Amerikadan Telefon Getirme
-
bu arada arkadaş pm atmıştı. ona attığım cevabı buraya da yazayım,
amerikadaki iphone fiyatları ile türkiyede ki fiyatlar hemen hemen aynı. ama yeni çıkmış modellerden bahsetmiyorum. mesela şuan ki iphone 5 ile amerikadaki hemen hemen aynı fiyat. şimdi diycesin ki, 700$ yazıyor store unda. öyle değil işte. onların gösterdiği fiyatlara tax yani vergi dahil değil. buna birde vergi ekliyorsun 850$ oluyor. 1.522 tl etti. geliyorsun türkiyeye bide imei kaydı + 115 lira etti mi sana 1.670 tl. git 100 lira daha ver, türkiyede garantisi geçen mal al. yarın bir gün sıkıntı çekmesin.
-
Bryce bunu yazdı
sağolun. otelde kalıncak ama şehir şehir gezilme ihtimali var nasıl yaparız her şehirde farklı yerde mi kalınır bilmiyorum. play store dan nasıl alışveriş yapabilirim gitmeden türkiyeden sipariş versem otele gelince elden mi ödeme yapıcam?
http://www.google.com/nexus/4/retailers/
Amerikadayim, bu ay ben de alcam, nexus4 super secim.
-
adres satırına newyork yazdım bana verdiği adreslerden nexus 4 ü alabilir miyim 350$ a ??
-
Gharzvog bunu yazdı
2 hafta önce 8 tane iphone 5 soktum ?
kendin getirmek başka bir şey bu internetten sipariş edip de kargo firmalarıyla gettirmek başka bir şey hocam.. benim bildiğim gümrük mevzuatı bu. Diğer türlü ben de yurtdışında vergisz telefon, fotoğraf makinesi falan soktum problem olmadı
-
Gharzvog bunu yazdı
amerikadaki iphone fiyatları ile türkiyede ki fiyatlar hemen hemen aynı. ama yeni çıkmış modellerden bahsetmiyorum. mesela şuan ki iphone 5 ile amerikadaki hemen hemen aynı fiyat. şimdi diycesin ki, 700$ yazıyor store unda. öyle değil işte. onların gösterdiği fiyatlara tax yani vergi dahil değil. buna birde vergi ekliyorsun 850$ oluyor. 1.522 tl etti. geliyorsun türkiyeye bide imei kaydı + 115 lira etti mi sana 1.670 tl. git 100 lira daha ver, türkiyede garantisi geçen mal al. yarın bir gün sıkıntı çekmesin.
Hocam Amerikadan iphone alıcaksan zaten sen hata yapmışsın vergi ödeyerek.
New York a 1 saat mesafede delaware eyaleti var, oraya gidiyorsun zaten hayvan gibi bestbuy var orda. Delaware ilk eyalet olduğundan vergiden muaf herşey, elektronik ve bilimum bütün ihtiyaçlarını oradan rahat karşılayabilirsin.
Ben geçen yaz gittiğimde 3 iphone, 3 ipad, 1 playstation 3, 1nintendo wii, bide canon rebel 550d aldım vergisiz cillop gibi :D
Gidip las vegastan veya newyork tan alırsan vergisi bindiğinde tabiki türkiye ile farkı kalmaz.
-
torpedo_XL bunu yazdıGharzvog bunu yazdı
Hocam Amerikadan iphone alıcaksan zaten sen hata yapmışsın vergi ödeyerek.
New York a 1 saat mesafede delaware eyaleti var, oraya gidiyorsun zaten hayvan gibi bestbuy var orda. Delaware ilk eyalet olduğundan vergiden muaf herşey, elektronik ve bilimum bütün ihtiyaçlarını oradan rahat karşılayabilirsin.
Ben geçen yaz gittiğimde 3 iphone, 3 ipad, 1 playstation 3, 1nintendo wii, bide canon rebel 550d aldım vergisiz cillop gibi :D
Gidip las vegastan veya newyork tan alırsan vergisi bindiğinde tabiki türkiye ile farkı kalmaz.
san diego. birisi en doğuda birisi en batıda :) oraya mı gidiyim vergi ödememek için hocam
-
Bryce bunu yazdı
adres satırına newyork yazdım bana verdiği adreslerden nexus 4 ü alabilir miyim 350$ a ??
Evet alabilirsin
-
Gharzvog bunu yazdı
geçen aldım tax dahil 703 dolara.
1.8 ile çarp 1265 fln eder, 100 lira ekle 1365.
en az 500 liralık fark var nası aynı fiyat?
-
Amk bırı de bana S4 getırıversın ya :D
-
husnuweb bunu yazdıGharzvog bunu yazdı
geçen aldım tax dahil 703 dolara.
1.8 ile çarp 1265 fln eder, 100 lira ekle 1365.
en az 500 liralık fark var nası aynı fiyat?
hocam doğru diyorsun aslında. şehirden şehire vergi fiyatları değişiyor. san diego da 5 dolara aldığım marlboro new yorkta 12 dolardı. çok fark ettiriyor şehir.