folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?

Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..

Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)

Elektronik ten kast nedir hocam? Veri okunmaz mi bu durumda? 2012-16 senesi oolabilir hatırlamıyorum o kısmı da

Hocam eğer sorun fiziksel ise mesela hareketli okuyucu kafa arızası ya da bu parçaları kontrol eden chip in bulunduğu kısım ise değişmesi gerekir. 2012 çok eski bir hdd değil hocam.

Hayırlısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..

Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)

Elektronik ten kast nedir hocam? Veri okunmaz mi bu durumda? 2012-16 senesi oolabilir hatırlamıyorum o kısmı da

Hocam eğer sorun fiziksel ise mesela hareketli okuyucu kafa arızası ya da bu parçaları kontrol eden chip in bulunduğu kısım ise değişmesi gerekir. 2012 çok eski bir hdd değil hocam.

Teşekkürler hocam tek korkum diskin ölmesi ve bad olmasi umarim bunlar olmaz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

Teşekkürler hocam tek korkum diskin ölmesi ve bad olmasi umarim bunlar olmaz.

Hocam sen yinede yedekleyebildiğin kısmı yedekle, sonra tüm disk boş iken diski komple formatlamaya çalış. Linux live sürümü ile gelen disk tool lar işini görür. Geçmiş olsun. 

Hayırlısı...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek

Konunun tamamını okumadım.

Testdisk/Photorec benim birinci tercihim böyle durumlarda. İşlemler oldukça uzun sürüyor. Bozulma yoksa disk imajını da kurtarabiliyor. Dosya kurtarılacaksa ayrı bir boş diske gerek var ve kendi isimlendiriyor. Sonra aralarından ayıklamak gerekiyor. Seçili uzantıya göre arama da yapabiliyor ve bu zaman kazandırıyor. (Komut ile çalışan bir uygulama. ve sadece İngilizce.)

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Geçenlerde benim de başıma gelmişti ama basit chkdisk disk onarma komutları ile geri gelmişti , hiç ümit etmediğim halde

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1329 Toplam Mesaj: 26
hdd arıza ayrılmamış disk