şehiri Diğeri Evreni Veriyor Size.Buna Rağmen Tahribat'da Bile Kaç Linux Kullanıcısı var ? Bırakın Yüzlerce Dolar Bayılıp Sadece İsimden Satan İntel Kullanmayı Gerçekci Olun.
-
ulan biz hala onboard ekran şeysi kullanıyoz millet neler alıyo vay amk :/
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------puuhaha:) benim makinada bile 8 gb ram + oc anakart :D ustune bir oc de dun yaptim performans anlatilmaz:)
birde ramin markasi degisik olunca performansi daha fazla olacak diye bir durum yok hizlari yuksek olabilir ama :) marka dandik :)) zaten tb lik disk alman yanlis:) hizlari cok dusuk kaliyor:) 250 gb sadece isletim sistemine kullanaydin :) deli gibi disk hizi elde ederdin birde isin hep oyun tarafina bakma:) orn hyper v - esx - vmware boyle seyler kasarsin makinanla ozaman performans nedir anlarsin pisman olmadiginin.) eger illa oyun oynayip performans elde edecem diyorrsan vista x64 kur en iyi performansı orada alirsin
-----------------------------vay aq.8gb ram diyo yaa.
hacı seninki pc değil.başka bişey.
-
way amına koim
demek biz intel olarak bunca testi,bunda argeyi boşa yapıyoruz
demek elinizdeki 3pc ile yaptığınız testler,senede 5000den fazla pc yi toplayarak,testlerini yaptığımız intel merkezinden daha iyi sonuş verdiriyor,demekki neymiş.
bunca bağımsız benchmark sonucu yalanmış,vay anasını demekki neymiş dünyanın tüm film sütüdyoları malmışki intel kullanıyormu,görememişler HD film editlemenin amd de daha iyi olduğunu.
cache önemli değil,nm önemli değil,ısınma,az enerji tüketme önemli değil?
e ne önemli ak işlemci alıyorsun doğan kasa şahin almıyorsun hoca. -
benmi sana intel dedim?
3500 e bilgisayar alıp en büyük eşşekliği yapmışsın zaten hocam,
6 ay sonra 1500 ytl alacağın pcye şimdi 3500 ytl vermişsin, bide akıl hocası die bana laf atmışsın :)
geçmiş olsun :)