Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?
-
DracuLax bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdıDracuLax bunu yazdı
8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..
Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)
Elektronik ten kast nedir hocam? Veri okunmaz mi bu durumda? 2012-16 senesi oolabilir hatırlamıyorum o kısmı da
Hocam eğer sorun fiziksel ise mesela hareketli okuyucu kafa arızası ya da bu parçaları kontrol eden chip in bulunduğu kısım ise değişmesi gerekir. 2012 çok eski bir hdd değil hocam.
-
3Dxsolid bunu yazdıDracuLax bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdıDracuLax bunu yazdı
8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..
Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)
Elektronik ten kast nedir hocam? Veri okunmaz mi bu durumda? 2012-16 senesi oolabilir hatırlamıyorum o kısmı da
Hocam eğer sorun fiziksel ise mesela hareketli okuyucu kafa arızası ya da bu parçaları kontrol eden chip in bulunduğu kısım ise değişmesi gerekir. 2012 çok eski bir hdd değil hocam.
Teşekkürler hocam tek korkum diskin ölmesi ve bad olmasi umarim bunlar olmaz.
-
DracuLax bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdıDracuLax bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdıDracuLax bunu yazdı
Teşekkürler hocam tek korkum diskin ölmesi ve bad olmasi umarim bunlar olmaz.
Hocam sen yinede yedekleyebildiğin kısmı yedekle, sonra tüm disk boş iken diski komple formatlamaya çalış. Linux live sürümü ile gelen disk tool lar işini görür. Geçmiş olsun.
-
Konunun tamamını okumadım.
Testdisk/Photorec benim birinci tercihim böyle durumlarda. İşlemler oldukça uzun sürüyor. Bozulma yoksa disk imajını da kurtarabiliyor. Dosya kurtarılacaksa ayrı bir boş diske gerek var ve kendi isimlendiriyor. Sonra aralarından ayıklamak gerekiyor. Seçili uzantıya göre arama da yapabiliyor ve bu zaman kazandırıyor. (Komut ile çalışan bir uygulama. ve sadece İngilizce.)
-
Geçenlerde benim de başıma gelmişti ama basit chkdisk disk onarma komutları ile geri gelmişti , hiç ümit etmediğim halde