folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

PlayForFree bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu kısırdöngü sonsuza kadar gider tahminimce.

şu konuda yapılan onlarca yorumun en mantıklı yaklaşımı (:

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake. benim ben olduğuma inanmayan murat çömez'e selam olsun :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

ya liseli ergen triplerine girmeyin :| tanıdığım erkeklerin (ateyim diyen) %95i kızları etkilemek için,kızların ateisti ise erkekleri etkilemek için ya yine konu uçkura geliyo burda, ne bileyim gençler arasında din diye dalıyım dedim konuya

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    eXceptioN bunu yazdı:

Kurtcebe bunu yazdı:
    eXceptioN bunu yazdı:

Kurtcebe bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

eXceptioN bunu yazdı:
    "bu konunun ana amacı, zihninizde yeni bilgiler ya da inançlar yerleştirmek değil, sadece uyanışı gerçekleştirmek. Henüz herkes hazır değil ama birçoğu öyle." eckhart tolle bu adamı seviyorum (: konuda yapılan yorumların hepsini okudum bir yorumda benden: kendinizi bilirseniz açılır gözünüz. sözüm yanlış anlaşılmassa sevinirim. edit: uyanışı gerçekleştirmek için bir bakış atmanız yeterlidir .p

Hacı böyle uyanış muyanış falan deyip sende galaktik federasyona bağlamayacaksın dimi mevzuyu :D bu konuda olur artık bi 200 sayfa ondan sonra.

Onun uyanıştan kastı din prolatarya sınıfına dayatılmış bir olgu anlaşılan :) Ver eline orakla çekici çıksın tarlaya :)

hayır benim uyanış dediğim sadece bilinç düzeyiniz (: karalama kampanyasımı var yorum baltalamaya yer arıyorsunuz hemen.

Siz aydınlandınız biz geri kaldık hala dinle kitapla uğraşıyoruz :)

sen olaylara hala böyle bir bakış açısıyla yaklaşabiliyorsan k.bakma ama dediğin çok doğru.

Bizim istediğimizde bu aydınlatın işte bizi burda arkadaşım :) Öyle uyanış muyanış yazıp arkana bakmadan çıkarsan geri kalırız bizde :)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

DaSpOnGe bunu yazdı:

ya liseli ergen triplerine girmeyin :| tanıdığım erkeklerin (ateyim diyen) %95i kızları etkilemek için,kızların ateisti ise erkekleri etkilemek için ya yine konu uçkura geliyo burda, ne bileyim gençler arasında din diye dalıyım dedim konuya

%100 katılıyorum,etrafımda örnekleri bol

profesyonel kahveci?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

Kurtcebe ben sana aydınlanmadın, geri kaldın gibi bir yaklaşımda bulunmadım kendi kendine olay yaratıyorsun (: ayrıca uyanıştan kastım olaylara biraz daha objektif yaklaşabilmen.

edit: bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım alıntı yaptığım cümle Eckhart Tolle 'nin Var Olmanın Gücü adlı kitabında bu konularla alakalı olan kısmında geçiyor. söz bana ait değil hani (:

edit2: ayrıca burası tartışma konusu siz biz gibi müridleri birbirinden ayırmaya yönelik kavramlar kullanmassak daha sağlıklı olur herkes için.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake. benim ben olduğuma inanmayan murat çömez'e selam olsun :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

CasTeaL merhaba

Yaratıcının var olmadığı görüşüne katılıyorsun ve Kuran-ı Kerim' i okuyup görüşlerinin daha da kuvetlendiğini belirtiyorsun. Eğer seni doğru anladıysam felsefeyle yakından ilgilisin.

Sana tek bir kitap öneriyorum. Okuduktan sonra görüşün ne olur bilemem. Sana sadece şunun sözünü verebilirim. Bu kitabı bitirdiğinde görüşünü gerçekten sağlama alacaksın ve Kuran-ı Kerim' i görüşünü kuvvetlendirmek için tekrar tekrar okumayacaksın.

Ayrıca dip not düşmeleyim: Kitapta öyle konu başlıkları varki, o konu başlığını okuyup aklında yeni bir uzay açtığında, konunun içeriğini anlamazsan o uzay boşluğu seni depresyona sürükleyebilir. Açık konuşayım ben kaldırabildiğim yere kadar geldim.

Kitabın adı: İmam Gazali Filozofların Tutarsızlığı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Ateizm bir ışık gibidir , biz görüyoruz ya siz ?.

hmm  sözlük 1a 

Din : Toplumu kontrol aracı

not 2 : bir tanrının varlığı bu mükemmel evrenin varlığına terstir.

@DaSpOnGe  

tanıdığım ateistlerin hepsi gerçek birer ateist , kızları etkilemek için ateist im diyeni de ilk defa senden duydum tamtersi kızlara itici geliyor tabi kızına göre değişir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

şunu cidden anlamıyorum bana bunu da açıklayın..Ve bunu bir Müslüman olarak anlamıyorum..

Ateizm, Tanrıya veya ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.

Şimdi ateizm bu ise..Bu kişiye neden hala Kur'an dan yada Peygamber efendimizin sözlerinden örnek verilir.Zaten adam ona inanmıyor..Ne kadar saçma hala örnekleri o şekilde çoğaltmak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı:

şunu cidden anlamıyorum bana bunu da açıklayın..Ve bunu bir Müslüman olarak anlamıyorum..

Ateizm, Tanrıya veya ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.

Şimdi ateizm bu ise..Bu kişiye neden hala Kur'an dan yada Peygamber efendimizin sözlerinden örnek verilir.Zaten adam ona inanmıyor..Ne kadar saçma hala örnekleri o şekilde çoğaltmak.

Dediğin doğru. Ancak onların felsefesi olan maddecilik üzerinden gene yorumlayıp cevap verdiğimizde bu sefer biz yanıt alamıyoruz :)

Şimdi ben Kur'anı Hadisleri Peygamberi geçtim inanmadığı şeyler üzerinden cevap vermeye lüzum yok. Onları inançsızlığa yada şüpheye yönlendiren, ateizmin temellerinden birini konuşalım burda.

Materyalizmde tüm evren maddeden ibarettir. Metafizik hiç bişey söz konusu değildir. (Onlara göre)

Buna göre materyalizmde madde ve zaman evveldir yani başlangıcıda-gittiği yolda sonsuzdur.

E peki madem bilimsel olarak konuşuyoruz ozaman şurdaki allahsız :) ateist elemanlardan birisi çıksın big bangı yorumlasın.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

karı kız populasyonunun bol olduğu bi yere git hoca

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
Toplam Hit: 31328 Toplam Mesaj: 248