Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?
-
Görseldeki durum oluştu klasik yöntemler denendi ama hiç bir şekilde geri döndüremiyorum. Durduk yerde birden gitti bir çok şey denedim olmadı bu olay başına gelen varsa bir yardım ricam olur. Ayrıca hdd normal haline çevrilebilir mi bilen varmı,sanki bozuldu.Aşağıya yeni video ekledim,çok önemli, gerçekten başından geçmiş biri yardımcı olursa sevinirim bir sürü çizim ve dosyalarım vardı.
NetBABA tarafından 29/Mar/25 21:32 tarihinde düzenlenmiştir -
mini tool power data recovery bende işe yaramıştı
-
beytullahgol bunu yazdı
Denerim denemesine ama aynı zamanda disk normele dönmüyor kesin başka birsorun var.
-
Sanal işletim sistemi kur hdd icine girip almak istediklerini harici hdd ye aktar
-
fiziksel bir sorun olmadıysa kurtarılır gibime geliyor. başka bir pcde dene. belki kablo falan başka bir problemi vardır.
-
ms dos ortamında chkdsk komutunu denedin mi?
-
NetBABA bunu yazdıbeytullahgol bunu yazdı
Denerim denemesine ama aynı zamanda disk normele dönmüyor kesin başka birsorun var.
Hocam Minitool dener misin. Minitool linux tabanlı, eğer fiziksel hasar yoksa ki sanmıyorum minitool her türlü düzeltir. Eğer gelmezse D sürücüsündeki verileri yedeğe çekip tüm diski biçimlendir. Harici bir yöntem windowsta işe yaramaz... Kolay gelsin.
-
3Dxsolid bunu yazdıNetBABA bunu yazdıbeytullahgol bunu yazdı
Hocam Minitool dener misin. Minitool linux tabanlı, eğer fiziksel hasar yoksa ki sanmıyorum minitool her türlü düzeltir. Eğer gelmezse D sürücüsündeki verileri yedeğe çekip tüm diski biçimlendir. Harici bir yöntem windowsta işe yaramaz... Kolay gelsin.
Mini tool denedim yemedi fiziki bir durum oluşmuş olabileceği kanaatindeyim. Ama tabii emin değilim ,chkdisk denendi.
-
watervay bunu yazdı
ms dos ortamında chkdsk komutunu denedin mi?
denendi,negatif...
-
Disk'in tanımlı alanı bozulmuş gibi görünüyor.
Bu biliniyorsa bu yeniden üreten uygulama kullanmak en doğrusu olur; recovery yerine... -
Şimdi verileri kurtarmak önceliğin olacağı için aklıma gelen linux bir dağıtımıyla live olarak açıp disk görüyor mu görmüyor mu diye bakılabilir.
Fiziki olarak farklı güç kaynağı kablosu, farklı sata kablosu ve farklı bir sata portundan denenmeli. Farklı olarak bazen sisteme bağlandığında çalışmayıp sata to usb çeviricileriyle PC ye bağlanınca çalışabiliyor. Küçük bir ihtimal.
Bu gibi durumlarda Windows ortamında yapılacak en temel şeylerden biri clean disk işlemidir. Verileri kaybetmeyi göze alıp diski çalıştırmak için bir şeyler yapmak istersen clean disk işlemi deneyebilirsin ama bu adım sonrası yazma olacağı için disk çalışsa bile veri kaybı yaşayabilirsin. Orada da problem varsa farklı bir dosya sistemi ile fat32 ntfs exfat gibi formatlamaya çalışmak olacaktır.